1 års jubileum


Tänk vad tiden går....!! För exakt ett år sedan styrde vi från västervik mot linköping med en proppfull lastbil och en fullastad saab. Äntligen skulle vi få flytta in i huset! Framåt kvällen nådde vi Mantorp och kartong efter kartong lastades in, skoj och spännande! Såklart första middagen fick bli flyttpizza, mums! Vi monterade upp sängen och sov första natten i det blivande sovrummet, sov som stockar efter en lååång dag. Redan morgonen efter tömdes allt igen och det stora renoveringprojektet var i full gång! Enligt planeringen hade vi ett 2-3 månders projekt framför oss, men som visade sig bli mer än ett halvårs lååångt, tufft, slitsamt men roligt projekt... ; )

Alla golv i hela huset revs upp, i hallen skulle det läggas klinker och golvvärme, i resten av huset (100kvm) skulle det läggas platonmatta (fuktspärrsmatta) och sedan ekparkett på det. Samtliga fönsterkarmar skulle målas vita, rivas tapeter på alla väggar, spacklas och tapetseras på nytt. Taken skulle målas, lilla toaletten skulle målas, kaklas och fixas. Köket skulle rivas ut helt och hållet, gipsväggarna skulle plockas ned, nya reglar monteras, gipsväggar upp igen. Luckor, lådor, skåp mm, skulle monteras ihop, upp, och på plats. Vitvaror skulle köpas, monteras och byggas in. Ytterdörr skulle bytas (en kall vinterdag i februari, mössor vantar, tofflor, inomhus!! ) Elektriker skulle bokas, ett antal vändor med släp till tippen skulle köras, ett antal vändor till stans alla byggvaruhus skulle köras, och såklart långa långa inköpslistor skulle inhandlas. I samma veva skulle vi jobba heltid... Ja, jag har säkert glömt nämna tusen saker?! Medan projekten var igång sov vi med slipdamm, vi åt slipdamm (ofrivilligt) vi levde på mikromat, vi levde bland verktyg och maskiner, vi diskade i badkaret, vi slet som djur, ahhhh, jag blir nästan trött av att bara höra det igen, haha..


Köket mitt under rivningsprocessen...

Mitt i allt stannade man upp både en, två och flera gånger och frågade sig själv vad man hade gett sig in på?! Det kändes verkligen som att man tagit sig vatten över huvudet.. Men, nu med facit i hand och alla projekt iland är det jäkligt skönt att allt är klart! Lite lister hit och dit, men så är det väl alltid?
Vi är i alla fall gryyymt nöjda med allt och vi älskar vårt underbara totalrenoverade hus!
Vill passa på att hylla ALLA snälla gulliga underbara nära och kära som har ställt upp och hjälp till, stöttat oss, stått ut med oss under denna hektiska period!! Ni är guld värda!! Utan er hade det inte varit möjligt... Hur ska vi någonsin kunna tacka er?! Puss till er alla!!

Detta har varit en lång, tuff, slitsam men mycket lärorik resa! Klarar man detta klarar man allt känns det som ; ) Nu ska vi bara blicka framåt och njuta av varenda minut i huset! Känslan av att ha landat ordentligt är enorm och det är en sån härlig frihetskänsla att ha ett hus och en trädgård att vistas i. Så alla som går i husköpartankar och/eller renoveringstankar - go for it! Det kommer vara tufft och det kommer uppstå problem, men dem är ju till för att lösas. Och jag lovar, när man kommit till slutet är man sååå nöjd och sååå glad och tusen erfarenheter rikare och framför allt, känslan är TOTAL!

Ska leta fram lite mer bilder före, under och efter renovering vilka jag kommer dela med mig av här sen!

Nu är det sovtajm!
Natti natti

/cb






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0