Sol & bad

img_4033 (MMS)

Hämtade upp Tessan och drog ut till Brokind för lite sol och bad, hur sköönt?! Packade med oss lite rester från igår, grekiska färsbiffar med bulgursallad och tzatsiki, mumsigt. Blir en bra avslutning på semestern.


Sista dagen

Jaha nu är den här, sista dagen på min semester. Att det alltid ska gå så fort?! Fast egentligen, om jag tänker efter känns det som jag har varit ledig en evighet, lovely! Har hunnit med en hel del på de 2 veckorna vi haft. En kväll på stan med Tessan, sköna dagar på Öland, Hängt med Karolina&Martin i Västervik,  spenderat några dagar i stugan i Varamon, gjort Kalmar, haft roliga grillkvällar med vänner, fixat lite hemma, varit ute på härliga ridturer, spenderat regniga dagar i soffan framför en film, pysslat med mina tavlor, och senast igår var Tessan&Stolt här och grillade och drillade vin :) Ett litet minus är att solen inte visat sig från sin bästa sida, och att min träningsmotiovation har varit som bortblåst, men vad fasen. Har ändå haft en riktig toppensemester!
Imorgon börjar verkligheten igen och det ska ändå bli ganska skönt att komma tillbaka till rutinerna. Så fort min förkylning är över är det hårdträning som gäller, läääängtar!



Älskling & jag i Kalmar

Idag är det sol minsann, så nu ska jag kasta mig i en solstol och bara njuta!

Hej på en stund!

Kycklingsallad med bulgur

Efter alldeles för många onyttiga dagar ska det bli riktigt gott att sätta tänderna i den här salladen nu. Salladen består av fullkornsbulgur kokat i vatten och lite grönsaksjucie, strimlad kyckling, grönsallad, tomater och kalamataoliver. En liten skvätt tzatsiki till det får det bli. Mums!



Trevlig fredagskväll på er!

En stund senare

.... har jag dessa fyra paket på bordet inslagna och klara och som bara väntar på att få bli överlämnade! Då jag inte vill avslöja för mycket så väntar jag lite med att visa er vad som döljer sig bakom pappret ;)



Förresten så har ni fortfarande chansen att delta i tävlingen där man kan vinna  en namntavla. Ni missar väl inte det? Kika in HÄR för mer info.

Kram kram

Nytt projekt

Sådär ja, då har jag varit inne på ikea och trängts med alla andra semesterfirare. Herrejisses, varmt och kvavt var det också. Men nu har jag material till mitt nya projekt som jag ska sätta igång med om en liten stund.



Resultatet får ni såklart se så småningom.

Hej på en stund!

Favorit

Dessa papper är helt klart några av mina favoriter just nu och ett helt gäng olika fäger är på väg hem till mig! Synd att man aldrig hittar dessa i butikerna, jobbigt att behöva vänta på material när man har så mycket inspiration så det bara kliar i fingarna. Men den som väntar på något gott ;) Klickade hem lite nya färger så som gult och mango, kan nog bara riktigt fina.


Mango

Nu ska jag sticka in till ikea en sväng. Det är verkligen sånt väder så där lär jag väl inte vara ensam.... Snälla ge mig lite sooooool de sista dagarna på min semester!!

Ha en fin dag!

Nya papper

Nu är en beställning med nya fina papper på väg hem till mig, can´t wait :) Har fått en del beställningar på namntavlor nu så det gäller att ha lite material på lager.



Ni glömmer väl inte att delta i tävlingen som jag och Emilie har där ni kan vinna en egen namntavla? Tävlingen hittar ni HÄR!

