Kladdmuffins


Fick lust att baka förut och började bläddra bland recepten. Kladdmuffins fick det bli, hur gott?! : ) Hade några nya muffinsformar jag ville testa också, en smal hög variant med fina mönster på. Som alltid flyter dem ut lite och formen blir ju aldrig så fin som på bilderna. Men dem blev riktigt kladdiga och goda, så jag får vara nöjd ändå. Jag gjorde dubbel kladdkakesats, så 20 fina små muffins ligger nu i frysen och väntar på den som vill komma och hälsa på ; )

Kladdmuffins

100g smör eller margarin
2 ägg
3dl socker
2 1/2dl vetemjöl
4msk kakao
1 1/2tsk vaniljsocker
1/2krm salt

Smält smöret på låg värme. Blanda socker och ägg pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sedan ner smeten. Klicka smeten i muffinsformar och grädda i ugnen på 200grader i 15-20min (beroende på hur kladdiga du vill ha dem.) Låt dem svalna en stund, sedan är dem klara för provsmakning!

Lycka Till!










Blåsigt


Smög upp tidigt imorse och åkte iväg till stallet. Hade hoppats på en solig morgontur, men istället blev det en blåsig, nästan stormig ridtur. Blev tipsad om en ny ridväg, och den var tvungen att testas såklart, kul med lite nytt. Stallet ligger jättebra till ute på landet och alldeles lagom avstånd från oss, men dessvärre saknas bra ridvägar... Men nu har jag iaf en till jag kan lägga till på min lista.
Det var många "spöken" ute idag, saker som blåste omkring, brevlådor som stod och slog, och en och annan vippad soptunna. Allan var spänd som en fjäder och uppe på tårna hela turen. Blåsigt väder är som gjort för att hästarna ska bli lite fjantiga. Men allt gick bra, och det var en härlig morgon trotts blåsten. Den nya vägen bjöd på underlag för både skritt, trav och en lång härlig galopp.





Då jag nästan alltid är i stallet på morgonen/fm står hästarna oftast och mumsar på sitt hö när vi kommer tillbaka från ridturen. Jag har funderat många gånger på vem som släpper in dem där, då det är tyst och tomt på gården och ingen verkar vara hemma. Idag fick jag svaret. Hade precis hoppat av hästryggen och skulle leda in honom i stallet, då jag hör världens "fjong" och jag var helt säker på att hagen hade gått sönder!! Men, så såg jag att det bara var lunchagen som öppnade sig själv! Sitter alltså en liten grej vid staketet som man ställer in på önskad tid, då hagen öppnar sig själv, smidigt! Haha, har jag helt missat. Sånna finesser fanns minsann inte på "min tid" Någon annan som sett det tidigare?







 


Vitt vs ek


Är lite sugen på något nytt till hallen. 
Vi valde hatt- och skohylla i ek för att få in lite värme till allt det svart/vita. Men, nu har jag tröttnat lite på ek.. Och dessutom skulle vita hallmöbler göra sig mycket bättre till den svarta fondväggen. Dessa godingar kommer från ikea, jag VILL HA! : )






 


Hallen


Slänger in ännu en före- och efter bild på vårt hus. Denna gången är det hallen jag tänkte visa er. Så här såg det ut förut:




Och nu ser det ut så här:





Den fina pallen ovan har min fd jobbarkompis Anette gjort till mig : )
Lägg märke till att det är samma tyg som tapet. Allt från Cole&Son. Pallen är nog det enda i vårt hus som inte är i modern stil, men jag gillar att den bryter lite och ger lite extra kontrast mot allt annat. Har funderat på att måla den vit, vi får se ; )
Som sagt, vill inte ge mig på systemkameran och gillar inte heller att fota med blixt, därav de lite suddiga bilderna. Men de får duga ; )

Trotts att det är ett ganska gammalt hus (fr. -74) är det väldigt öppen och bra planlösning, vilket gör att huset känns mycket större än vad det är. (ca 100kvm)
Det var bland annat därför vi fastnade så mycket för huset. Inga väggar har behövs rivas eller så, skönt. För vi hade nog med jobb ändå ; )
Den största förändringen i hallen var nog när vi bytte ytterdörren. Från en brun gammal trädörr utan några fönster, till en ny, vit, fräsch med massor ljusinsläpp.
Blev som en helt ny hall!






Veckans träning








Jaha, då har ännu en vecka gått. Har verkligen fastnat för simingen, och avverkat några pass i simhallen även denna vecka. Lite besviken på mig själv att jag fortfarande inte har kommit igång med mina pw´s ännu, men återigen skyller jag på tiden som inte finns. På onsdag sticker jag ner till Göteborg och jobbar, dags för inköpsmässa igen, tjohoo! : ) Tyvärr kommer det knappt finnas utrymme för träning då det bli många låånga dagar i mässhallarna. Man kanske skulle ta med sig ett hopprep?!


