Långa dagar

Shit, dagarna bara går och jag har fullt upp från morgon till kväll. Man tränar, jobbar, kommer hem sent, handlar/lagar mat, sen om man har tur hinner man sätta sig en strund i soffan framför tv´n. Har börjat bli en riktig kvällströttis också, somnar som en stock i soffan varje kväll, helt slut... Inte likt mig. Måste komma i säng tidigare på kvällarna för att orka hålla på som jag gör med att gå upp kl 6 nästan varje morgon för att träna. Idag skippade jag i alla fall morgonträningen och sov till kl 8, så himla skönt. Efter jobbet ikväll väntar stallet och Allan på mig. Fullspäckat schema till kl 22 ikväll alltså. Ja, som ni kan förstå så ska det ska bli riktigt skönt med långledigt i slutet på veckan!!


Ser fram emot en kvällstur på den här fina killen! Perfekt nedvarvning efter en lång jobbdag.

Ha en bra dag! Vi hörs!

Kraaam

Veckans Träning



Måndag: Pw 60min
Tisdag: Löpning 20min
Onsdag: Simning 45min + Ridning 40min
Torsdag: Löpning 10km
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Veckan började väldigt bra men slutade lite sämre. Har varit lite öm och trött i kroppen efter torsdagens lopp. Hade mer än gärna tränat idag, men tiden fanns inte :/ Har faktiskt lite lätt träningsabstinens nu. Ska i alla fall börja morgondagen med en löprunda. Kommer bli en bra start på en bra vecka.

Har börjat funderat lite på om jag skulle skaffa inlines. Jag hade inlines förr och tyckte det var riktigt skoj att åka. Tror jag skulle tycka det var ännu roligare nu plus att det är grymt bra träningsform. Med stavar får man träning för hela överkroppen också plus att man då även kan få upp tempot lite mer och åka lite längre sträckor. Skulle vara kul med lite ny typ av träning och med ännu mer variation. Har tittat ut ett par på jobbet som nog ska testas under morgondagen. :)

Skulle vara kul att höra lite om hur ni varierar er träning?
Är alltid kul med inspiration från andra!

Nu sängen, Kram & godnatt

Söndag

Redan söndag igen, var tar dagarna vägen?? Har en riktigt skön vecka som väntar med låååångledigt tors-sön då jag har tagit semester på fredag. Hur skönt?! :) Ska inte göra något speciellt men ibland behöver man bara få vara lite extra ledig. Har en hel del att ta tag i här hemma, så det får bli lite fixardagar tror jag.

Ska alldeles strax sticka mot jobbet. Efter det ska jag åka ut till mamma&pappa för att fira mors dag. Grattis bästa mamma♥ Tack även Jessica&André för en jätterolig kväll igår!!!

Ha en skön söndag!

Kram

Nu drar vi på 25-års fest, tjohooo! :)

img_1191 (MMS)

Nu drar vi på 25-års fest, tjohooo! :)


Milen -done!

Jag gjorde det! Jag överträffade mig själv, igen. Hade som mål att klara att springa en mil för första gången i mitt liv, vilket jag trodde skulle bli en tuff match. Men jag gjorde det, utan problem. Tiden landade på 1.03h vilket inte är någon topptid, men JAG är nöjd med den. Har som mål att klara tjejmilen 3 sept under timman, och med över 3 månaders träning kvar till det loppet känns mitt mål svårt att misslyckas med. Jag känner mig så grymt nöjd nu så ni anar inte. På 3 fjuttiga månader har jag gått från att kämpa mig runt 2,5:an till att klara 1 hel mil. Vad som driver mig vet jag inte. Jag vet bara att jag mår så himla bra just nu!! :)




Till min förvåning fanns inte min medalj i väskan nu när jag kom hem, måste ha glömt den... Så den får ni se någon annan dag. TACK Sandra och Café Gyllen för att jag fick springa med er :)

Nu väntar en efterlängtat dusch och sedan en film kanske. Behöver varva ner lite innan det är dax att sova. Imorgon väntar en välförtjänt vilodag =sovmorgon, skönt.

Trevlig kväll!

Testa formen

Idag är det dags! Dags att springa blodomloppet och testa formen inför tjejmilen. Dagens mål är alltså att klara milen. Ska bli spännande att se vad jag landar på för tid. Har som jag nämnt tidigare i veckan inte alls känt mig så motiverad, men idag känner jag mig laddad faktiskt, skööönt! Lite trött och sliten känns kroppen, kanske har jag tränat lite för mycket. Eller sovit för lite, jag vet inte. Men mentalt känner jag mig stark idag! Kl 18,30 går starten, kom och heja! :)


Sandra och jag i väntan på start på Vårruset.

