Valborg

Goosh vilken skön start på lördagen! 6km lång joggingrunda, jag är nöjd : )


Solig bild från min runda imorse

Valborgsmässoafton idag och det betyder att vi ska vi ha grillfest med lite vänner här hemma ikväll! Såå kul ska det bli, längtar! : ) Hade gärna varit hemma hela dagen idag och fixat och donat inför festen, men jobbet väntar på mig. Bäst att göra mig iordning!

Hoppas ni också får en härlig valborg♥

Kram

Nytt på tallriken

Ikväll testade vi Quinoa för första gången, och det var riktigt gott!! Det kommer vi absolut äta fler gånger. Vi var båda skeptiska först innan vi smakat, men jag tyckte nog tom det var godare än ris. Det är ju en ört om jag förstått det rätt, och nyttigt är det också. Kul med nya grejer på tallriken!


Blandade ihop quinoan med olivolja, vitlök, färsk basilika och liten skvätt citron. Till detta serverades det lax och en sallad med oliver&tomat. Mums!

Nämnde du tidigare idag att jag skulle göra en spännande grej, och det har jag gjort nu! : ) En naturmedicinsk genomgång, hur intressant som helst. Jag har fått lära mig MASSOR om mig själv och min kropp och hur det ligger till med balansen av mineraler och vitaminer. Har även fått massa bra tips på vad jag ska tänka på och hur jag ska äta för att just min kropp ska må bra. En del tillskott har jag fått med mig hem också. Har lite obalans i kroppen som förhoppningsvis ska rättas till nu. Det ena leder till det andra, och förhoppningsvis kommer min luftvägsallergi och min magkatarr att bli så gott som bra också i samband med att kroppen kommer i balans. Mycket spännande och intressant!!

Nu ska vi krypa upp i soffan och ha lite myskväll♥

Kram på er!

Skakis

Är helt skakis i armarna efter mitt första gympass på väldigt länge. Körde igenom hela kroppen plus kondition på crosstrainern. Gick bra, men jag är såå otränad vad det gäller styrka... Usch! Men det ska det snart bli ändring på ; ) Känns skönt att jag äntligen tagit mig i kragen och gått dit. Nu ska jag bara hålla i det också, 2ggr i veckan är min plan för styrketräning. Pulsklockan var med mig såklart, 576kcal. Tack för det! : )





Nu blir det storstädning här hemma. Hade hellre gått ut till min kära vän solstolen, men till helgen väntar grillfest här och då vill man ju ha det extra fint ; ) Vad gör ni på Valborg?

Hej sålänge!

Torsdag

Godmorgon! Skönt att vakna upp till sol och blå himmel igen! Idag är det torsdag vilket betyder att jag är LEDIG! : ) Sitter och äter en lite lättare frukost i form av yoghurt med solrosfrön&hasselnötter. Sen ska jag- hör och häpna (!!) knalla bort till gymmet. Äntligen! Styrka och crosstrainer tror jag att det lutar åt. Jag är laddad! ;)

Till eftermiddagen ska jag iväg på en väldigt spännande grej. Mer om det senare!

Ha en fin dag allihopa!

Kram

Morgon i stallet

Har lyxen att börja jobba kl 12 idag så då kunde jag spendera denna soliga morgon på hästryggen. Var ute och tränade lite tempoväxlingar idag, så mycket trav och galopp! Han kändes riktigt fin. Det märks att han trivs med denna årstid, ser så nöjd ut hela tiden! : ) 


Här är radarparet, dem släpper varandra knappt en meter i hagen. Haha. Sötnosar!

Nu ska jag dra mig mot jobbet. Blir en kortisdag idag! Håller även tummarna för Pillan som jobbar sin första dag i Stockholmsbutiken! Lycka Till gumman! : )

Ha en bra dag alla fina vänner!

Kraaaam

2 varv

Sitter och pustar ut efter 2 varv i spåret. Spåret här var sjukt backigt. Och då snackar vi inga små backar utan mördarbackar verkligen. Men jag klarade 2 varv (4km) på 26min. Lite långsammare än på plan asfalt. Men helt ok för att vara mig.



