Ljushus

Hittade jättefina ljushus idag som väldigt gärna ville flytta in hos oss. Åh vad jag gillar dem. Mysigt med alla tända ljus överallt.


Ljus i vårt hus

Äntligen smyger sig julen på, som jag har längtat. Har precis gjort färdigt årets adventsljusstake, och ska snart gå upp på vinden och plocka ner stjärnorna som ska stå i fönstren. Åh, det är sååå mycket jag skulle vilja göra här hemma men tiden har inte riktigt räckt till.. Får bli lite mer småfix inför julen till nästa helg då jag även är ledig. Nu ska jag duka upp middagen här hemma, tända lite mer ljus och vänta på att sambon ska komma hem. Trevlig lördagskväll på er!


Viol & lakrits macarons

Känner en liten hatkärlek till dessa små bakverk då jag har gjort dem sååå många gånger men bara lyckats halvbra EN gång tidigare. Trotts att jag lovat mig själv varje gång att aldrig ge mig på dem igen kunde jag ändå inte låta bli att ge mig på dessa, det var ju trotts allt ett nytt recept som jag inte testat tidigare. Lyckan var total här i köket igår när jag äntligen kände att jag lyckades besegra dessa små rackare :) Underbart goda med viol och lakritssmak. Mums.


Lyrisk!

Nyss hemkommen efter min hopplektion och jag är heeelt lyrisk, hur kul kan det vara lixom? :) Systrarna Esping är riktigt bra att rida för, och jag är mer än nöjd varje gång jag åker därifrån. Jag fick en ganska het häst, med MYCKET motor, så det var ingen lätt macth detta. Men med en bra instruktör och bra lösgörande övningar kunde jag ganska snart fånga hästens energi och använda den på rätt sätt. Fick först rida över lite bommar längs långsidan och på volt, för att sedan gå över till hoppning på hinder. Avslutade passet med en lite kortare hinderbana, och det kändes riktigt riktigt bra. Jag vill bara hoppa igen, och igen och igen, sååå kul var det. Ska nog varva mina dressyrlektioner med lite hoppning framöver. Pulsklockan var på som sagt, och 571kcal stannade den på efter 54 effektiva minuter på hästryggen. Dagens andra träningspass, och nr 34/60 vad det gäller utmaningen. Det tar sig :) Nu till dagens andra utmaning, denna hålls till i köket. Återkommer med resultatet om jag lyckas ;) Kram till er!

Nervös...

Godmorgon! I eftermiddag ska jag iväg på en väldigt spännande och rolig grej, har nämligen bokat in en hopplektion för Sanna Esping. Har inte hoppat på flera flera år (!!!!) så jag är verkligen supernervös, hur ska det gå?! ;) Samtidigt är jag ju självklart sååå förväntansfull och det ska bli hur kul som helst. Bara att hålla i sadeln och blunda om det blir för läskigt, haha. Förhoppningsvis sitter väl lite erfarenheter kvar i ryggmärgen, då jag tidigare har tävlat i bl.a hoppning. Men som sagt, det var läääänge sen. Tyvärr har jag inte Allan med mig idag heller pga han skada, så får hoppas på att jag får en snäll häst.. Håll tummarna för mig i eftermiddag!! Pulsklockan åker på, återkommer senare med en liten utvärdering. Nu kommer Lindha & Sigrid hit och myser lite med mig, ska börja med att ge oss ut på en långpromenad. Ha en fin dag!

45min

Testade en av mina träningsdvds, Platt mage/stark rygg. Tänkte att detta nog inte skulle vara alltför svårt så jag valde det längsta och svåraste passet. Oj, oj så fel man kan ha, jisses dessa 45min höll på att ta kål på mig. Passet var över min förväntan och riktigt bra faktiskt. Känner redan nu att både magen och ryggen har jobbat stenhårt, och träningsvärk från hell kommer infinna sig imorgon. Men känns bra, ska det vara kan det lika gärna vara ordentligt ;) Så alla ni som gjort som jag, lagt undan träningsdvds som kommit med tidningar osv, leta fram dem och ge dem en chans. Mycket bra träning att hämta!