Veckans träning såg ut som följande:

Tisdag: 55min simning
Torsdag: 75min ridning, medelintensivt
Fredag: 45min simning
Söndag: 45min simning




Varm smörgåstårta



Varm smörgåstårta

Stek baconet tillsammans med purjolök och skivade champinjoner. Tillsätt creme fraiche och krydda med lite peppar. Lägg hönökakorna på en plåt och varva fyllningen med brödet. Lägg skivade tomater ovanpå och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader tills osten har smält. Servera med en god sallad.

SMAKLIG MÅLTID!







Tjejmys


Hade en jättemysig tjejkväll hos Madde igår. Var skoj att få se hur dem bodde, så himla fräsch lägenhet! Älskar att komma hem till folk och se hur de bor och hur det har inrett, mitt bästa ; ) Vi åt gott, och pratade som bara tusan som alltid, myys! TACK tjejer, ni är så goa! : )

Sitter på jobbet och äter frukost och läser tidningen. Skulle egentligen varit ledig den här helgen, men har bytt lite vilket innebär 3 jobbhelger på raken.. Men det innebär också att jag får 3 lediga helger på raken sen, skönt! 
Och på det, en veckas solsemester, ska bli så underbart! Ge mig DEN veckan nuuuu! ; )






Lovely


Åh vilken härlig dag det har varit idag. Solen har varit framme i stort sett hela tiden, lovely! Kunde inte fått en härligare ridtur. Gav mig ut på en långis och var ute i ca 1h 15min. Var riktigt skönt trotts 12 minus,  mycket trav&galopp i snön håller en varm. Jobbade även lite skänkelvikningar i skritt&trav. Han var fin idag, har dragit ner lite på havren så nu har han alldeles lagom med energi.
Jag njöt av varje minut på hästryggen!



Idag har jag även fått utlopp för min kreativa sida.
Daniel lyckades övertala mig, och vi gick loss med att möblera om sovrummet. Alltid skoj med lite förändringar, och det blev verkligen jättebra! Passade även på att storstäda när vi ändå var igång, så nu är hemmet tipptopp! Imorgon är det en härlig fredag som väntar med simning, jobb och lite tjejmiddag på det : )




Åh neej!


Jag ägnade flera timmar här om dagen till att beställa foton till vår fotovägg. Det var ett pyssel att få alla fotona i rätt storlek så att dem skulle passa ramarna. Jag kollade på ikeas hemsida så att jag hade valt rätt mått till rätt ramar osv, men nånstanns där klantade jag till mig. Så alla foton som jag nu längtat efter, och som säkert landar i min brevlåda imorgon, har jag alltså lyckats beställla i fel mått, klantskalle!! Får göra om allt och klicka hem en ny beställning... Jaja, jag har ju bara mig själv att skylla! ; )

Kunde inte välja, så hela 41 foton ska upp på väggen. Kommer räcka tills minst 2 fotoväggar. En till sovrummet, och en till vardagsrummet. I vardagsrummet ska dem upp på den svarta väggen, vilket jag då valde vita ramar till istället. Och på samma vägg ska även dessa underbara väggord upp också! : ) Kommer bli så mysigt!

Det här med att fixa hemma går verkligen i perioder. Under första tiden i huset var man helt galen och hade hur mycket inspiration, idéer och ork till att göra det fint och fixa till här. För att sedan efter typ 7-8 månader med fix&trix och val hit och dit, typ spy på allt vad inredning heter.. Men nu spirar inspirationen igen så då är det bara att köra på ; ) Är man knäpp om man redan skulle kunna tänka sig att byta ut en fondvägg i huset? Ibland blir jag så trött på mig själv, haha.

Gó kväll på er!









Frukosttajm






Frukost smakar som bäst när man har förtjänat den. Och efter 55min simning nu på morgonen smakade den extra bra! Har lyxen att börja jobba kl 12 idag, så ska passa på att smita in en sväng på ikea nu. Ska kika på en byrå och några ramar. Men bara kika idag ; ) Mina efterlängtade foton borde komma snart!

Ha en bra dag!

Kram kram

Ivrig


Nu har jag klickat iväg beställningen på alla foton som ska ingå i vår fotovägg här hemma. Så skoj det är med foton, jag kan sitta i timmar och titta. Tur att man har en fotogalen sambo som alltid envisas med att ha kameran under armen ; ) Underbart att se tillbaka och minnas. Jag är ivrig på att dessa ska dimpa ner i brevlådan!







Har flera flera tusen bilder från våra år tillsammans, tro mig, det är svårt att välja!! Men denna gången fick temat bli Thailand 2010. Vad blir nästa tema?