Nu väntar dusch och sen en efterlängtad middag i form av pasta&tonfisk med soltorkade tomater och färsk basilika och lite annat smått och gott. Sen ska vi inta soffan min fina och jag. Filmkväll it is♥

Kraaam på er!

Veckans träning



Måndag: Pw 3,5km + löpning 3,5km
Tisdag: Pw 75min + ridning 60min
Onsdag: Pw 60min
Torsdag: Pw 3,5km + löpning 3,5km
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 7km
Söndag: Vila

Känner mig jättenöjd med veckan som gått! Har gått från att nästan hata löpning till att tycka det är kul! Det Kommer helt klart underlätta mina rundor framöver. Har verkligen varit på gång att ta mig till gymmet flera gånger under veckan, men det kändes mer lockande med en joggingrunda i solen. Så nej, jag har inte kommit igång med styrketräning ännu. Får se vad kommande vecka bjuder på.... ;)
3 veckor kvar till Vårruset nu, längtar lite faktiskt.



Västervik

Oj vilken kväll vi hade igår, hur kul som helst! Vi kom ner rätt så sent så festen var i full gång, men vi kom in i stämningen ganska snabbt. Det är verkligen ett härligt gäng det där! Skoj att se deras stora fina hus och väldigt skoj att komma ner till vår gamla "hemstad" igen även om det blev en blixtvisit. Hade gärna stannat där hela dagen idag och umgåtts med gänget, men plikten kallade så vi åkte hem strax innan lunch. Hoppas på att vi kan åka dit snart igen. Så här års är ju Västervik såååå fint!


Jag&Elin från festen igår


Har legat ute och njutit några timmar i solstolen nu, lovely! Mina första soltimmar för i år (bortsett från Gran Canaria) Verkar som att det fina vädret ska hålla i sig ett tag framöver, inte mig emot ; ) Hade mer än gärna tänt på grillen här ikväll men känns lite overkill att grilla bara åt mig då Daniel jobbar. Får nog bli imorgon kväll istället, skönt att börja veckan med en "söndag" : )

Hoppas ni också har en härlig påsk!

Hörs lite senare!


Trädgårdspyssel

Idag är en sån där effektiv dag igen. Har fart runt som en tok och fixat diverse ärenden. Har även handlat mat och haft mamma&pappa här på en liten fika, mysigt! Hann även med en tur till Viby där jag handlade lite blommor, har nämligen gjort inflyttningspresenten som vi ska ha med oss ikväll.
Så här ser den ut:


Murgröna och pelargoner i en gummikruka

Tyckte den kunde passa bra till nyblivna husägare : ) Nu ska vi bara lyckas få med den i bilen också, utan att den tippar.. Den blev ganska stor och tung, men fin! : )

Blev lite över så slängde i det i en kruka som vi har stående på garageuppfarten.



Nu ska jag göra mig iordning så vi är redo att sticka sen när Daniel kommer hem. Har precis målat naglarna rosa, nu återstår bara att hitta en bra outfit också..

Hoppas ni har en härligt påskafton i solen!

Kram på er♥

7km

Glad Påsk på er! När jag vaknade imorse hittade jag en liten överraskning på köksbordet. Daniel hade skrivit jättegullig lapp och lämnat ett påskägg till mig♥ Söt han är.. Älskar överraskningar!! Så min frukost fick alltså bli lite påskgodis (kasst, jag vet) men är det påsk så är det ; )

Efter det snörade jag på mig joggingskorna och gav mig ut i solen. Kändes så himla bra idag när jag sprang så jag fortsatte och fortsatte, och vips hade jag sprungit en runda på typ 7km (!!!) Jag är SÅÅÅ stolt över mig själv : ) Tror inte jag har sprungit så långt på flera år, haha. Det tar sig må jag säga! : )


Jag efter min joggingrunda imorse

Nu ska jag sätta lite fart, ska iväg och fixa lite grejer. Ikväll är det partaj som gäller, tjohooo! : )

Vi hörs lite senare!