Kvällsdopp i skärgården!

img_1778 (MMS)

Idag tog vi vårt pick och pack och stack ner till våra vänner i vårt kära Västervik. Solen riktigt steker på den klarblåa himmelen så ett kvällsdopp satt riktigt fint. Eller jag fick nöja mig med att sitta på bryggkanten och plaska med fötterna då jag inte ville äventyra min envisa förkylning. Nu blir det glass i hamnen innan vi åker hemåt och tänder grillen. Semester it is och jag gillar't! :)


Minisemester

Vi packade väskorna och drog iväg på en liten minisemester Daniel och jag. Denna gången inte så långt, utan ut till stugan i Varamon där även mamma, pappa och Lukaz var. Det är vänner till familjen som äger stället och vi har varit där sedan barnsben, så det kändes lite nostalgi att vara där igen, mys! Vädret var helt ok så liten stund i solstolarna blev det allt, sköööönt! Har inte blivit mycket av det den här sommaren tyvärr... Lukaz är badkillen nr 1 så han var i både en och flera gånger, han blev som valp på nytt!


En trött men nöjd kille efter ett X antal dopp, sötnööööt!

Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer och mejl jag har fått ang namntavlorna!! Kul att få lite feedback :) Ni är ett gäng som är med och tävlar, skoj! Ni som missat att delta har chansen tom ons den 3/8 och ni hittar tävlingen HÄR!

Tävling namntavlor

Nu drar jag och Emilie igång tävlingen där ni har chans att vinna namntavlor som ni säkert har sett här på bloggen. Tavlorna gör jag efter eget smak och tycke till den lyckliga vinnaren. Det kan vara namn på sin bebis, barn, husdjur eller någon man tycker om och går att få i de flesta utförandena såsom stilrent, lantligt, romantiskt, modernt, ja det är helt upp till dig!


"Made by Caroline"







"Made by Caroline"

Tävlingen pågår till och med onsdagen den 3/8 och reglerna är enkla.

Skriv ett inlägg i din blogg om att du är med och tävlar om en namntavla från "Made by Caroline" och länka till mig och Emilie. Om du inte har en blogg går det bra att länka via facebook. Lämna sedan en kommentar i Emilies blogg så drar vi en lycklig vinnare som kommer presenteras i våra bloggar tors den 4/8.

LYCKA TILL!

ps: För den som är intresserad av att beställa en namntavla kan kontakta mig här på bloggen eller via mejl, [email protected] (obs att det är .se och inte com)

Nytt


Blommor och kruka från Viby


Nya underlägg och nya hissgardiner.


Nu ska jag leka lite med min design på min blogg, så ser det för jäkligt ut för en stund så tänk på att den är under construction!! :)

Altanmys

Idag har vi gjort det mysigt på vår altan. Köpte vita hissgardiner som vi satte upp i alla fönstrena, blev mycker mer ombonat och hur mysigt som helst. Gjorde även ett besök på Viby Handelsträdgård och fyndade massor fina blommor och en vit kruka. Halva priset på allt där nu, fanns mycket mycket fint! Kommer nog bli ett till besök där inom kort.. ;) Sitter här ute nu och avnjuter av ett glas rött. Det är guld värt att ha en altan! Regnet som smattrar mot taket gör det hela än mer mysigt även om jag självklart hoppas på sol nu på det lilla som är kvar av min semester....


En liten sneakpeak av den "nya" altanen. Det urdåliga fotot är taget med min iphone, mer bilder med bättre kvalité kommer imorgon.

Eftermiddagen och kvällen har spenderats med våra fina vänner Lindha&Martin och deras lilla Sigrid. Om hon växer den lilla tjejen, oj oj! Hur söt som helst! TACK till familjen Iwahr/Hägglund för ikväll, alltid lika trevligt :) Fick en superfin födelsedagspresent som jag även ska visa er imorgon.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

Kram från mig

American crafts

Det är nåt med mig och fina papper alltså.. När jag hittade en butik i Borgholm som hade masssor fina scrapbookingpapper blev jag alldeles till mig. Jag var inne först en gång och kom självklart ut med en liten påse. Men sen kunde jag inte hålla mig så jag var inne 3ggr till, personalen måste tyckt jag var helt knäpp, haha. Men dem hade som sagt massor fina som jag inte sett tidigare och så var det sjukt bra priser på dem också. Slutade med att jag hade en välfylld påse kan jag säga ;) Har fått några beställningar på namntavlor vilket känns sjukt kul! Just nu har jag sån energi och lust med detta så jag skulle kunna sitta hela dagarna, haha. Jag funderar mer och mer på att jag skulle vilja designa egna papper. Men så är det som med allt, det gäller att ta tag i det. Hur går man till väga lixom?