Veckans träning






Har nu åter igen kommit igång med träningen efter ett ganska långt uppehåll.. Skönt att vara tillbaka! Ska försöka variera min träning lite mer för att inte bli för intensiv med bara en träningsform, för att sedan efter några veckor tröttna igen.. Fick ju en gratisvecka i simhallen, och det kändes bra att mjukstarta lite med det.
Simning är faktiskt lite underskattat, en riktigt skön träningsform som faktiskt ger mer än vad man tror. 1 timmas bröstsim förbränner ca500 kcal, plus att det är skonsamt för kroppen. Har tänkt fortsätta med det i alla fall 1gång i veckan framöver. Ska lägga upp träningen som så att vecka för vecka känna efter vad jag känner för att göra just den veckan. Men kommer nog kombinera simning, ridning, powerwalks, löpning och lite styrketräning. Jag vill träna för att må bra och för att det är kul, inte för att det är ett måste.

Veckans träning såg i alla fall ut såhär:

Onsdag:
30min simning
Torsdag: 60min simning
Fredag: 60min ridning, varav 30min intensivt markarbete
Söndag: 40min simning

Är rätt så nöjd med veckan som gått, hade önskat att jag hade fått in några pw´s också. Men det har tyvärr inte hunnits med, eller jag har inte prioriterat det helt enkelt. Känns i alla fall skönt att vara igång, och nu har jag en ny vecka framför mig med ännu mera träning. Får se vad det blir för nåt!









Words

 



Hittade dessa väggord igår när jag kikade runt lite, visst är dem fina? Jag blev i alla fall kär direkt och dessa ska inom kort klickas hem till mig!! Funderar på om man skulle beställa dem i vitt och sätta dem på vår svarta fondvägg vi har i vardagsrummet. Tror det skulle bli himla fint! dem senaste väggorden jag beställde blev jag inte riktigt nöjd med, så dem har inte åkt upp ännu och kommer nog inte göra heller... Får bli dessa ovan istället.

Nu måste jag skynda mig, ska möta upp Pillan utanför Simhallen för ännu ett pass i basängen, tjohoo!




Hemlagat


Har stått med middagen i flera timmar nu, ikväll ska det bjudas på hembakade piroger med köttfärs, bacon&lök-fyllning, mums! Under tiden har jag unnat mig ett glas vitt och lyssnat på världens bästa låt just nu enligt mina öron, Journey - Don´t stop believe´n. Stämningen är på topp!




Piroger med köttfärs, bacon&lök-fyllning
ca 8st

Deg:
160g margarin
3dl mjölk
1pkt jäst
4 äggvitor
salt
10-12dl dinkelmjöl (siktat)

Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en skål, tillsätt degspadet. Salta, häll i äggvitorna och tillsätt mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Nötfärs
1pkt bacon
gul lök
oregano
1 burk creme fraiche
1 ägg
oregano
1krm salt

Man kan i stort sätt göra vilken fyllning som helst, men jag valde en med köttfärs, bacon&lök.
Hacka löken och skär baconet i småbitar. Fräs i en kastrull. Tillsätt nötfärsen. Krydda med salt, peppad och oregano. När fyllningen är färdig, tillsätt ett ägg och en burk creme fraiche. Låt småputtra nån mintut.

Dela degen i 8 delar. Kavla ut till runda plattor. Lägg i fyllningen och vik ihop. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Låt jäsa 15 min på plåten. Pensla med ägg&mjölk och grädda i ugnen på 225grader i ca 12-15min.
Servera med en god sallad.

SMAKLIG MÅLTID!






Energiknippe




..... ja då menar jag inte mig själv utan självaste Allan.
Herrejösses vad energi han hade idag som bara var tvungen att få komma ut! Trotts flera centimeter tjockt istäcke på grusvägarna fäste broddarna bra, skönt, jag slapp sitta på helspänn och rädd för att vi skulle halka omkull. Grusvägen leder in i ett skogsparti och där var det fortfarande snö så det blev några vändor där fram och tillbaka.
Jobbade honom i alla gångarterna, och det var lite som att rida 2 olika hästar idag. Ena stunden var han hur mjuk, fin&samlad som helst, för att i nästa vara spänd som en pilbåge, och överallt utom där jag ville ha honom. Har aldrig tidigare känt någon som helst tendens på att han sticker iväg, men idag stack han för mig och några små bocksprång fick han till oxå, bushästen. Men jag förstår honom, är svårt att motionera hästarna när det är sånt här underlag och igår fick han tom vila. Klart det kryper i skinnet på honom! Jag fortsatte i alla fall och jobba, och tillslut fick jag igenom honom, och en lugn harmonisk Allan och en nöjd ryttare skrittade hemåt.

Kände att pyssel-Carro var i farten idag, så tränset plockades isär och jag både rengjorde och smörjde det så nogrannt så det riktigt blänkte!