Kram på er!

Feathers

Har gjort lite påskfint här hemma nu på morgonen med ris och fjädrar. Det får räcka med det. Är inte så mycket för pynt, men nåt måste man ju ha ; ) Igår när jag kom hem från jobbet stod en påse utanför dörren. Det var svärfar som hade varit här med en fin påskblomma, TACK snälla du! : )




Nu måste jag sticka till jobbet! Till kvällen blir det påskmiddag hemma hos mamma&pappa. Ska bli riktigt smarrigt och mysigt.

Ha en bra dag fina ni, och Glad Påsk!

Kram



Fyndat

Jag är en av dem som gärna håller mig borta från rea, det är inte min grej. När man själv jobbar i butik så är man med om rea så det räcker. När jag hör ord som sommarrea, mellandagsrea och allt vad det heter- då flyr jag!
Idag efter jobbet skulle jag bara in en snabbis på ikano för att fixa en grej, och ut kommer jag med en liten påse. Smet in på Vero Moda en sväng och kunde tydligen inte komma ut tomhänt. Hittade dessa två finingar som verkligen stod mitt namn på : )



De hade rea 50% och dessutom tag 2 betala för en. Så för dem två koftorna betalade jag bara 130:- Det är galet! Gissa om jag är nöjd! Det kanske inte är så dumt med rea trotts allt... ; ) Skärpet köpte jag på Lindex också för en billig peng. Var evigheter sen jag shoppade kläder känns det som, har inte haft någon lust. Men nu kom den tillbaka och jag hade mer än gärna kommit hem med ytterligare några nya plagg. Tur att ikano stängde så jag var tvungen att åka hem, haha.

Nu ska det bli tacos här hemma. Har värsta fredagskänslan idag, så vad kan då passa bättre?!

Ha en mysig kväll,

Kraaam


Långledigt

Godmorgon! Har startat denna dagen med pw och jogging, och jag är så där nöjd och glad igen : ) Sjätte dagen i rad med träning (!!) Kommer bli en bra dag det här! Jag märker att jag mer och mer får öka tempot lite granna för att hålla mig i min pulszon, så lite bättre kondis har man nog fått i alla fall. Jag är på rätt väg!


Så här många kcal stannade pulsklockan på idag

Torsdagar är jag egentligen ledig, men jag bytte lite den här veckan och var ledig i tisdags istället vilket innebär att jag ska jobba idag. Men det gör inget, jag har ändå inte laddat för något godis till alla påskkärringar som kommer ringa på här hemma. Faktiskt har jag inte hunnit göra nåt påskfint alls här hemma, inte ens ett ris eller en enda fjäder.. Får se om jag hinner fixa till nåt ikväll. Lite påskkänsla måste man ju ändå få ; )

Imorgon är det kortdag, ledig över helgen, kortdag på måndag och på tisdag börjar jag kl 12.00. Känns som lite långledigt med andra ord, inte mig emot ; ) Ska ner till Västervik på lördag för partaj med våra kära vänner där nere. Den här gången ska festen hållas i deras nya hus dem köpt, ska bli såå spännande att se och det kommer bli lika kul som alltid med deras galna men goa vänner ; ) klädkoden var någon detalj i lila eller gult, hm. Tror inte jag har nåt! Får ge mig ut på lunchen idag och leta.

Oj oj nu börjar jag få bråttom. Bäst att skynda!

Ha en bra dag allihopa!

Kram

Härliga tisdag

Ännu en dag med sol och sommarvärme över Sverige, huur skönt?! Jag hade turen att vara ledig just idag! : ) Stack till stallet imorse och gav mig ut på en superhärlig ridtur. Fick jobba rätt hårt innan han lossnade men sen gick han fantastiskt fint, kul! Dock gjorde jag misstaget att rida utan handskar och jag har stans största blåsor på fingrarna, aj aj aj.