Färglatt och lekfullt :)

Nu ska jag åka in till stan en sväng och fixa lite grejer!

Ha en fin dag!

Kram kram

Oh no...

Jag tror att jag har gått och blivit sjuk, buhuuu. Kände förut när vi satt i bilen på väg hem från Öland att jag började få ont i halsen. Trodde det var AC´n och tänkte inte mer på det..  Var hemma och vände i dörren för att sedan sticka direkt på fina Alice 6-års kalas. Hur trevligt, gott och mysigt som helst! Men halsen gjorde sig påmind och för varje timma som gick kände jag mig bara risigare och risigare. Gick hem och bäddade ner mig, usch. Och nu sitter jag här riktigt ynklig och tycker synd om mig själv som blivit sjuk på min semester ;( Hoppas att det går över, foooort! Har inte varit sjuk på väääldigt länge, varför nu? Kanske kan det bero på en mindre hälsosam vecka med mycket onyttigheter och på tok för lite träning? Då får jag väl helt enkelt skylla mig själv... Men ingen träning lär det kunna bli nu på några dagar så jag får kompensera det hela med nyttig och bra kost istället.. Håll tummarna för att jag mår bättre imorgon!


En bild från dagens kalas på Lavendelgränd


Hemma!

Hemma igen efter att ha spenderat hela veckan på Öland tillsammans med min fina♥ Såå skönt att få komma hemifrån lite och bara vara. Vädret har varit lite till och från med några soltimmar några dagar till värsta åskovädret en annan dag. Men vi har haft det toppen i alla fall! :) Fick med mig ett gäng nya fina papper till min taveltillverking!!! :) Återkommer med bilder.

Ha en mysig lördagskväll!


Håll utkik!

Jag och Emilie kommer tillsammans anordna en liten tävling för er kära bloggläsare.
En tävling där priset kommer vara en valfri namntavla. Håll utkik här i bloggen framöver så återkommer vi om detta ;)




Namntavla


Rasmus



Valde att sätta foton på Rasmus i 2 av tavlorna för att göra dem lite mer personliga. Fotona är tagna av Emilies syster Lina. Superfina foton!


.... och varje tavla fick ett eget paket såklart ;)

Present

Gick mindre bra med min bakning här på morgonen... Misslyckades ytterligare 3ggr med mina makroner. Jag förstår inte hur dem kan vara så svåra att få till?! Jag tappade tålamodet och gav upp tillslut... Istället satte jag mig och fixade till det sista på min present som jag alldeles strax ska åka och överlämna till Emilie. Ska bli riktigt kul, jag känner mig väldigt nöjd med detta lilla projekt ;)



Nyfikna?! Återkommer med innehållet om en stund ;)

Bakning pågår!

img_1519 (MMS)

Bakning pågår!


Double Do

Har fått lite förfrågningar på vad jag använder för verktyg när jag gör mina bokstäver. Jag använder en liten maskin som heter Double Do från Panduro. Typsnitt får man köpa till efter önskemål, finns några olika att välja på. Kostnad för maskinen och typsnitt ca 700-800:- och det är helt klart värt dem pengarna! :) Det är dem små bokstäverna som är gjorda med maskinen. De stora jag använder till mina tavlor skär jag ut för hand med skalpell.