Nu ska jag ge mig av för att fixa lite ärenden. Ja just det, lunch var det ja. Det ekar tomt här hemma så får bli att köpa nåt lättare ätbart. Stanna och handla får jag göra på vägen hem sen. Ikväll blir det fredagsmys så det bara sjunger om det.
Underbara lediga fredag!






Jihuuuu!




Imorgon är det fredag igen och just denna fredag är jag LEDIG!!! Hur skönt??!! Ska bli underbart, bästa fredagen på länge : ) Bara att ha tid att laga en god middag utan att det innebär att man äter vid midnatt, bara det är såå mycket värt. Blir defenitivt att inhandla en flaska vitt. 
Känns som man kan njuta lite extra mycket även kvällen innan man är ledig. Kan verkligen koppla av med gott samvete då jag även imorse hoppade i bikinin och gasade till simhallen. Blev en hel timmas simning, och lite lätt träningsverk börjar nu göra sig påmind, men jag är nöjd! ; ) Känns skönt att vara igång med träningen igen!

 
Nu ska jag ägna kvällen åt de blå/gula handbollsgrabbarna, håller alla tummar och tår! Heja heja!




Tidig morgon


Gick upp tidigt som attan imorse för lite tjejhäng i simhallen med Tessan&Jessica,
skön start på dagen!
Simmade ett X antal längder, och det kändes att jag inte simmat på ett bra tag nu.. Kommer säkert ha stans träningsverk imorgon, haha! Var i alla fall himla mysigt att ses sådär innan jobbet, och återigen, att kombinera nytta med nöje är inte helt fel! : ) Efter simhallen styrde jag kosan mot jobbet och avnjöt en lång god frukost. Härlig morgon! Antar att fler än jag fått hem erbjudande om frivecka i simhallen under januari? Jag tänkte i alla fall utnyttja min till max, så minst en eller ett par till vändor dit innan denna vecka är slut hade jag tänkt. Om någon av er inte fått erbjudandet och är sugen, hojta till så kan jag skicka gratisvecka till er! 
 

Nu är lunchen snart slut och jag ska ge mig ut i butiken igen. Idag jobbar jag med söta Pillan, skoooj! Vi jobbar så sällan ihop tyvärr... Idag har vi MKT att stå i, så det är bara att köra på!

Ha en bra dag allihopa!


Ett år


Idag är det 1 år sedan älskling&jag förlovade oss. Vilken dag det var, helt underbar! Minns det som igår men ändå känns det länge sedan.. Den dagen är en av de finaste i mitt liv, och jag är så himla glad att det blev vi : ) Älskar dig min fina!


Ko Poda, Thailand
2010-01-18








Nybörjartur?


Då var det måndag, igen! Antar att alla ni andra känner som jag, att det går så himla fort! Men vad gör väl det, våren får gärna närma sig med stormsteg! : )


Har haft en helt underbar helg tillsammans med älskling och vänner. Middag hos Johanna&Daniel i fredags, som var hur trevligt, mysigt och gott som helst! Älskar att göra saker på fredagskvällarna trotts att man jobbar sent för det får verkligen helgen att kännas längre på nåt sätt.
I lördags var det middag, hockey och filmkväll med Tessan&Stolt, myys! Och eftersom vi inte fick nog av varandra på lördagen, haha, bestämde vi oss för att ses även på söndagen. Matsäck packades, varma kläder på, sedan begav vi oss ut på Rängen för lite pimpelfiske. Var faktiskt riktigt skoj, och framför allt skönt att vara ute hela dagen. Vi tjejer hade även nybörjartur och drog upp ett antal aborrar både Tessan och jag : ) Bildbevis på fångsten kommer! På kvällen var man rätt så mör efter all frisk luft och allt borrande i isen, så en slapp kväll i soffan på det gjorde helgen fulländad!

Idag har det varit jobb hela dagen lång, och mitt projekt med att "bygga om" fortsätter, så himla skoj! På vägen hem från jobbet smet jag in på Cubus, och såå mycket vårfint de hade fått in!! Blev huuuur shoppingsugen som helst, men i alla fall en tunika fick följa med hem ; )





Nu blir det handbolls-VM! 

Kram på er!

 


Ledig helg


Nu är den äntligen här, helgen då jag&älskling är lediga tillsammans, lovely! Har planerat in massa skojsigheter, men framför allt ska vi umgås med vänner, skoj! Då man jobbar som man gör hinner man knappt aldrig det i veckorna, så man får verkligen passa på när helgen kommer då vi båda är lediga. Så nu ska vi bara ta vara på den, och efter en lugn och skön morgon väntar en lååång promenix, skönt. Har sån sjuk träningsvärk efter mitt pass på ridbanan i torsdags, och att "träna" bort träningsvärken brukar funka på mig. Nytta med nöje, eller hur?! 



 




Ha en toppenhelg mina vänner!