Innan kvällen ska jag hinna med både ett återbesök på Aloeteket och därefter en sen lunch hemma hos Mamsen. Har beställt pasta, kolhydratuppladding it is!
Hade egentligen behövt vara hemma och städa hela dagen då vårt hus ser ut som ett bombnedslag, gaaaaah i hate it. Men det får bli ett senare problem....

Ha en bra dag allihopa!

Kraaaaam

Färgglatt

Så här färglatt och härligt ser vårt köksbord ut nu, helt tokfullt med grejer. Är nu på god väg med att bli färdig med mitt lilla projekt, bara lite fler saker som ska inhandlas och fixas innan det är helt klart.



Måste säga att jag saknar en scrapbookingbutik i Tornbyområdet. För inte finns det väl någon som jag har missat? Bookia har ju lite men inte speciellt mycket fint... Var handlar ni scrapbookingsaker i Linköping? Tips mottages tacksamt! :)

Nu ska jag packa träningsväskan och sedan krypa ner till kojs. Det är onsdag imorgon och det betyder simhallen med Jessica 06.30.

Natti Natti

Regn regn regn

Sitter här vid datorn och pustar ut efter en joggingrunda såhär på morgonkvisten. Trotts grått väder och regn gav jag mig ut i alla fall. Det är faktiskt rätt skönt att springa när det regnar, dels så är det lite friskare luft och så blir man inte lika varm. Skönt var det i alla fall och en kortis på 20min blev det idag. Sparar på mina krafter till torsdagens lopp. Har fortfarande inte riktigt fått tillbaka motivationen, men den kommer. Huvudsaken är att jag är tillräckligt motiverad för att i alla fall ge mig ut. Det är farligt med träningspausar, dem brukar ofrivilligt bli längre än vad man hade tänkt sig och det är sjukt svårt att komma igång igen sen. Så det misstaget ska jag försöka hålla mig borta ifrån den här gången.



Vad mysigt det hade varit med en heldag i soffan framför massor bra filmer. Men det får bli en annan dag för nu ska jag duscha och göra mig iordning inför jobb!

Ha en bra dag i regnet!

Kram på er

Pysselkväll

Kvällen har gått i kreativitetens tecken. Jag är verkligen ingen konstnärlig människa på något sätt, men däremot tycker jag det är riktigt kul att få jobba lite med händerna emellanåt. Har haft pysselverkstad för fullt här hemma ikväll. Vad jag gör kan jag inte riktigt avslöja, för det ska bli en överraskning ;) Men det är inte fotoalbum denna gången. Det är riktigt skoj och jag tror och hoppas det kommer bli fint när det blir klart. Jag lovar att visa er resultatet sen ;)



Nu är det väl bäst att sluta sina blå om man ska orka upp imorgon. Joggingtur väntar!

Godnatt på er!

Veckans Träning



Måndag: Vårruset 5km löpning
Tisdag:
Vila
Onsdag:
Simning 60min
Torsdag:
Ridning 80min
Fredag:
Vila
Lördag:
Löpning 8,5km
Söndag:
Kondition 50min (spinningcykel) + Styrka överkropp

Helt ok! Motivationen har väl varit sisodär under veckan men jag har ändå fått till 5 pass och det måste jag vara nöjd med. Ny vecka nu då med bland annat blodomloppet på torsdag, 10km. Som sagt, inga krav, men jag skulle gärna vilja springa hela loppet såklart! Får se hur dagsformen känns då.

Nu ska det jobbas!

Ha en bra dag!

Picknick i solen

Har precis kommit hem från stan där jag har spenderat dagen med Tessan. Hur mysigt som helst! Efter att vi hade sprungit färdigt i alla butikerna köpte vi med oss en varsin sallad och hade lite picknick i solen i domkyrkoparken, lovely!



Nu har jag svirat om till träningsoutfiten och ska -hör och häpna, åka till gymmet! Ville vara lite skonsam mot mina knän idag efter all löpning så tänkte köra lite kondition på cykeln. Har varit jättesugen på att cykla länge nu (Jessica, du har inspirerat mig;) ) så idag ska jag göra slag i saken. Får väl se hur jag mår i rumpan sen, haha! Eventuellt kanske jag passar på att köra igenom kroppen med lite styrka också, får se vad jag känner för.