Lycka Till! :)

Korttillverkning


Av spillet som blir över från min taveltillverkning kan man göra fina grattiskort! :)

Inslagning

Tycker alltid det är svårt att hitta bra inslagningspapper. De flesta man köper är alldeles för tunna och svårjobbade och går sönder bara man tar i det typ. Sen är det oftast bara en liten snutt på rullen. Gillas inte. Köpte en rulle presentpapper på Åhléns härom dagen och det var riktigt riktigt bra! Kraftigt och lättjobbat, vilket gör att det blir mycket mycket snyggare paket. Sen var det ett plus att det var hela 4m på rullen. Fanns massor härliga färger och mönster, och har man flera paket är det riktigt snyggt att använda olika papper för varje paket. Det är roligt att både köpa och ge bort presenter, men det är allra roligast att få slå in dem ;)



Limegrönt och turkost, hur fint är det inte tillsammans?! :)

Är det någon av er bloggläsare som också tycker om att pyssla och skapa? Kom gärna med lite tips och idéer om vad man mer kan hitta på. Det verkar som det blir en regnig semester för min del = mer tid åt sånt här ;)

Kraaaam♥

H&M



Hämtade mitt h&m paket på posten förut, alltid lika roligt :) 2 st enkla sommarklänningar låg där i och båda passade jättebra. Dem får genast en plats i min garderob. Jeansjackan hade jag sen tidigare och den blev perfekt till klänningarna. Till detta bär jag vita tygskor eller mina vita converse. Somrigt och fräscht :)

Du & Jag




♥♥♥

Frustrerad

Vad är det som händer med svensk sommar? Termometern här hemma visar 13,9 grader, det blåser, är grått och regnigt ute. Var fasen är solen och sommaren???? Börjar bli riktigt less. Man går och väntar på sommaren hela året och när den väl kommer är det bara en stor besvikelse. Jäkla skit. Det bor ett ressug i mig som heter duga, gaaaaaaah! Hade vi inte behövt lösa ut en s v i n d y r nota på verkstaden igår hade vi kunnat sticka till solen. Nä, jag är inte bitter. Haha!


Gran Canaria tidigare i våras. Take me there!!

Trotts en lång kväll med m a s s a vin igår (Tack Tessan för en superkväll!!!!) vaknade jag tidigt imorse och var tvungen att gå upp. I´m back ;) Så nu sitter jag här lite smått rastlös och funderar på vad man ska hitta på.... Solstolarna står och dryper av regn där ute och solen lyser med sin frånvaro så det är bara att glömma... Senare idag ska vi i alla fall fira min fina bror som fyllde år igår, ska bli riktigt trevligt! Har fixat med fina presenter, hoppas det kan passa herrn ;)

Nä nu ska jag kika på sista minuten resor, kika men inte boka :( Frustrerande!!!

Hej på en stund!

Moln

Igår fick jag ytterligare en leverans på papper, jihuuu! Denna gången var det mina kära molnpapper. Hade kanske önskat att den gröna var lite mindre skogsgrön och lite mer åt limegrönt men det kan nog blir fint ändå. Den orange gillade jag jättemycket!
Mer papper - mer pyssel! :)



"Lekfullt Fartfylld" och "Lekfullt Barnsligt" design by Marie

Semestern är här! :)

img_6422 (MMS)

Semestern är här! :)


Min nallebjörn

img_3612 (MMS)

Min nallebjörn


.. one more ;)

img_4630 (MMS)

.. one more ;)


Sneakpeak ;)

img_0045 (MMS)

Sneakpeak ;)


Underbara freeedag!

Idag är det fredag och jag har semester, lovely! Ska fira in semestern med vin & mat på stan ikväll med Tessan, skoj! Det blir faktiskt min första kväll på torget den här sommaren, skandal jag vet. Men när man har bosatt sig lite utanför civilisationen blir allt genast lite bökigare så fort man ska göra något och inte kan ta bilen. Men ikväll blir det all in ;)



Nu ska jag in till ikea en sväng och fixa lite ramar. Sedan ut mot Linghem och ta hand om min gosnalle Lukaz några timmar.

Ha en fin dag!

Kram♥

Kryddgrönt

Jag är jättesugen på att köpa pallkragar att ha i trädgården, måla dem vita och sedan plantera massor goda läckra kryddor i. Skulle vara superfint. Kul även att använda kryddor i köket som man själv har odlat. Får nog bli ett projekt att styra med under semestern.