Fick gå lös på borstarna rejält innan ridturen idag som ni ser ; ) 

Efter min stallvistelse kom Lindha & lilla Sigrid och hälsade på mig, myys! Det blev först en lunch på vår soliga altan innan vi gav oss ut på en riktig långpromenad. Det var hur varmt och skönt som helst, gooosh vad härligt! Nu väntar jag på att min kära sambo ska komma hem. Ingen gymträning idag med andra ord, mitt ridpass och min långpromenad får räcka för idag.

Hoppas ni också haft en bra dag!

Kram

Veckans Träning




Måndag: Vila (sjuk)
Tisdag: Vila (sjuk)
Onsdag: Vila (sjuk)
Torsdag: Pw 50min + ridning 75min
Fredag: Vila
Lördag: Pw 40min
Söndag: Pw 3,5km + löpning 3,5km

Hostan är borta och träningen är igång lite smått igen, skönt! Man mår ju såå mkt bättre när man får röra på sig lite. Ser fram emot veckan som kommer. Förhoppningsvis blir det några joggingrundor och eventuellt några styrkepass på gymmet också. Bara jag tar mig i kragen och går dit! ; )


Grillpremiär

Åh! Äntligen har vi haft grillpremiär här hemma, så himla mysigt! Och gott såklart! Vi passade även på att sitta ute på altan och äta för första gången i år. Lite kallt var det allt för det blev lite sent med maten, som vanligt när det kommer till oss ; )





Blev fläskfilé och chorizo på grillen, och till det gjorde vi ugnsbakade potatisklyftor med morötter. Daniel ville ha tzatsiki och jag ville ha fetaostcreme så det fick bli till att röra ihop båda idag. Mums! Nu är vi mätta och belåtna och ska krypa upp i soffan framför en film♥ Imorgon är det måndag och ny vecka igen, min kortvecka! Tjohoo!

Trevlig kväll på er!


Nöjd

Ännu en dag med strålande sol som ska spenderas inomhus på jobbet. Men det ser lovande ut över påsken också och då är jag LEDIG!! Idag känner jag mig riktigt glad och nöjd då jag tidigt imorse snörade på mig joggingskorna och gav mig ut på en runda. Blev först 3,5km pw och sen 3,5km jogging tillbaka. Gick hur bra som helst idag, kul! Nu ska jag bara komma igång med lite styrketräning också, och trotts att jag tycker det är skittråkigt så ser jag fram emot det nu! : )


En bild från min runda imorse

Ha en bra dag fina ni och NJUT av solen!!

Kram från mig

Upp & hoppa!



Började lördagsmorgonen med min vanliga runda, skönt. Nu är jag pigg och vaken! Lite grått och trist ute idag, men vad gör det när man ändå ska jobba. Min hosta är så gott som borta så eventuellt kanske jag kan ge mig ut på en joggingrunda imorgon. Bara en månad kvar till första loppet, måste verkligen börja träna ordentligt nu.

Nu måste jag slänga i mig lite frukost innan det är dags att sticka mot jobbet. Till kvällen väntar kalas borta på Lavendelgränd, mys!

Hoppas ni får en härlig lördag!

Kram

Galopp

Blev en långistur i eftermiddagssolen idag. Goosh vad varmt det var! Det ÄR verkligen vår nu, på riktigt! Lovely! : ) Var ute i 1 1/2h och bara njöt av varenda minut. Pulsklockan var på och den visade 755kcal på denna turen, TACK för det : )



Var riktigt skönt att få komma upp på hästryggen igen efter nästan ett par veckors uppehåll. Det är som terapi för själen att ge sig ut en stund för sig själv sådär. Längtar tills på tisdag när det är dags igen. Då får det kanske bli ett hårdpass på banan, det var ett tag sen.

Nu ska jag sticka och handla mat. Mycket man ska hinna med när man är ledig ;)

Vi hörs!

Bra start!

God förmiddag! Är precis hemkommen efter en lång pw i solen, underbart! Bra start på min lediga dag. 59min och 455kcal mätte pulsklockan. Hade även på mig stegräknaren idag, och min runda landade på 6964steg. Tycker det är lite kul med stegräknare. När man har den går man verkligen lite extra och det blir en hel del gratis vardagsmotion. Insåg även imorse hur sjukt mycket träningskläder jag har. Är svårt att låta bli när man jobbar med det. Nästan alla mina träningsplagg har ett inslag av rosa, haha ; )


Dagens träningsoutfit.
Jacka = Röhnisch
Linne = Röhnisch
Nedtill fick det bli mybrallor idag och dem är från H&M.