 


Ompysslad


Oj, vad den här dagen har sprungit iväg!
Har bara gjort roliga saker. Började med en sovmorgon, skönt, sen ett välbehövligt frisörbesök som varade i typ 2,5 timma. Så himla lyxigt det känns att sitta där och bli ompysslad : ) Har verkligen hittat en toppenfrisör som jag trivs jättebra med, skönt. Så nu är det lite kortare, lite ljusare, lite fräschare, lovely! (Glömde ta en före och efterbild, får bli en annan dag)
Blev tipsad om ett torrschampo som verkade superbra, skönt att inte behöva tvätta håret så himla ofta, och framför allt inte behöva slita på håret så mycket med tvätt/föning/plattning och allt vad det är. Sprayar bara schampot i håret på morgonen och borstar igenom håret så ska det tydligen se fräsch ut igen, och tydligen även vara lätt att forma&styla. Måste provas såklart, så en flaska fick följa med mig hem.



Kändes lite synd att dra på sig mössan och stallkläderna direkt efteråt och förstöra nya frillan, men så fick det bli. Sååå skoj att vara tillbaka i stallet, då jag inte kunnat rida såklart på hela tiden jag varit sjukskriven. Allan var sig lik, nyklippt och riktigt stilig. Blev en rask skrittrunda först, och sen lite jobb på ridbanan. Han hade en hel del energi att bli av med... Men det gick hyfsat bra, och jag var nöjd.

Nu ska det bli matlagning här hemma, kycklinggryta&ris, egenkomponerat recept igen. Hoppas det ska smaka ;)

Återkommer med recept!


I´m back!


Idag mådde jag så pass bra att jag gå tillbaka och jobba, äntligen! Mjukstartade med en halvdag, och det gick bra. Var riktigt skoj men det märktes att jag blev tröttare än normalt. Mina avdelningar var helt i sin ordning, och för det säger jag TACK kära arbetskamrater och TACK speciellt till söta Pillan för att ni fixat och styrt åt mig när jag inte kunnat vara där.. Det hade kommit in lite vårnytt, så himla skoj, så jag gick lös och byggde en ny fräsch träningsavdelning! : ) Det är något av det roligaste jag vet, att bygga om/hänga om/att skapa, skulle kunna göra det dagarna i enda! hihi. Och nu såhär framför allt till vår och höst när det är så mycket som händer i butikerna, då trivs jag allra mest! Har massor idéer och planer för hur jag ska fixa till mina avdelningar framöver :)

På väg hem från jobbet stannade jag till på Ticket och betalade vår resa, skönt, nu är det kirrat&klart! Bara att räkna ner veckorna nu. Sen passade jag även på att ringa frisören och boka klipp&färg, det var på tiden.. Har inte varit där sen i Maj (!!!) jag vet, det är skandal! Så imorgon ska jag njuta en stund i frisörstolen, lovely!

 












Lite nytt


Då knappt något av det jag beställde från H&M tdigare var bra, unnade jag mig lite annat nytt. Gav upp hoppet om sommarkläder nu när man ändå känner sig så blek och tråkig och satsar på lite nya basplagg istället. Dessa är nu hemklickade och på väg till mig.


Idag vid den här tiden för exakt 1 år sedan hade vi fått lite lagom solbränna på näsan och var säkert ute och åt på någon god mysig thailändsk restaurang. Kom därav och tänka på resan och började bläddra bland fotona igen. Har valt ut några godbitar som ska framkallas svartvita och sättas in i ramar, som för övrigt redan är uppsatta på väggen sedan länge tillbaka (dock utan motiv, haha!) Man får passa på när borrmaskinen ändå är framme lixom ;) Problemet är dock att jag inte hittar någonstanns där man kan framkalla i måtten 12x12cm!! Hjälp, någon??? Brukar alltid använda mig av extrafilm.se, men dem gör det inte tyvärr, ingen annan heller vad jag har hittat. Får jaga vidare. Vill ju så gärna ha dessa måtten så de passar till mina kvadratiska ramar.


RIBBA Ram svart Bredd: 25 cm Djup: 4.5 cm Höjd: 25 cm Bildbredd: 23 cm Bildhöjd: 23 cm Passepartout innermått B: 12 cm Passepartout innermått H: 12 cm

Passade även på att framkalla ytterligare några bilder i svartvitt som ska få pryda väggen i sovrummet. Tänkte sätta massor olika ramar huller om buller och har hittat en rad fina foton som skulle passa in där. Har nästan bara valt ut ögonblicksbilder, dem säger så mycket mer!
 
                 
 
            


 


Fisk på menyn


Idag hade vi fisk på menyn och det fick bli en av våra favoriträtter, fiskgratäng med smaksatt creme fraiche. Ett egenkompinerat recept faktiskt, enkel&jättegod. Här kommer receptet på den för den som vill prova!