Pallkragar finns att köpa på Blocket för en billig peng såg jag, perfekt!

Innedag

Första dagen på min semester verkar bli en riktig innedag. Började med en lång sovmorgon och en sen brunch tillsammans med min fina som också är ledig idag. Vanligtvis hade jag varit sjukt rastlös och klättrat på väggarna by now men idag känns det bara skönt att göra absolut ingenting. Rätt så mysigt att sitta inne med altandörren öppen och höra regnet smattra på taket där ute.



Hade tänkt att gå ut och springa men just nu lockar inte det heller för regnet står som spön i backen.. Är riktigt toppenväder för att pyssla lite och jag är sjukt sugen, men jag har inget att göra just nu, frustrerande!! Gjorde färdigt mina 2 projekt igår så långt jag kunde, och inga foton framkallade har jag heller så jag kan inte göra fotoalbum.. Ska kika runt lite på nätet och se om jag hittar nåt kul ;)

Hej så länge!

Sconesbrunch

img_6748 (MMS)

Sconesbrunch


Dotes&stripes

Jaaaaaaa! Ingen blev gladare än jag när jag kom hem idag efter jobbet och kikade i brevlådan. Några av mina efterlängtade papper har äntligen kommit!! Dem var grymt fina!! :) Mycket finare än jag kunde ana! Det är så här jag vill att mina papper ska se ut, grafiska mönster i form av ränder och prickar. Stilrent och nästan lite barnsligt på en och samma gång. Men framför allt gillar jag att det är så färgglatt. Man blir glad bara av att se dem :)




Papprena är från Dots&Sstripes och beställda från Pappersbiten.se. Jag tog dessa i alla färgerna som fanns. Turkost, babyrosa och svart/vitt är inte med på bilden men även dem var riktigt fina. Nu måste jag genast hugga in i dessa gobitar, har nämligen 2 hemliga projekt på gång ;) Det kommer bli riktigt fint. Återkommer med resultatet.

Later!

Puss&kram

Godmorgon!

Idag är jag uppe med tuppen, inte så ovanligt för att vara mig ;) Ska åka in till stan och möta upp Jessica för en 7,5km powerwalk så här på morgonkvisten. Skönt!


Dagens träningsoutfit // 3/4 tights Röhnisch // linne Nike // tröja Adidas Originals

Efter pw´n väntar jobbet och min sista arbetsdag för ikväll går jag på semester!!!!!
Huuur skööönt?! :)

Vi hörs!

Runkeeper

Efter att jag uppdaterade min iphone så kan jag numera köra flera program samtidigt. Perfekt! Nu kan jag äntligen använda min app från Runkeeper och samtidigt ha NRJ i lurarna. Testade appen idag på min tidiga powerwalk, och det var klockrent. Var 5:e minut talade en röst om hur långt jag hade gått och vilket tempo jag hade hållit. Man kan även se på en karta exakt vilken rutt man gått och var man presterade bättre och var man presterade lite sämre. Jag tror man kan se allt och lite till, men jag är mest ute efter GPS funktionen och hastighet/km. Dessa kommer jag ha m y c k e t nytta av under min löpning då jag saknar GPS i min pulsklocka. Ska bli spännande att testa under nästa löppass.






Nu ska jag gasa mot jobbet. 2 dagar kvar!!! :)

Kram på er!

Redo för ridtur!

img_8600 (MMS)

Redo för ridtur!


På framsidan

När vi var och handlade här om dagen så hittade vi denna i tidningshyllan...


....min älskling på framsidan av en tidning ;)

För några år sedan var detta fenomen ganska vanligt och på tidningar runt om i världen. Men nu var det ett tag sen så det var lite kul. I höst kommer han även figurera i ett stort reportage. Spännande!