När träningen är avklarad har nog Daniel kommit hem från jobbet, då blir det lagom att tända på grillen här hemma, mums!

Later!

Mot stan!

Nu ska jag in till stan och möta upp mina fina Tessan. Ska strosa runt i butikerna och avnjuta en fika i solen, myys! Så här ser jag ut idag.


Jeansleggins//Vila / Linne//Vero Moda / Cardigan//Vero Moda / Klocka//Jetset

Behöver verkligen investera i en ny hallspegel. Den vi har nu är alldeles för liten och den sitter inte ens uppe, står bara lutad mot väggen och svajar. Förr eller senare blir det glaskalas här hemma, haha.

Hej så länge!

Lukaz

Åkte ut en sväng till mamma&pappa och hälsade på igår. Dem blev jätteglada av vårt spontana besök! Sen var det en kille där hemma som blev EXTRA glad ;)










Trotts att han börjar bli gammal och trött var det bus på hög nivå, min söta lilla gosnalle! Tänk att den där killen har funnit i vår familj i över 11 år. Han är verkligen en av oss. Får ont i hjärtat när jag tänker på att han inte kommer vara med oss för alltid...
Fina fina Lukaz♥

Mamma&pappa hade köpt nya utemöbler så den gamla gruppen fick vi av dem, TACK snälla ni. Vi har inga utemöbler på vår altan på framsidan så de kommer passa perfekt där. Så nu har jag även fått ett litet målarprojekt då dem ska målas vita! :) Sen kan vi ha mysiga frukostar i morgonsolen. Härligt.

Tjohoooo!

Ligger och tar igen mig på gräsmattan efter en långdistans i motvind, gooosh. Men fasen, allt hänger verkligen på den mentala biten. Har man bara bestämt sig så går det. Idag sprang jag 8,5km, det har nog aldrig hänt tidigare. Jag är såååå stolt över mig själv ;) Hade världens motvind hela vägen dit men när jag vände fick jag lite snålskjuts hem. Men det ena tar väl ut det andra antar jag. Klockan stannade på 52min och 720kcal. Bra start på lördagen!


Nya skorna invigdes, kändes bra. Förutom lite ömmande främre fotvalv. Så snart jag spungit in dem sitter dem som gjutet. Jag syns ju i alla fall ;)

För varje pass man överträffar sig själv så växer självförtroendet. För några månader sen trodde jag knappt jag kunde ta mig runt 5km utan att klappa ihop. Innan dagens pass trodde jag aldrig jag skulle kunna springa en mil. Såhär i efterhand känns det annorlunda. Känns nästan möjligt att någon gång ta sig runt en halvmara. Härlig känsla det där. Det är nog det viktigaste av allt, att tro på sig själv. Jag gör det, nu :)

Nu ska jag förstätta den här härliga lördagen. Lite sen frukost först, sen får vi se vad vi hittar på. Det verkar blåsa lite väl mycket för att åka ut med båten. Men vi är lediga båda två och det ska vi ta vara på!

Hoppas ni mina fina vänner och läsare mår bra!

Kraaam

Snart helg!

Ledig igår, jobb idag men sen tar jag helg, tjohooo! Det är inte vilken helg som helst, utan Daniels och min gemensamma lediga helg, myys! Imorgon om vädret tillåter ska vi förmodligen koppla på båten och ge oss ut på nån härlig sjö någonstanns. En engångsgrill och något gott att slänga på grillen tar vi självklart med oss. Blir premiärturen för mig i båten isf. Håller alla tummar och tår för kanonväder imorgon♥



Nu ska jag åka och jobba!

Kram på er alla fina!


Stallet

Min eftermiddag i stallet i bilder.






Gav mig först ut på en kortare men härlig ridtur på 35min med skritt, trav och galopp. Därefter väntade ett pass på banan. Han kändes grymt fin idag, verkligen i kanonform! Red igenom alla gångarterna och bara njöt, det finns inget bättre än när ALLT faller på plats, highlight moments. Därefter gav vi oss ut på en skrittunda i det härliga vädret igen. Klockan stannade på 80min och totalt 619kcal, tack för det :)

Sitter och väntar på att Daniel ska komma hem. Får se vad vi ska hitta på ikväll, nytta eller nöje?! Ska försöka få med honom på en löprunda, får väl se hur det går med det :/ Kanske blir han som får med mig till gymmet istället ;) Vad gör ni ikväll?