Smörj en ungsäker form. Lägg hackad gul lök i botten, och fisken ovanpå. Pressa saften ur en halv citron över fisken. Salta&peppra. Strö över finsmulad dragon. Blanda creme fraiche med matlagningsgrädden och häll över såsen över fisken. Lägg dillkvistar ovanpå och strö över riven ost. Grädda på 200grader i mitten av ugnen i ca 20-30min. (beroende på om fisken är fryst eller tinad)
Servera med potatismos eller pressad potatis, och kokta grönsaker.

Smaklig måltid!


Btw, ser ju att det är en del som kikar in här då och då,
nyfiken som man är skulle det vara skoj att veta vilka ni e ; ) Släng in en kommentar vettja!


The Kitchen


Då har vi kommit till köket som var näst på tur i huset. Har inte så många förebilder, men ett klassiskt marbodalkök från 70-talet satt uppe när vi köpte det. Köket är ändå husets hjärta på nåt sätt och här spenderar man mycket tid, och vi har lärt hos från en tidigare köksrenovering att här ska man inte spara på krutet.
Såhär såg det i alla fall ut innan ut:

... och efter många veckor med mycket slit ser det nu ut såhär:

Köket är nog den delen av huset som var mest jobbig att renovera, sååååå mkt som skulle göras. Alla dessa timmar man lagt ned på att bara montera skåp och lådor, oj oj oj! Man är rätt så glad när det är klart. Att leva utan vatten och utan möjlighet att laga mat är också ganska påfrestande och att diska i badkaret gör man ju inte gärna igen ; ) Men det var värt varje minut helt klart. Det var just när vi hade rivit köket som bäst och halva huset var en salig betongröra som jag och älskling lämnade kaoset för 3 underbara veckor i Thailand (imorgon är det exakt 1 år sedan vi åkte) När vi kom hem hade vi både fått golv och alla stommar i köket var på plats, TACK mammi&pappi, vi kan aldrig tacka er nog!! :) Känslan man kände när allt var på plats, el&vatten igång och man lagade mat för första gången i nya köket var alldeles alldeles underbar, believe me. Men man var även här ganska så trött på att bo bland verktyg och slipdamm, men det var bara att bita ihop och köra på....
Fortsättning följer!







Lördagsmys på 7:an



Något som kanske märks är att jag blivit barnsligt besatt av bildredigeringsprogrammet jag har, så himla skoj att leka med ;) haha! Tack Emilie för tipset! Nu ska jag fortsätta med mitt lördagsmys och hugga in på fruktfatet, mums. Alla är så fokuserade på att bli nyttiga så här i början på året, och med bara några veckor kvar till beachen så är det väl bäst jag hakar på jag med ;)

Kram på er!





Största förvandlingen?!


Kör vidare med lite före och efterbilder, och nu har vi kommit till kontoret som nog måste stå för den största förvandlingen utseendemässigt. Rummet kan nog verka stort på bilden, men är nog inte mer än 10kvm skulle jag tippa på. Så här såg det i alla fall ut på visningen:



Golvet revs ut även här, och vi fortsatte med ekparketten. Garderoberna revs ut, taket och fönsterkarmar målades, ny vit tapet sattes upp samt en fondvägg (som vi valde att tapetsera på längden) Då tapeten under var gul som ni ser fick vi först måla rummet med en vit grundfärg innan vi spacklade och tapetserade. Var först lite skeptiska mot att sätta en randig tapet på längden i ett långsmalt rum, men vi testade och det funkade riktigt bra.



 

Tyvärr hade jag som vanligt inga bra bilder på rummet i helhet, och orkar inte ge mig på att fota just nu, så jag får nöja mig med att visa dessa bilder. Lite lister fattas också som alltid, jäkla lister ;) Men det är helt klart en enorm skillnad, och vi är nöjda med allt. Jag är ju en liten scrapbookingtok emellanåt och gillar att pyssla och skapa så kontoret används flitigt kan jag lova.
Villagekatalogerna använde vi som inspirationskälla när vi
skulle bestämma vilka färger vi skulle inreda rummet i. 

Ringde på dörren precis, min kära gulliga svärmor som har åkt enda från Linköping ut hit för att lämna en "krya på dig bukett" med vita fina tulpaner till mig, snacka om att man blir glad! Tack snälla du! Är så trött på min hjärnskakning nu så ni anar inte.. Blev sämre här om dagen och fick spendera kvällen på akuten.. Hade hoppats på att kunna börja jobba idag, men jag är sjukskriven ännu en vecka.. Jag saknar jobbet och mina kära jobbarkompisar så himla mycket.

Nu är det vila som gäller, sen ska jag umgås med min kärlek innan han åker och jobbar.
Hoppas ni har en mysig lördag!


Före&Efter forts...


