Vit kladdchokladkaka
Vit kladdchokladkaka, 16 bitar
250g vit choklad
200g smör
3 ägg
2 1/2dll strösocker
2msk konjak (kan uteslutas)
2dl vetemjöl
glasyr
150g vit choklad
1/2dl vispgrädde
Sätt på ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smällt smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chocklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och ställ in i kylen.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt ev. glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred på glasyren över kakan och låt stelna i kylen. Sikta över florsocker. Servera med färsk annanas och physalis.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Tina
Mums!!! Måste testas ;) Kram
Trackback