Kraaaam från mig!

Shopping

Sist jag var i stallet kände jag att det drog lite kallt om rumpan och insåg snart att det var ett stort hål i mina ridbyxor, mitt i det helskodda. Tydligen riktigt dålig kvalité då jag knappt haft dem i 6 mån och bra 1-2ggr i veckan. Har ingen lust att vädra skinkan (haha) idag när jag ska rida så jag åkte in till stan en sväng för att kika på nya. Hittade ett par i jeansmodell, hur sköna som helst. Och snygga också! Självklart var det en liten tråd som släppt i ena sömmen och självklart fanns bara det paret kvar i min storlek.. typiskt.  Men hon drog av lite på priset så jag slog till ändå, det var endå busenkelt att laga. Dessutom har jag namnsdag imorgon (eller hade, mitt namn har tagits bort, men m&p envisas om att fira min namnsdag ändå, hihi) så jag fick ett litet bidrag till ridbyxorna. Tusen TACK snälla m&p! :)







Dessa blev det, fast i blå jeansfärg istället för svart. Dem ska jag åka och inviga nu. Vädret har vänt till det bättre, bäst att skynda sig iväg så jag kan njuta av en tur i solen.

Vi hörs!

Innedag

Idag är det riktigt innesittar väder, lite mysigt också men jag som både behöver ge mig ut på en löprunda och en sväng på hästryggen. Men det får vänta till i eftermiddag då det förhoppningsvis lättat upp. Just nu både regnar det och blåser ordentligt..



Tog mig en sovmorgon vilket var välbehövligt. Daniel hade personalfest med sitt jobb igår så jag ställde såklart upp och hämtade honom inatt. Fick även med mig ett gäng tjejer från hans jobb som också ville hem så självklart tog jag med mig dem i bilen också. Blev sent med andra ord. Men Daniel är redan på jobbet igen så nu är det jag och tystnaden hemma. Perfekt dag och väder för lite scrapbooking egentligen, men vi har varit lata med att framkalla bilder så jag har inget album att sätta igång med.. Kanske kan bli en kvällsyssla, att tillsammans gå igenom alla bilder från Gran Canaria och klicka iväg på framkallning! Man blir ju också lite sugen på att gå på bio när det är sånt här väder, det vore också nåt till kvällen kanske. Vi får se vad vi tar oss för.

Nu ska jag kika runt lite på nätet. Är på jakt efter en midsommarklänning. Jag vet, det låter långt bort men jag kan lova er, vi är snart där ;)

Hej så länge!

Shooes

Ja nu menar jag inga läckra high heels utan nya löparskor. Kanske inte lika snyggt men verkligen välbehövligt. Dessa godingar fick följa med mig hem idag. Snabba va?! haha!


Asics Nimbus

Som jag säger till alla mina kunder, utseende är det sista man ska gå på när man köper löparskor. Men om dem sen är snygga och matchar träningskläderna är det ju alltid ett plus ;) Dessa ska invigas imorgon!

Nu blir det tv kväll, Greys Anatomy och Off the map, kvällen är räddad.
Imorgon är jag LEDIG, lovely!

Kraaaaam♥

Kalvfärsbiffar med timjangräddsås

Idag kunde jag inte låta bli att dissa min matlåda med Biffwok när jag läste vad Kockdoun hade på menyn. Kalvfärsbiffar med timjangräddsås och stekt potatis. Mmm! Det var det godaste jag ätit på länge! Det onyttigaste också, men det skiter jag i ;) Det är ju lillördag för mig idag och då brukar jag unna mig något extra gottigt i matväg. 



Nu måste jag ut och jobba igen. Kom och handla!! :) 

Kram på er!

Goodiebags

Fick en hel drös med grejer igår : )


3 nummer av Topp Hälsa och produkter från Bodyshop som kommer med första tidningen....


..... Alpro soya produkter och Smoothies från Paulún (som jag redan druckit upp såklart, supergod!)


.... Duschcreme i från Apoliva....


.... Men gladast är jag ju såklart över min prestation och min medalj ; )

Idag blev det en vilodag. Ställde först klockan på 6 som vanligt för jag tänkte jag skulle bege mig ut på en morgonpromenad. Men, jag ångrade mig snabbt och tog en liten sovmorgon istället. Imorgon däremot blir det tidigt för då väntar simning med Jessica! Tjohoo!

Kram&godnatt


Jag gjorde det!