Fortsätter lite med före&efter projektet. Tyvärr har vi inte varit så flitiga med kameran under arbetets gång vilket man ångrar lite i efterhand. Trotts att det bara är lite mer än ett år sedan vi flyttade in har man redan glömt hur det var då... Nästa rum vi gick på med renoveringen var i alla fall vardagsrummet.



Vi lekte lite med fantasin när vi tapetserade, vilket blev ganska kul. Vi gick ut med tanken att blir det inte bra så kan man ju alltid göra om ;) Allt är ju vitt förutom vissa mönstrade fondväggar (som är svart/vita, såklart, haha) och för att det inte skulle bli föör sterilt och föör mycket vitt har vi satt en svart tapet på ett par väggar i huset som bryter av och ger snygg kontrast mot det vita och gör det lite mer mysigt.
Vi är nöjda, så tapeten sitter kvar :) Lampan på byrån är från By Rydéns och är en klar favorit här hemma, den gör sig dessutom riktigt bra mot den svarta väggen!


Vi la ett och samma golv (ekparkett) flytande i hela huset helt utan trösklar och skarvar vilket vi är såå nöjda med. Dels lätt att städa, inga jäkla trösklar man slår i tårna i, och sen ger det en lite mer helhetskänsla i huset. Enligt mäklaren har det stor betydelse för värderingen och vid en eventuell försäljning i framtiden.



Vi har redan hunnit möblera om en gång i vardagsrummet, vilket blev till det bättre tycker vi. Tanken är att vi någon gång i framtiden ska byta till en större soffa. Vi gillar att man kan sitta mitt emot varandra, snarare än på rad när man har gäster hemma. Känns lite mysigare så. Så en U-variant vore en bra lösning för oss.


Som ni kanske har förstått är förefotona tagna från visningen, så det var alltså så det såg ut när vi föll för huset. Det gäller att försöka bortse från andras smak och inredning och försöka se vilket potential objektet har, vilket inte är det lättaste när det är fullt möblerat och någon faktiskt bor där. Vi försökte så gott vi kunde, och såklart gick vi mycket på magkänslan! Jag är ledsen för dem riktigt dåliga efterbilderna, men ville inte ta med blixt och ville inte ge mig på systemkameran.. Den hanterar min älskling mycket bättre än jag ; )


 Trevlig fredagskväll på er!




Före&Efter


Har påbörjat mitt projekt lite smått med före- och efterbilder från renoveringen på vårt hus. Tänk vad fort man faktiskt glömmer hur det såg ut och vilken förvandling vi ändå har lyckats göra. Sovrummet var det första vi satte igång med, och det var klokt. Skönt att få sova i ett nytt, fräscht rum medan resten av huset var ett enda stort kaos!!





Fick tyvärr inte till något bra efterfoto, men det får duga. Lite skillnad, eller hur?! Som ni ser skymtar en lång pilasterhylla som ännu inte fått någon given plats i hemmet. Hade först tänkt dela den på två och sätta på varsin sida om sängen som sängbord, men nu är jag mer sugen på dem andra från maze interiör... Får ta och sova på saken och se hur vi gör.

Godnatt!



[kala:s får:m]


Idag tvingade jag mig själv att försöka vara uppe lite mer, och det känns att jag börjar bli lite piggare, äntligen. Alice kom förbi och hälsade på, så vi passade på att baka. Kärleksmums fick det bli, men för att göra det lite roligare gjorde vi dem i stora muffinsformar. Så vi kalasade loss ordentligt här hemma en stund med hela familjen Hwasser. Skönt att få umgås lite, har varit lite lätt isolerad de senaste 10 dagarna...


 
Muffinsformar från [kala:s får:m]

Känns som det inte spelar någon roll vilka stora muffinsformar man än köper, ingen i alla fall dem jag har testat, håller måttet för så mycket smet. De ger vika och resultatet blir fula vida muffins. Någon som håller med? Så jag stoppade helt enkelt i formarna i en stor teflonform för muffins. Resultatet blev helt klart godkänt tycker jag! Nästa gång ska jag testa att baka amerikanska cupcakes med frosting på. Sådana riktigt stora maffiga bulliga cupcakes, läckert!

Nu känns det att jag varit uppe på benen lite länge, dags för en välförtjänt paus. Ikväll ska älskling laga middag åt oss, can´t wait.



Vita godsaker


Av någon konstig anledning är ju nästan allting vitt här hemma. Jag dras till vitt, så är det bara ; ) Snyggt och enkelt sen tycker jag om att variera lite accentfärger till i form av kuddar, textilier, mattor mm. Då kan jag lätt byta efter säsong, humör, smak och tycke. Jag har varit inne i en limegrön period ett bra tag nu. men nu är jag lite sugen på citrongult eller kanske ljuslila som är två av färgerna som verkar komma att dominera i vår. Har inte varit så förtjust i gult innan, men om det är rätt gul så kan det vara riktigt snyggt och fräscht.  