Veckans träning



Måndag:Vila
Tisdag: Pw 65min
Onsdag: Löpning 4,2km + styrka mage, rygg
Torsdag: Vila
Fredag: Löpning: 6km + styrka mage, rygg
Lördag: Ridning 70min (tempo)
Söndag: Vila

Löpningen har kännts jättebra under veckan! Har kapat min tid väldigt mycket om man tittar bakåt i tiden och jämför. Kul att se att det går framåt! :) Stegräknaren är på och jag jagar mina 15 000steg/dag. Vissa dagar går det bättre än andra men jag kämpar på. Ikväll blir det ridning igen, härligt!

4 dagar

Om exakt 4 dagar idag går jag på semester, hur skööööönt?! Första gången på våra 4 år som älskling&jag ska ha sommarsemester tillsammans, ska bli hur mysigt som helst. Tidigare år har vi bara haft några strödagar hit och dit och så några weekends till Gotland. Och så har vi tillbringat några veckor på vintern i Thailand så jag ska inte klaga, men jag ser e x t r a mycket fram emot en svensk sommar tillsammans. Sola, bada, åka ut med båten, åka till Öland, grilla, dricka vin, ta dagen som den kommer, långa mysiga frukostar på altanen, åka på roadtripp, tälta, umgås med vänner, Västervik, ja listan kan göras lång på saker som vi har tänkt att vi ska göra på vår semester. Kommer bli hur bra som helst, men det bästa av allt är att vi får vara lediga tillsammans♥


♥♥♥

Nu väntar jobb! Ha en bra dag allihopa!

Kraaaaam

Ett glas vitt

img_1561 (MMS)

Ett glas vitt


Det tar sig

Imorse sprang jag min gamla vanliga runda som jag inte sprungit på ett tag. Men åh vad mycket skönare det är att springa på asfalt! Synd att inte knäna håller med, hehe. Rundan mäter 6km och jag blev alldeles förvånad när jag kom hem och tittade på pulsklockan då den visade 32minuter. Det betyder att jag har förkortat min tid med ganska M Å N G A minuter. Jihuuuu! Skönt att det äntligen börjar visa resultat!! :)



Jisses, nu måste jag skynda mig till jobbet!

Ha en bra dag,
kram på er

Rabarberpaj med kokos&kanel

Var ju sugen på att göra något smaskigt av rabarberna jag fick. Letade runt lite bland recepten och hittade det här:


Rabarberjpaj med kokos&kanel, mums!

Fyllning:
500g rabarber
1 tsk kanel
4 msk strösocker
1/2 tsk potatismjöl

Deg:
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
125g kallt smör


Skär rabarberna i lagom stora bitar och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl, kanel och strösocker. Blanda ihop de torra ingredienserna till degen. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smulig deg. Grädda i mitten av ugnen på 225grader i ca 20min. Servera med lättvispad vaniljsås.

Som dem flesta så tycker jag också att själva degen är godast så jag gjorde dubbel sats av den. Riktigt gott!

Saftpaus

Oj oj det var jobbigare att klippa häcken än vad jag kunde föreställa mig, mycket jobbigare. Stegräknaren visar 8851 steg hittills och dessa kommer från 4 timmars häckklippning. Såhär i efterhand hade det varit lite kul att haft på sig pulsklockan för att se vad den skulle visat. Vi har turats om med att klippa och kratta så ingen lugn stund här inte. Känns som vi har stans läääängsta häck, den tar aldrig slut!!
Daniel stack till jobbet för en stund sen och jag tänkte jag skulle överraska honom genom att ha klippt klart tills imorgon, men jag orkar fasen inte. Var tvungen att avbryta för en paus, saftpaus. Och nu blev jag fast här. Helt slut i hela kroppen kände jag nu. Haha.