Är precis hemkommen från Vårruset i Norrköping. Snacka om löparfest! Oj vad skoj det var, skitkul faktiskt! Runt 7000 tjejer, härlig stäming, roliga utställare, goodiebags, underhållning och mycket mycket mer. Det bästa av allt, jag klarade mitt mål!!
5km på 28.46min, jag är grymt nöjd!!! : )
Började först med rolig uppvärming i form av några grabbar från Friskis&Svettis, superbra partymusik och stämningen blev på topp direkt. Sedan var det dags för starten. Utmed loppet som gick genom Norrköping stod folk och hejade på, vid gatan, på balkongerna, på uteserveringarna mm mm, ja det var folk överallt vilket gjorde att man blev om möjligt än mer peppad. När jag såg 4km skylten trodde jag knappt det var sant, det gick så fort. Och energi kvar hade jag också, så vi ökade tempot rätt så rejält och sista biten mot mål gav vi järnet. Jag kände verkligen att jag gjort mitt bästa när jag kom i mål och det kändes såå bra. Jag är helt uppe i varv här nu och lite lätt speedad men det var ju så jäkla kul. Jag längtar redan till nästa torsdag då det är dags igen ,nämligen Blodomloppet i Linköping, och MILEN! Men där har jag inget krav, mer än att jag ska ta mig runt hela loppet joggandes. Tror inte jag har sprungit en mil sedan fotbollstiden, så det kommer bli en utmaning som heter duga.

Här kommer ett par bilder från kvällen!


Lagfoto!


Peter Siepen stod för underhållningen hela kvällen

Nu väntar en lång varm dusch och sedan sängen. Kommer sova gott i natt. Visar min medalj och mina goodiebags imorgon ; )

Kram på er alla fina!

Veckans Träning





Måndag: Löpning 6km
Tisdag: Pw 50min
Onsdag: Simning 45min + Ridning 45min
Torsdag: Löpning 5km + Pw 5km
Fredag: Pw 50min
Lördag: Löpning 6km
Söndag: Vila

En minst sagt aktiv vecka! Det känns i kroppen kan jag säga, ömmar lite här och var. Det blev en vilodag idag vilket jag tror var ett klokt beslut. Imorgon kväll går Vårruset av stapeln och då måste jag ge järnet!! Ska bli kuuuuul!! : )

Sliten

Direkt efter jobbet slängde jag på mig träningskläderna och gav mig på ut en löprunda. Det kändes tungt idag. Riktigt tungt. Flåset är inget fel på men kroppen kändes tung och nästan lite sliten. Har inte haft en enda vilodag på hela veckan så det får förmodligen bli en imorgon. På sin höjd unnar jag mig en morgonpromenad. På måndag kväll är det dags för Vårruset och då vill jag minsann vara på topp!
Mina skor börjar bli slitna så det kan också vara dem som gör att kroppen ömmar. Säljaren på Asics var förbi på jobbet lite lägligt igår så då passade jag på att slänga in en beställning på ett par nya fräscha löparskor. Vilka det blev visar jag så fort jag fått hem dem :)


Unnade mig en välbehövlig sak idag också, som ni kan skymta lite på armen. En hållare till min iphone. Som jag har saknat!

Kvällen har bestått av tacomys och Eurovision såklart ; ) Nu ska jag återgå till soffan och teven och se slutresultatet!

Kram & godnatt på er!



♥♥♥

Pratade precis med min fina som är i iväg med några kompisar på fiske. Fick det glada beskedet om att dem ska åka hem ikväll istället : ) Han har bara varit borta sen igår men jag håller redan på att längta ihjäl mig efter honom. Det är såå tomt här hemma utan honom. Nu blir jag bara lite nojjig att dem ska sitta och köra hem sent ikväll/natt så långt med båt på släp och allt... Gör nog bäst i att gå och lägga mig så jag slipper sitta uppe och oroa mig som en annan hönsmamma, haha.


Min fina fina sambo, kärlek, bästa kompis, själsfrände, min fina älskling, mitt allt♥
Tack för att du finns!