Suttit och kikat runt lite på nätet och hittat några vita godsaker jag gärna skulle vilja ha till vårt hus.

(Vissa av bilderna är lånade från google)


Vi är i stort behov av sängbord och vill ha några enkla snygga som helst inte står på golvet. Har tidigare varit inne på att sätta upp 2 små pilasterhyllor på varsin sida om sängen, men nu gillar jag mer och mer Maze Interiörs snygga variant som man hänger på väggen. Vi sålde dem när jag jobbade i inredningsbutiken, men köpte inga då.. Synd kan jag tycka nu för dem är lite väl dyra...
Något mer som verkligen behövs till sovrummet är klädförvaring, och den vita malmbyrån är utan tvekan högst på önskelistan.
Vi är också på jakt efter några snygga taklampor, främst till vardagsrummet, men jag skulle gärna vilja se den ursnygga "Planet" i vårt kök under våren, gillar den verkligen hur mycket som helst!
Alla hem behöver också en bra helfigursspegel, ja så är det. Här har jag hittat en som även den skulle passa i vårt hem. Frågan är om man ska ha den i sovrummet eller i hallen, det återstår att se.
Som sagt, alla dessa saker ovan på min önskelista är vita. Har spanat runt lite idag efter vårens textilier, men jag är ute lite för tidigt... Nyheterna släpps inte före Formexmässan som är nu i slutet på januari. Jag får hålla mig tills dess.

Får se om och i vilken ordning de vita godsakerna ovan smyger sig in i vårat hem ; )


Frisk luft


Ska strax ge mig ut på en liten kort promenad. Det snöar, flingor stora som bollar, mysigt! Har sovit tills nu, det är ju det jag behöver, vila. Men läkaren rekommenderade mig att ta någon promenad om dagen bara för att få komma ut i friska luften, och sen för att se om jag blir sämre eller (förhoppningsvis) bättre av det. Nu gäller det bara att jag håller mig i skinnet, för det är inget powerwalk jag pratar om, utan en kort lugn promenad för att få lite frisk luft. Man får absolut inte anstränga sig när man har hjärnskakning. Men jag vet inte hur man gör när man går sakta?! Jag får helt enkelt träna på det nu, haha.

Konstigt att man kan bli så sugen på att göra vårfint hemma när vintern är som bäst, men sån är jag. Satt och kikade lite på formex hemsida förut och jag blev helt klart inspirerad. Vårens färger verkar gå i citrongult, lite lila och jadegrönt. Mönstrena får gärna vara en blandning av humor och glamour, jag har svårt att tänka mig hur det skulle se ut, men det kanske är en spännande mix?! Materialen återgår till blanka varianter så som metall, plexi mm. Åh, hade gärna satt min fot på formexmässan nu i januari, man blir ju så härligt inspirerad av alla utställare och leverantörer!

Ska fortsätta leta runt lite efter inspiration under dagen. Att byta gardiner är nog det första som kommer göras här hemma. Jag älskar mina marrimekko, men ombyte förnöjer! Är så härligt när man får den där riktiga vårkänslan i hemmet tycker jag, man blir så glad av det. Spira och Mairo har ju alltid varit en favorit hos mig, tror jag ska göra ett besök på deras hemsidor redan nu. 





          


          





(Bilder lånade ifrån google)



Gott Nytt År


Hade en riktigt toppenmysig nyårsafton här hemma igår! Det vankades mycket god mat som vi lagade tillsammans, oj oj vilka hejare vi var på det ; ) Oxfilén blev perfekt tack vare vår nya trådlösa köttermometer, saftigt&gott och busenkelt!
Tekniska prylar kan verkligen få grabbar att gå lösa i köket.

Tänkte bjuda på lite bilder från gårdagen.


Grabbarna gör egen bearnaissås, krävdes lite tålamod och koncentration, men smarrigt blev de ; )



Hummerpremiär för oss alla, en ostgtatinerad sådan, att rekommendera!



Vitlöksbröd är ett måste

Världens finaste blivande mamma : )



Väntar med spänning på varmrätten där grabbarna stod för det mesta!



Var en bra idé att laga maten tillsammans, extra skoj och mysigt. Måste nog säga att ju fler kockar, desto bättre blev det, i alla fall igår. Den blivande mamman och tjejjen med hjärnskakning fick lov att sätta sig och vila emellanåt.... Den vita chokladmoussen blev en hit den också, tyvärr fångade jag den inte på bild. Men den kommer helt klart göras fler gånger. Mätta och belåtna knallade vi ut och firade in det nya året med raketer och champagne. Hur gott är det inte med bubbel?! Mums!



Skål älskling!



Idag har vi inte gjort många knop... Min hjärnskakning vill verkligen inte ge sig,
och min älskling är genomförkyld och febrig...
Denna helg kommer fortsätta att gå i lugnets tecken.


God fortsättning kära vänner!


 


RSS 2.0