Vi har en markis här på altanen på framsidan som vi har haft ute en enda gång tidigare. När vi såg hur den såg ut vevade vi in den så fort vi bara kunde. Tror vi har världens fulaste markis, haha. Men idag har vi suttit här ute och ätit lunch och solen gassar på som bara den här vilket gjorde att vi valde att veva ut den. Det är faktiskt riktigt riktigt mysigt att sitta här nu. Har ju en plan och en ritning på hur jag vill att altanen på framsidan ska se ut. Ska genast skissa dit ett litet fint tak utav vit segelduk, fiiiiiint! :)



Här är den. Är ni beredda att hålla med? Snacka om 70-tal alltså! Usch!

Sovmorgon

Oj vilken sovmorgon det blev, var nog välbehövligt kanske. Startade gårdagen tidigt med 2 varv i spåret. Det första i ganska högt tempo och jag kapade min varvtid med 1 1/2 minut, tjohoo! Grymt skönt att få springa av sig ordentligt! Har plockat fram min stegräknare igen och mitt mål är att de dagar jag inte tränar komma upp i över 15 000steg. Så dagens träning får bli en låååång pw till kvällen. Ingen svår match när jag jobbar då jag går mellan 7 000-10 000steg varje dag på jobbet. Men lediga dagar blir det att kämpa lite för att komma upp i mitt mål.

Imorse när jag vaknade hittade jag ett knippe rabarber i kylen som jag fått av min fina svägerska Fia, TACK gulliga du! :) Blir att baka något smaskigt under dagen med andra ord :)



Blir en hemmafixar dag idag lite ofrivilligt kan man säga då vi har strul med en av bilarna, igen. När man är van vid att alltid ha tillgång till en egen bil känner man sig rätt så låst när man helt plötsligt inte har någon. Jag spyr på allt vad bilar heter just nu.. bläää. Nog om det. Nu ska vi ut och klippa häcken!

Hörs lite senare!

Äntligen!

Tänk att det ska vara så svårt att hitta fina papper till scrapbooking. Jag vill ha färglada, lekfulla härliga papper, helst med grafiska mönster. Älskar allt som är randigt och prickigt. Det är verkligen skitsvårt att hitta, synd! Funderade ett tag på om man skulle designa egna, haha. Har varit lite insnöad på moln ett tag och har letat som tusan efter sånna papper men inte lyckats. Men envis som man är ger man sig inte och den som söker han finner uppenbarligen för vips så hittade jag mina efterlängtade moln.
Ä n t l i g e n ! ! :)





Kyckling med spenatpasta & fetaost




Testade ännu ett nytt recept från min app och även denna var kanongod.

Kyckling med spenatpasta & fetaost

250g pasta fusilli
150g hackad spenat (djupfryst)
250g kycklingfilé
2 schallottenlökar
1 gul paprika
2msk olivolja
mineralsalt
svartpeppar
100g mager fetaost

Koka pastan al dente. tina spenaten i mikron och blanda ihop med pastan. Salta och peppra. Skala och hacka löken, skär kycklingen i små tärningar och strimla paprikan. Stek kycklingen i olivolja och tillsätt sedan paprikan och löken. Fräs i några minuter. Salta och peppra. Blanda ner spenatpastan i kycklingröran och värm några minuter. Servera med körsbärstomater och smula fetaost över.
Det som blir över kan man äta dagen efter som en kall pastasallad.

Smaklig måltid!


Kanothajk

Kanothajken i bilder.


Startade i en smal smal å i Vimmerby. Inte före ovädret hade lugnat
ned sig vågade vi oss ut.


Det varierade mellan stora öppna sjöar och små mysiga partier...


.... med fina näckrosor i!


Vi startade alltså i Vimmerby och riktade in oss på att gå i mål i Horn i
tron om att det skulle vara en sträcka på ca 3mil tot.


.... som visade sig vara 4,3mil (!!!!!!) när vi kom hem igår och kollade på datorn.
Inte undra på att man var totalt slut och helt stel i hela kroppen, haha.


Solen var framme titt som tätt och gav en lite lätt solbränna på vänster axel;)



Hittade en mysig plats att slå läger vid.


.... där tälten precis fick plats bland alla träd och stenar.