Träningsfreaks

Idag har älskling och jag tillbringat dagen i en varsin solstol ute i trädgården, såå himla skönt! Trodde inte det skulle bli så fint väder idag men oj oj vad solen har stekt på, underbart : ) Efter några timmar fick vi celebert besök i form av finaste Jessica som hade CYKLAT ut till oss. 2,8mil enkel resa. Ja, hon är grym!
Efter en hel dags latande i solen ville inte jag vara sämre så vi kom på den brillianta idéen att jag skulle springa med henne en bit när hon skulle cykla hemåt igen. Hängde på nästan halvägs till Vikingstad men där tog det stopp. 5km i gassande sol på lite drygt 32min. Helt ok! Jessica fortsatte i sin riktning och jag tog siktet på att vända hemåt igen i form av en rask pw. Skrapade ihop en förbrukning på 909kcal totalt, vilket jag är mycket nöjd med : )
Det är verkligen kul att ha en träningskompis som Jessica, vi sporrar och peppar varandra i både med och motgångar. Riktiga träningsnördar har vi blivit, haha! Men kul är det och bra mår vi! TACK vännen för idag♥


Kvällstur

Igår efter jobbet stack jag direkt till stallet och gav mig ut på en kvällstur. Var fortfarande varmt så jag kunde rida i bara t-shirt, så himla skönt. Allan var rätt jäsen efter en dag i hagen full av masa gräs, men när vi väl kom ut piggnade han till. Njöt av långa härliga galoppsträckor!Funkade rätt bra att ha stallet även efter jobbet, trodde det skulle bli för sent och jag mest skulle känna mig stressad men så blev det inte. Gick lite snabbare än jag tänkt och jag var hemma redan efter 21.30.



Allan väntar på kvällsmaten

Idag är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Förhoppningsvis kan jag strax gå ut och lägga mig i solstolen : )

Hörs lite senare!

Kram

Fullt upp!

Godmorgon! Idag har jag fullspäckat schema från morgon till kväll. Sitter just nu och laddar för ett pass i simhallen med fina Jessica som för övrigt fyller år idag, GRATTIS vännen! : ) Efter simningen väntar jobb hela dagen och efter det ska jag ta en kvällstur på hästryggen. Kommer bli sent innan jag kommer hem idag kan jag lova, men vad gör det morgonpigg OCH kvällspigg som man är. Man måste ta vara på dygnets alla timmar ;) Imorgon är jag ledig och har inget alls planerat, hoppas på en heldag i solstolen! Nu måste jag packa det sista och sedan gasa in mot stan.

Ha en bra dag alla fina!

Kram


Veckans Träning



Måndag: Pw 55min
Tisdag: Vila
Onsdag: Siming 60min
Torsdag: Löpning 6km
Fredag: Ridning 60min
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Lite för lite träning, lite för mycket onyttigheter. Så summerar jag veckan som gått. Men Har haft en toppenvecka och njutit av min ledighet, så jag är glad ändå : )
Ny vecka nya tag!

Började redan idag med 6km löpning. Måndagspasset är nog det bästa på hela veckan, man känner sig nöjd med att komma igång direkt med träningen och det får i alla fall mig att få mersmak vilket brukar resultera i en bra vecka. Jag längtar redan till nästa pass!! : )

Nu väntar jobbet, kul att komma tillbaka med ny energi!

Ha en bra dag alla fina,

Kram

Skön söndag

Goosh vilken trevlig kväll vi hade igår med våra fina vänner♥ Grillade i solen, åt gott, drack gott och pratade till sena timmen. Mer sånna kvällar tack! : )



En av gästerna föredrog pinnar istället för grillat. Men han var nöjd.

Idag är sista dagen på min långhelg och den ska spenderas i solstolen, hur skööönt?! Till kvällen väntar grillning igen med våra fina grannar som kommer över♥ Har verkligen varit skönt att få vara ledig dessa 4 dagar. Känns som jag har varit ledig i en evighet och är verkligen utvilad och full av ny energi. Känns som att sommaren närmar sig med stormsteg och jag får nästan lite pirr i magen av att tänka på det, bästa årstiden på hela året : )

Al Mena

Är precis hemkommen efter en dag i Åby. Hopptävling var på schemat. Härligt väder, härligt häst, ja allt gick som smort. Jag kan inte låta bli att fascineras. Trotts massor människor, hästar, bilar, transporter, halvnerövsa ryttare, stirriga föräldrar mm är Allan lika lugn som en filbunke. Hur snäll som helst att handskas med när man är iväg sådär, underbara häst! Tyvärr hann jag inte stanna kvar för att se andra klassen, sjuukt många startande idag. Men första klassen såg jag och han nollade i både grund och i omhoppningen. Förmodligen blev det placering idag också för när jag åkte hade halva klassen startat och Allan var en av få som var nolla. Kul! : )


Allan

Nu ska jag förbereda för grillkvällen som drar igång här om en liten stund. Lite kalla såser ska fixas, köttet ska marineras och bordet ska dukas. Hoppas ni får en härlig lördagskväll!