Nu ska jag passa på att umgås med mitt ♥. Har gått om varandra hela veckan och jag har saknat honom som tusan. Framåt eftermiddagen väntar stallet, kommer bli en härlig tur i solen! : )

Ha en skön dag fina ni!

Kram

Lillördag

Idag skulle jag egentligen ha varit på "återbesök" och gjort en kalipermätning igen. Men eftersom jag legat sjuk och inte kunnat komma igång med träningen ordentligt valde jag att hoppa det. Men om exakt en månad ska jag dit igen. Så så fort min dumma hosta är borta så blir det hårdträning. Nu är det inte heller långt kvar till mitt första lopp jag ska ta mig igenom, nämligen Vårruset i Norrköping den 16 maj. Har en del att jobba med kan jag säga ; ) Längtar efter min nästa joggingrunda!



Onsdagkväll och lillördag idag då. Älskar onsdagskvällar då jag alltid är ledig på torsdagar, me like : ) Min fina sambo jobbar oftast kväll då vilket betyder att jag är ensam. Brukar liva upp det hela med lite god hämtmat eller nåt annat smaskigt, men idag kände jag inte för nåt av det. Så det blir en helt vanlig kväll i soffan framför lite bra tvprogram. Imorgon väntar stallet, äntligen! Saknar den stora grå massor! Inte varit där på evigheter känns det som. Hoppas på fint väder så vi kan ge oss ut på en riktig långistur han&jag!

Hoppas ni mår bra,

Kram på er

Nybakat!




Har nu ett gäng riktigt kladdiga muffins på köksbänken. Vet i alla fall en som kommer bli glad när han kommer hem från sitt kvällspass ; ) Nu måste jag nog gå över till frukostbröd, frysen har inte plats för fler sötsaker. Någon som har recept på några nyttiga, goda frukostbröd och vill dela med sig? : )

Kram på er!

Igång igen

Jaha nu är jag igång igen! Känns som jag har blivit värsta baktanten, haha! Men det är ju skoj ju! ; ) Hade lite lite energi kvar efter jobbet och då kändes det synd att bara slänga mig i soffan. Så dök ner bland recepten och checkade att alla ingredienser fanns hemma. Alldeles strax ska dessa fina färglaga formarna fyllas med nåt gott och kladdigt. Återkommer senare! : )


Årets första

Härligt väder- härlig söndag! Bjöd hit hela fam Hwasser på sconesfrukost imorse, hur mysigt som helst! : ) Sen har man haft energi till både det ena och det andra. Utemöblerna på altanen är på plats, så nu är vi redo för alla härliga grillkvällar framöver, lovely! Huset är även storstädat, halva trädgården är rensad från alla tusen löv överallt, båda bilarna har sommardäck, m.m, m.m. Vi har hunnit med en del idag. Ändå har vi haft en sån där skön dag tillsammans. Mer sånna, tack! Jag är trött och less på våra krockande scheman. Borde vara förbjudet att bara ses så lite som vi faktiskt gör...

Ikväll ska vi bjudas på grillat borta på Lavendelgränd, mums! Årets första smakar alltid bäst! : ) Hittade förresten världens sötaste portabla grill. Fin va?! Sån skulle man ha med sig på semestern i sommar!




Nu måste jag återgå till köket, fixar matlådor till morgondagen. Fransk kycklinggryta och potatis. Recept från appen jag nämnde tidigare. Hoppas den smakar!

Ha en fin söndagskväll!

Kram på er!