Vinglasen åkte fram ganska fort och har aldrig smakat bättre ;)


... så även maten. -2200kcal efter lördagens paddling, vrååålhungriga var bara
förnamnet.

Utvilade efter natten fortsatte vi färden.



Efter totalt 10 timmars effektiv paddling nådde vi vårt mål. Lyckan var total! :)

Var skitkul att göra nåt som man inte brukar göra. Skönt att få vara ute i naturen tillsammans med fina roliga vänner och få bra träning på en och samma gång. Detta kommer vi absolut göra om! Kanske att man väljer en liiite kortare sträcka för fy faaasen vad jobbigt det var, gaaah! Men, man känner sig grymt nöjd med facit i hand och det var värt varenda paddeltag :)

Veckans träning




Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning 2,1km
Torsdag: Ridning 50min
Fredag: Vila
Lördag: Paddling 2,9mil (6h 35min)
Söndag: Paddling 1,4mil (3h och 30min)

Nog har jag rört på mig denna veckan men jag hade gärna sett att det blev mer löpning. Men jag tror det var klokt att låta foten vila ordentligt för nu känns den nästan som vanligt igen. Tycker verkligen det är tråkigt att springa i spåret, så där av min lilla dipp vad det gäller löpträningen.. Ska ta nya tag nu. September och tjejmilen smyger sig på och JAG SKA nå mitt mål på milen under 55min. Heja heja!

Godmorgon

Rätt så mysigt ändå att vakna upp i ett tält i skogen och höra fåglarna kvittra och bruset från sjön. Är skapligt mör i kroppen efter gårdagens paddling. Klockan stannade på strax över 6 timmar effektiv paddling och det gav en förbrukning på nästan 2000kcal, nytta med nöje ;) Vi hade hur tur med vädret som helst igår, strålande sol mest hela tiden, härligt! Efter grillmys och lite vin var det inga problem att krypa in i tältet och sova trotts att jag är lite fjantig och hatar allt i insektsväg...haha. Dagens etapp är inte alls lika lång som igår, känns skönt för varje paddeltag kommer kännas i kroppen idag. Hoppas vi har lika tur med vädret idag som igår. Nu blir det frukost på Klippan med utsikt över sjön Juttern innan vi packar ihop och ger oss av mot vår slutdestination som är Horn. Ha en fin dag! Kram från mig


Välförtjänt!

img_1504 (MMS)

Välförtjänt!


.. så även tältet!

img_1502 (MMS)

.. så även tältet!


Lägerelden på plats!

img_1500 (MMS)

Lägerelden på plats!


Fikapaus!

img_1496 (MMS)

Fikapaus!


Svensk sommar...

img_1491 (MMS)

Just nu sitter vi och har picknick i bilen och tittar ut på ovädret utanför. Bilen är full av tält, packning och annat nödvändigt man behöver för en kanothajk. Lite otur med vädret, så fort vi anlände till Vimmerby där vi ska starta färden brakade ovädret loss. Regnet verkligen v r ä k e r ner och blixten och åskan går om vartannat. Blixten slog ner precis utanför oss nyss så hela bilen bara skakade, gissa vilka fyra som skrek?! Haha! Alla hus och butiker runt omkring är strömlösa. Lite läskigt faktiskt.. Men vi försöker hålla modet och humöret uppe, för det ovädret kommer lätta och ut ska vi ;) Tills dess sitter vi och myser i bilen och nallar av vår matsäck. Vi hörs lite senare!


Äventyr

I helgen ska vi iväg på ett litet äventyr. Ska bli SÅÅÅÅÅ kul! Hoppas vädergudarna är på vår sida bara, annars blir det blött, haha. Kommer bli bra träning också, återkommer med bilder ;)

Nu ska jag fortsätta packa!

Hej så länge!

Pappelina♥

Igår utökade jag min samling med pappelinamattor så äntligen är den här dörrmattan min! :) Vi har ju redan en likadan fast en lång i hallen så det blev superfint med den här innanför dörren. Kul med lite nytt!


RSS 2.0