Kram

Tävling

Håller på att göra mig iordning för en dag på tävlingsbanan. Tyvärr är det inte jag som ska tävla, utan jag följer med och hjälper till och hejar på. Åby i Norrköping är det som gäller. Allan är en riktigt duktig hopphäst så det ska nog gå bra. Jag kommer bli sådär sjukt sugen på att börja igen som alltid när man är på tävling. Om bara tiden (och pengarna) fanns så hade jag skaffat mig en egen häst imorgon. Men drömma man ju alltid göra och tills dess får jag nöja mig med att få vara medryttare på Allan, och det är inte fy skam. Han är underbar den hästen♥


Allan&jag igår när vi var ute på en liten skogstur

Till kvällen kommer Chrilla&Micke hit och grillar med oss, ska bli riktigt skoj!

Ha en fin dag!

Kram

Äntligen

Idag kom det ett efterlängtat brev på posten....


.... med min nummerlapp i! : )

Fredag

Tog mig lite sovmorgon idag, skönt. Vaknade upp till sol, fågelkvitter och ett nystädat hus, kan inte bli bättre. Fick ett ryck igårkväll och drog igång storstädning. Tänkte att jag och älskling skulle få så mycket kvalitetstid som möjligt idag. Så himla lyxigt det känns att få vara ledig en fredag, både han och jag dessutom, lovely!
Då han har jobbat natt sover han ett tag till så jag passar på att sticka till stallet och ge mig ut på en ridtur med finaste Allan♥

Sen väntar ett litet äventyr i form av bogsering av Saaben till verkstad. Vi har haft lite otur med bilarna på sista tiden, och verkstäderna har fullbokade scheman. Men nu äntligen har vi fått en tid. Det var på tiden ; ) haha!

Hej så länge!

Marimekko

Har spenderat halva dagen på stan med mamsen, mys! Blev dock inte så mycket shopping (tur var väl det för det var inte meningen heller) men däremot en god lunch på Expresso House. Fisk för min del och kycklingsallad för mamsen, gott som tusan. Ok, lite shopping blev det ; ) Mina favvoservetter som jag har haft slut på här hemma (panik!!) dem är en läcker färgklick hemma hos oss bland allt det svart/vita. Lite smink fick också följa med hem, men snarare nödvändigt ont än kul.. Men mest strosade vi runt bland inredningsbutikerna och drömde oss bort. Är så mycket jag vill göra här hemma så ni anar inte. Inga stora grejer, men lite nya möbler och annat smått&gott.




Tillbaka till Marimekko. Jag gillar Marimekko. Stilrent men ändå lite kul, trotts gammalt uttjatat mönster så gillar jag det fortfarande. Vi har Unikko som kappa i köket, i svart/vitt såklart, jag älskart! Men, till sommaren är man ju sugen på lite mera färg, typ grönt ; ) Till jul är man kanske lite mer sugen på rött. Kan man ha samma tyg fast olika färger, en färg för varje säsong? Eller är man knäpp, fantasilös eller är man bara enhetlig då? Det sista instämmer nog mer på mig, stilren som jag är. Man kanske skulle satsa på lite grönt Unikkotyg trotts allt. Då får jag ju även dra fram min vän (snarare ovän) symaskinen igen. Vi kanske skulle sluta fred då, en gång för alla. Symaskinen och jag.

Nu ska jag gotta mig i mer inredning!


Hej så länge!

GPS

6km löpning, check! Sprang min runda "baklänges" idag bara för att variera mig lite. När jag köpte min pulsklocka hade jag aldrig pulstränat tidigare därav valde jag en lite enklare variant utan GPS vilket jag saknar nu faktiskt. Hade varit rätt så bra att kunna se hur långt man springer. Jag har försökt uppskatta mina rundor på ett ungefär vilket jag verkat ha gjort ganska bra. Var nämligen inne på iFORM och mätte upp mina rundor via deras satelitkarta och den rundan jag oftast springer landade prick på 7km precis som jag trodde! : ) (Så ni som vill mäta era rundor kan jag rekommendera denna sida) Brukar börja med att gå den första km för att springa resten. Tanken är att öka på det så småningom, men just nu har jag siktet på 5km på 30min så nu lär jag få öka tempot istället för antal km.