Citron & marängrutor

Efter lite inspiration från den HÄR bloggen var jag tvungen att kicka igång lite bakning här på Hus nr7. Dem såg så goda ut så jag var tvungen att testa! ; ) Min kreativa sida fick lite utlopp, äntligen! Så här blev resultatet:



Jag vet inte hundra om jag lyckades, men jag tror det. Dem blev goda i alla fall. Nånting jag behöver införskaffa mig till köket är en ny slickepott och en tårtkupa. Saknar alltid dessa grejer när jag bakar. Noterar detta på min inköpslista. Någon som vet var man kan hitta tårtkupor i plast? Vet att det finns ett jättefint i glas från Jellybean som tillhör tårtfatet jag har, och det är s u p e r f i n t ! Men ett i plast känns smidigare och mer för vardagsbruk.



Sitter och väntar på att mitt kära ♥ ska komma hem. Han är och provkör sin nya båt, OM han kommer vara nöjd ikväll ; ) Vi har knappt sett varandra på hela veckan då han fart runt som en skottspole och fixat med båten, och jag har legat hemma och varit sjuk. Men ikväll får vi äntligen vara tillsammans♥

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!

Kram på er!


Bakarglädje

Visst blir man glad när man ska baka och man har massa fina härliga färgglada bunkar att välja emellan?! : )



Upptäckte för ett tag sen att några av dem saknades, och kan ni gissa var jag hittade dem?? I garaget! Bland byggrejerna! En var full av gamla rester av kakelfog. Och det var INTE jag som använde den kan jag lova...  Har även hört att dem kan användas till att ösa vatten med. Vissa män verkar inte förstå att det är skillnad på bunkar och bunkar, ingen nämd ingen glömd ; ) haha!

Nu ska jag baka!

Vi hörs om en stund!

Härliga vårdag

Hade hoppats på att kunna vara ute och plantera och göra fint i krukorna idag, för det är ju såååå härligt väder ute! Behöver få vara ute lite idag då jag ofrivilligt tvingats vara inomhus sedan i tis kväll... Stack bort till Viby Handelsträdgård och skulle köpa lite fina blommor, men de hade inte vita panséer! Inte en enda!! Så tji fick jag, det blev inga blommor och ingen plantering heller... Hoppas på morgondagen istället. Då kanske jag är så pass pigg att jag orkar ge mig innåt stan och handla blommor istället.

Fick lägga den lilla energin jag har på att laga lite god lunch istället. Har hittat världens bästa app till min iphone, en "GI-månad" med Paulún. Där finns massa bra tips på frukost, luncher och middagar som jag tänkte vi skulle plöja igenom. Och då är det inte hans "bantningsmenyer" helt utan kolhydrater, utan bra sammansatta måltider med lågt GI, mycket antioxidanter, fibrer, vitaminer, mineraler och så bra fetter som möjligt. Var sjukt smidigt då det bara var att välja vilka menyer man skulle laga, klicka på kundvagnen och sen hade man fått en inköpslista också. Me like : )
Har precis testat första receptet, och det var kanongott. Lite sting i också, mums.



Thaigryta med lövbiff
(2port)

2 pressade vitlöksklyftor
2msk olivolja
300g lövbiff
1 burk kokosmjölk
1/3 aubergine
en knippe salladslök
1/2 burk grön currypasta
1msk fisksås
1/2tsk sambal oelek
halverade körsbärstomater
ett knippe färsk koriander (hackad)
2dl fullkornsris


Gör så här: Fräs vitlöken i olivoljan. Tillsätt den strimlade lövbiffen. Bryn det hastigt. Häll i kokosmjölken, aubergineträningarna, currypastan, fisksåsen, salladslöken, och sambal oeleken. Koka upp och låt sjuda i 7-8min. Tillsätt tomathalvorna och låt sjuda i ytterligare någon minut. Servera med fullkornsriset och ev en sallad. Strö över den grovhackade koriandern.
Smaklig måltid!

Den här rätten var både supergod och snabb att tillaga, 10-15 min. Imorgon ska vi testa en annan rätt, kul med lite nytt på tallriken!
Nu vill jag gå ut en sväng, men vad ska jag göra?! Promenad är inte att tänka på idag, är fortfarande inte helt kry.. Vad gör ni en sån här solig och fin lördag?