Hemmaträning

Har precis kommit in från en 70min lång pw i ösregn, men trotts vädret var det riktigt skönt. Har man bara rätt kläder gör det ju inte så mycket att det regnar egentligen.
Eftersom jag inte prioriterar att styrketräna på gym har jag nu skaffat mig lite grejer så jag kan köra lite träning hemma istället. Pilatesboll, hantelset, hopprep och underlagsmatta. Känns som ett bra komplement till mina andra träningspass så som ridning, simning, löpning och promenader. Har flera träningsdvd som jag ska leta fram tänkte jag, så till kvällen ska kroppen få sig en riktig genomkörare! Tänk så mycket man kan göra hemma egentligen, rätt skönt att slippa dra iväg sig till ett gymmet ibland. Det är så lätt att det inte blir av då, i alla fall när det kommer till mig ;)


Leilas kanelknyten

Drog igång denna lördagsmorgon med att baka lite, så nu doftar hela huset nybakade kanelknyten. Saftiga & goda, precis så som bullar ska vara. Mums vad gott.

Nattsvart & dimma

Denna veckan är det stallet på kvällarna som gäller, och eftersom Allan fortfarande är skadad är det endast en kort promenad istället för ridning som är tillåtet. Han blir jätteglad av det lilla han får komma ut, och jag med får mig lite frisk luft efter en heldag på jobbet.

Det är konstigt det där för när jag sitter på hästryggen är jag aldrig mörkrädd utan tryggheten själv. Ut mitt i mörka skogen, ensligt, öde, mitt ute i ingenstans utan att vara det minsta rädd. Men nu, bara för att jag går brevid tycker jag det är hur läskigt som helst. Idag dessutom räckte det inte med total bäckmörker utan tjock dimma på det, såg inte ens handen framför mig. Men ut kom vi, och 20min blev det precis enligt schemat. Jag som skulle kunna tänka mig att flytta ut ännu mer på landet, undra hur det skulle gå, haha.



Paprikakyckling med fetaost&basilika

Ikväll testade vi ett nytt recept här hemma. Kycklingfilé med paprika, basilika, oregano, smulad fetaost och grädde. Till det åt vi färsk pasta och kalamataoliver, hur gott som helst. Då jag helst ska försöka undvika mjölkprodukter gjorde jag maten på havregrädde, vilket jag varit lite skeptisk mot innan, men oj så gott det var. Smakade precis som vanlig grädde. Smakrikt, enkelt och läckert, kan verkligen rekommendera denna måltid.


99min

Härligt med soool på min lediga dag! Passade bra med en riktig långpromenad idag, det gäller att passa på när solen väl är framme. Slog ihop mina rundor jag brukar varva emellan till en enda lång och den landade på 1,02mil och 99min. Dagens träning är avklarad och pass nr 20/60 kan jag också pricka av. Har alltså betat av en 3:e del av utmaningen. Snittar hittills 4,4 pass/vecka, så ett pass till i veckan minst måste till. Men det ska väl inte vara så svårt egentligen, lite mer självdisciplin på morgonkvisten bara ;)


Frisk luft

Startade dagen med en promenix i Vidingsjö med Jessica. Termometern visade minusgrader när jag åkte hemifrån, men det tycker jag bara är skönt. Lite friskare, lite mer uppiggande! 47min pw blev dagens träning och detta blev mitt 19:e av mina 60 pass. Jag ligger waaay efter min kära vän Jessica, men jag har fortfarande chans att klara utmaningen vilket är mitt huvudsakliga mål. Jag får bara se till att kämpa lite extra nu ;) Tyvärr kommer det bli lite mindre ridning nu ett tag eftersom Allan är skadad, stackarn... Men får väl boka in lite fler ridlektioner för Lotta för att inte tappa allt för mycket.
Imorgon är jag ledig, och förutom att ta en kort promenad med Allan och kela lite extra med honom ska jag även hinna med en pw. Tänkte slå ihop båda mina rundor till en, en riktig långis med andra ord. Själv räknar jag pw's som träning. Men när jag var hos en PT i stan i våras, tyckte han inte man kunde räkna pw som träning, utan det var bara ett hälsosamt plus.
Ser ni era pw's som träning, eller är det bara något ni gör utöver annan träning?


Nya ting

Det är näst intill omöjligt att åka och handla på Citygross utan att komma hem med något nytt till hemmet. Finns alltid något fint som man inte kan motstå. Igår fick dessa fina julsaker flytta in hos mig. Åh vad jag ser fram emot julen i år, ska bli så mysigt att få ställa upp stjärnorna i fönstren snart. Måste kika efter något smarrigt recept som jag kan fylla upp min nya burk med oxå ;)


Snickerskladdkaka

Idag har Alice varit hos mig hela dagen, och självklart var vi sugna på något gott till mellis. Hittade ett läskigt gott recept på en Snickerskladdkaka på Sofsans blogg, den var vi tvugna att testa. Den var minst lika god som den ser ut, mums.


RSS 2.0