Linne&tights från Nike, Jacka från Röhnisch och löparskorna heter Asics Nimbus

Btw, är ni några mer därute som ska springa Vårruset i Norrköping?? Jag har fortfarande inte fått ngn anmälningsbekräftelse och jag börjar bli orolig att jag kommit bort eller nåt... Har försökt få tag på dem men inte lyckats. Får väl ha lite is i magen och avvakta några dagar till. Informationsbrev skulle skickas ut inom en vecka innan start till alla anmälda. Hoppas innerligt det dimper ner i min låda också, annars blir jag ledsen : /

Nu blir det frukost, dusch och fix. Sedan ska jag hämta mamsen för en lunch på stan!

Ha en bra dag!

Kram

Fredagskänsla

Har haft världens fredagkänsla idag! Humöret på topp och dagen har varit hur bra som helst. Har tränat, haft morgonhäng med Jessica, haft en kul dag på jobbet, och nu njuter jag av onsdagskvällen och känslan av att vara låååångledig, lovely!
Som grädde på moset unnade jag mig något extra gott ikväll. En stor smarrig räksmörgås!! Och inte nog med det, lika bra att köra all in så nu väntar en liten påse med naturgodis på mig ; ) Ibland måste man få unna sig lite extra. Ibland.



Imorgon var dagen D då jag, Lindha & Lilltjejan skulle åkt på roadtripp. Men det får bli en annan dag istället, då Sigrid hade blivit sjuk, stackars skrutt. Istället blir det träning för min del och även en sväng till stan med mamsen. Mys!

Nu väntar Greys Anatomy!

Kram på er!

Morgonpigg!

Tjohoo! Klockan har knappt slagit 06.00 denna morgon men jag är uppe, glad, pigg och vaken. Ska alldeles strax åka in mot Linkan för ett pass i simhallen. Länge sen jag var där nu, så det är på tiden. Jessica gör mig sällskap, härligt med både träning och kompishäng på morgonkvisten : ) Efteråt väntar jobb, påbörjade ett ombyggnadsprojekt på junioravdelningen igår, så där ska jag fortsätta. Hur kul som helst! Men när dagen är över så väntar en liten "minisemester" i form av ledigt i dagarna
F Y R A!! Värmen väntas komma tillbaka också och det tackar jag för! (peppar, peppar) Det kommer bli en bra vecka det här ; )

Hoppas ni får en härlig dag!

KRAM

Näst sista

Godmorgon! Idag jobbar jag näst sista arbetspasset för den här veckan. Unnade mig en semesterdag på fredag vilket innebär ledig tors-sön, hur skönt?! : ) Det innebär även en ledig fredag tillsammans med mannen i mitt liv♥

Många som har frågat efter receptet på kakan jag gjorde på Valborg, så här kommer det:



Citronmoussetårta med passionsfrukt

Botten
300g riven mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Mousse
4dl grädde
2 äggulor
1dl florsocker
Skal från 1 citron + saften från 1/2 citron

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till botten. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen på 175g i ca 20min. Låt kallna. Vispa grädden hårt, tillsätt äggulorna, florsockret och citronskal+saft. Vispa lite till. Bred ut moussen över den kalla botten. Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram kakan ca 30min innan servering och dekorera med passionsfrukt.

Lycka Till!

Veckans Träning





Måndag: Löpning 4km
Tisdag: Ridning 50min (tempoväxlingar)
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrketräning helkropp + crosstrainer 10+20min
Fredag: Pw 35min
Lördag: Löpning 6km
Söndag: Vila

Lyckad kväll

Jihuu! När är min jobbhelg över och jag har en kortvecka framför mig igen. Såå skönt! Jag älskar mitt jobb, så inte för den skull, men det är väldigt skönt att få vara lite ledig ibland också. Bjöd hit våra vänner på grillfest igår, skoooj! TACK fina ni för att ni kom och gjorde kvällen lyckad! : ) Trotts lite vin och sena timmar var jag pigg och glad imorse. Skönt.

Testade en ny efterrätt igår, Citronmoussetårta med passionsfrukt. Riktigt fräscht och gottigt ; ) Kommer definitivt att göras fler gånger. Tack mamsen för receptet!


Mandelmassabotten med mousse gjord på grädde, florsocker, ägg, och citronskal toppat med passionsfrukt, mums!

Blir alltid lite stökigt efter festligheter trotts att man kanske inte är så många, men när jag kom hem från jobbet nu så var allt undanplockat och hemmet var skinande rent igen, TACK älskling♥

Nu vankas det middag!

Kraaaam


RSS 2.0