Kram på er

Minnen

Hej på er! Nu börjar jag piggna till liv igen lite granna, iaf så pass mycket så jag orkar sitta vid datorn en liten stund. Vilken grej jag åkte på, gooosh. Men nu är det snart över och hoppas det dröjer ååår innan man får det igen.

Är lite ledsen för jag hade så mycket skoj inplanerat för morgondagen, men jag tror inte jag kommer orka. Skulle ha åkt till västervik över dagen och hälsat på min fd "hemstad" och mina vänner där. Vi bodde ju där under en tid och såhär års kan man sakna det kan jag lova. Hade sett fram emot en lunch nere vid hamnen i vårsolen. Men det får bli en annan dag istället. Bläddrade runt bland gamla bilder och hittade lite foton på vår lägenhet vi hade där.









Vår gamla men mysiga lägenhet. Mycket minnen som väcks till liv♥
Hade inte bilder på hela, men det var två lägenheter som var ombyggda till en stor lägenhet. Så i andra delen av lägenheten så hade vi en stor fransk balkong, gästtoalett och ett stort rum med walk in closet, mm. Lägenheten var totalt nästan lika stor som vårt hus vi har nu. Men fördelen med huset är ju självklart den stora tomten och friheten man då får på köpet : )

Nu när Daniel har blivit med båt igen (!!!!!) ser jag fram emot att ta med den ner till Västervik. Ge oss ut i skärgården, gå iland på en mysig ö och grilla och bara njuta av havet och den fina utsikten så som vi gjorde förr♥

Godmorgon!

img_6807 (MMS)

Startar den här dagen med lite varm nyponsoppa och mandelbiskvier. Mår ungefär som igår, något lägre temp. Vill helst försöka undvika tabletter så gott det går, måste vara bättre för kroppen att få läka ut det själv. Blir att försöka sova mig igenom den här dagen också. Måste få bli frisk till helgen då älskling och jag är lediga tillsammans. Utöver det har jag massa annat skoj inplanerat som jag helst vill slippa ställa in. Hoppas ni mår bra mina fina vänner och läsare! Kram från mig


Ynklig

Trotts att jag sovit mig igenom mer eller mindre hela dagen blir jag bara sämre och sämre. Känner mig riktigt ynklig. Dagens intag har bestått att ett glas vatten och ett glas c-vitamin. Älskling fixade lite fruktsallad och nyponsoppa åt mig nu ikväll och några skedar av varje gick allt ner som tur var. Ligger just nu i soffan med en blött trasa i ansiktet, tempen visar 39,5. Usch. Nä nu får det vara nog med att tycka synd om mig själv för idag.. ;) Kram på er!


Dundersjuk

Mår riktigt riktigt dåligt :( Har åkt på någon form av influensa. Har värk i precis varenda muskel och led i hela kroppen, och termometern visar 39 grader (ligger vanligtvis på 36) Gooosh, detta håller på att ta musten ur mig. Kan inte minnas när jag hade sån hög feber senast. Orkar inte ens gå till datorn så detta blir mitt första inlägg från mobilen. Hoppas det funkar. Nu ska jag sova vidare så jag blir av med skiten. Längtar tills min fina kommer hem och tar hand om mig. Hoppas ni mår bra! Kram från en sjukling


Fining

Det är inte bara jag som njuter av att våren är på intågande. Kolla in grabben nedan. Han riktigt sträckte ut nosen, blundade och sög in så mycket luft han bara kunde. Man verkligen såg hur han njöt, fina fina Allan♥



Nu var det över en vecka sedan jag hade honom, men på lördag är det dags igen äntligen. Hoppas på fint väder och en riktig långtur!

Ikväll är jag inte alls på topp. Jag fryser, är irriterad i halsen och har värk i hela kroppen. Host host. Har känt mig såhär från och till i flera veckor nu. Vad är detta??!! Ändå gjorde jag ett träningsuppehåll förra veckan, men vad hjälpte det. Får se hur jag känner imorgon. Gymmet, simhallen eller sängen?! Hoppas på nåt av de första alternativen. Hur gör ni, tränar ni när ni känner er lite småsjuka? Har hört att det "bara" är farligt om man har ont i halsen eller har feber, men jag vet inte....

Nu är det soffläge som gäller.

Kram på er!

Belöning

Har sån grym träningsverk efter mitt joggingpass igår, men jag måste erkänna att jag gillar´t ;) Då känner man iaf att det har gett något. Fick sjukt ont i ena vaden när jag sprang, men det var som bortblåst imorse när jag var ute på promenix, skönt. Otränad verkar bara vara förnamnet.

Tänkte att jag skulle ge mig själv en belöning om några veckor om jag fortsätter kämpa på med min träning. Vad det ska bli är redan bestämt och redan på väg till jobbet ;)



Adidas Response running jkt

Men innan denna får en plats bland mina träningskläder hemma måste jag se till att förtjäna den. En morot att ge järnet ett par veckor till. Den som väntar på något gott! ;)

Nu blir det soffläge en stund.

Kram på er♥

Hämtmat

Planen för kvällen var egentligen att åka och storhandla tillsammans när jag kom hem från jobbet. Men då Daniel kämpat på hela dagen med att göra storrensning av både garage, förråd och skjul så ville jag överraska honom med lite hämtmat från favvostället istället. Handlingen kan vänta tills imorgon. För mig fick det bli kyckling&grönsaker med cashewnötter och nudlar till det, hur gott?! : )



Har hittat lite nya goda recept på thaimat jag tänkte jag skulle testa i veckan. Är egentligen emot att laga thaimat hemma för det smakar aldrig som riktigt thai och då blir jag bara besviken, haha. Men vad fasen, dessa recept jag hittat låter som om de skulle vara goda så jag ger det väl en chans till. Thaigryta med lövbiff blir först ut. Det är dessutom recept från GI-gurun Paulun, så nyttiga ska de vara också. Återkommer med resultat senare i veckan.

Joggingtur -check!

Efter en mindre bra vecka med mer onyttigheter än träning chockade jag både kroppen och mig själv genom att ge mig ut på en joggingrunda. Kroppen chockade mig genast tillbaka med att ha mycket bättre flås än jag hade kunnat ana. Kul! Blev tot 3km jogging och 3km pw. Kände dock av mina otränade ben, gaah. Hade det inte varit för dem hade jag nog kunnat fortsätta några kilometer till. Mer bentränig ska det bli!

Fick någon lustig överskottsenergi efter joggingturen så jag slängde på mig trädgårdsvantarna och tog mig an rabatterna på framsidan. Bort med allt visset som inte skulle vara där och nu ser det faktiskt helt ok ut. Nästa projekt blir att gräva ur alla rabatterna och fylla på med singel. Till det tänker jag be min kära svägerska och hennes gröna fingrar om hjälp så jag vet vad som ska sparas och vad som ska slängas vad det gäller växtligheterna som är där. Har stora planer om trädgården, tror det kan bli riktigt fint så småningom : )


Vita mårbackapelargoner

Avslutade kvällen med ett varmt skumbad, skönt. Ska krypa i säng tidigt ikväll så jag är pigg och utvilad imorgon, Pw it is! Ska inte bli någon repris på den lata veckan som just passerat.

Hoppas ni mår bra och att ni har haft en riktigt skön helg. Jag längtar redan till nästa, för då är jag L E D I G! : ) Då ska det bannemig bli premiärgrillning här på Hus nr7, mums!

Kram på er!

Önskelista

Hittade en för mig ny sida med massa fina inredningsprylar, gooosh! Hade lätt kunnat fylla en kundvagn utan problem ; )



Blev inget klick för nu är det prioritet trädgård som gäller. Hoppas innerligt på vad som utlovas- riktigt vår till nästa helg! Om så är fallet hittar ni mig påtandes i trädgården ; ) Har ett gäng med fin fina blomlådor som ska upp i år. Stackarna har bott i garaget ett bra tag nu och där gör dem ingen nytta. Visst måste man kunna börja plantera snart?!

Natti Natti

RSS 2.0