Två blir tre

Det har blivit dags att dela med mig av en liten hemlighet jag gått och burit på länge nu... Vi två ska bli tre efter sommaren :) Har knappt fattat det själv ännu, men självklart känns det helt fantastiskt på alla sätt och vis! Jag mår jättebra och jag njuter av varje dag som gravid. Vilken otroligt häftig känsla, helt obeskrivligt.
Trotts att jag gått nästan halvvägs nu så varken känner jag eller ser så där jättemycket, men bara känslan av att det faktiskt bor en liten där inne är helt underbar. Så stort och så rätt. Är så glad och stolt över att det är just jag & Daniel som delar detta, och jag är helt övertygad om att han kommer bli världens bästa pappa. Tänk att vi ska bli en liten familj nu, han & jag. Kärleken i mitt liv. Vi två ska bli tre. Magiskt<3


Älskling & jag sommaren 2011

Nya skålar

Har gått och kärat ner mig i dessa små glasskålar på fot, och självklart har dem varit slut överallt i Linköping... Så gissa om jag blev glad när jag hittade dem i Västervik igår! Perfekta som godisskålar, dessertskålar eller att plantera något fint i.


Mot Västervik

Nu ska jag sticka iväg på en heldagsutflykt till fina Västervik och hälsa på några kompisar, skooooj!! Har inte träffat dem på alldeles för länge så jag längtar!! Ha en bra dag, kram kram


Baconpasta m parmesan & persilja

Min inspiration till matlagning är tillbaka! I alla fall just nu ;) Bara massor nya recept denna vecka. Idag blev det baconpasta med bl.a parmesan och persilja, riktigt gott, det kommer göras fler gånger. Här kommer receptet för den som vill testa :)

Bacon
Lök
Vitlök
2dl crème fraîche
1dl mjölk
2dl riven parmesan
Klippt persilja
Cayennpeppar

Stek lök och bacon, tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Krydda med lite cayennpeppar om du vill ha lite sting i såsen. Häll på crème fraîche och mjölk och låt koka upp. Salta och peppra efter smak. Rör i riven parmesan och strö över klippt persilja. Servera med färsk pasta. Smaklig måltid!

 


Söndag

Vilken skön och mysig söndag vi har haft idag. 80 års kalas på schemat så vi har ätit gott på Väderstad Centralkrog. Jättemysigt ställe, där det bjöds på buffé med först kallskuret, sedan varmrätt och till sist en efterrättsbuffé. Ja det har ju inte gått nån nöd på oss idag iaf ;)

Nu har vi varit hemma och landat en stund, och nu ska vi fortsätta kvällen på Lavendelgränd. Tacos och Arne Dahl-film, perfekt söndagskväll.

Härligt väder idag också, underbart! Här försöker Daniel få lite sol på näsan under bilresan. Varje minut i solen räknas, haha.


Vårstädning i trädgården

Idag är det hemmafix som gäller, trädgården får sig ett lyft. Träden är klippta, ääääntligen. Så nu hoppas vi på mindre frukt i år. Förra året hade vi så sjukt mycket äpplen så vi inte visste var vi skulle göra av allt.. Nej, hälften av dem skulle räcka gott i år.

Tog en sväng bort till Viby förut så nu är våra blomlådor fina också. Blev murgröna och vita penseer idag och det gjorde susen. Börjar bli vårfint där ute nu! :)
Så skönt ändå att ha en trädgård att vara ute och pyssla i, framför allt sånna här dagar när man ändå bara vill passa på att vara ute! Första utefikat har vi klarat av idag med Alice & Oscar på besök, så himla mysigt, och det kan nog även bli så att grillen åker fram ikväll, muums! :)

 


Stickat

Våren verkar ha kommit med stormsteg nu och det är ju helt underbart. Dock ekar min garderob tomt på bra vårplagg! Tog en sväng på stan i torsdags och då hittade jag även denna lite tunnare stickade tunika. Marint och fräsch, och precis i min smak. Har invigt den och gillar den stenhårt. Gillar den lilla detaljen med slits på sidorna och den rundade kanten. Kommer användas flitigt! Fortfarande känns garderoben lite för klen, måste bli en runda till på stan så småningom ;)

 

 


Freedaaag!

Idag känns det extra bra, det är fredag, solen skiner och min lilla pärla går ett år till! Jihuuu!! (så när som på en lampa och en handbromsvajer) Känns sköööönt att slippa behöva pendla med tåget. Det är inga problem att pendla egentligen, men när tiderna inte passar och det är långa dagar som det är ändå, då känns det såå värt att ha en extra bil. Jag slipper även fundera på hur jag ska ta mig till stallet på kvällarna. Tack pärlan, nu gillar jag dig nog liite mer, trotts diverse skönhetsfel ;) Haha!

I helgen är vi lediga, vädret är lovande och imorgon blir det en utedag då vi ska vårröja i trädgården. Viby har öppnat nu så det kan säkert bli ett besök där och inhandla lite fint till blomlådorna. Kul att få göra fint efter en grå tråkig vinter...

Men först ska det jobbas idag och det ska bli riktigt kul för idag jobbar även Emilie! :) Tycker såå mycket om mina grabbar på jobbet, men det känns extra bra att ha en tjej till!!

Trevlig fredag fina ni!


Jeansjacka


Lite nytt

Lite nya vår/sommarplagg fick följa med mig hem idag. Bl.a. en jeansjacka från Vila. Det var ett riktigt spontanköp, men tror den kan bli flitigt använd till alla sommarklänningar bl.a. och eftersom den är lite tunnare kan man även använda den inomhus. Behålla eller inte behålla??

Har haft en jättemysig lunch på stan med mina tjejer. Alla uteserveringar var helt överfulla, vårkänsla om nåt!!

Nu ska vi ge oss in till stan igen för ett spännande besök :) Sen blir det dejt med våra kompisar Tessan & Stolt. Käk och bio på schemat. Just det, där emellan ska min hatälskade lilla skrothög besiktigas... Håll tummarna!!

Kram så länge!


Stress stress

Stress och åter stress är vad min dag har bestått av. Tusen saker att göra på jobbet, vilket jag självklart tycker är jättekul! Men jag gillar att ha kontroll, och när jag inte har det blir jag lite lätt uppjagad inuti...
Trotts lång dag och sena kvällen gav jag mig ut på en kvällstur med Allan, vilket kändes sjukt skönt bara vi kom utanför stalldörren. Friskt, varmt och stjärnklart. Skönt att rensa tankarna efter dagen och varva ned, och helt klart bästa sättet att göra det på.
Imorgon är jag ledig, och har massa skoj inplanerat, först en lunch på stan med mina fina tjejer deras gosungar, myys!

Kram & godnatt från mig


Vita pärlhyacinter

Fick sån lust att pyssla med något, så jag styrde upp med lite fint inför påsken. Vita pärlhyacinter pryder nu min stora ostronskål från Mateus. Återigen, tänk vad lite grönt kan göra!


Lax & skaldjurspasta

Fick ett tips på lax av brorsans tjej Lotta som jag var tvungen att testa till lunch idag. Enkelt & smidigt och riktigt gott. Kommer göras fler gånger. Tack Lotta! :) Har även hunnit med en långpromenad i vårsolen, lyxigt att börja sent ibland. Nu jobb! Ha en bra dag!


Soligt Stockholm

Sitter vid gamla stan och njuter i solen, underbart! Hoppas våren kommit för att stanna denna gång.. :)


Hotellfrukost & söndagsmys

Hej mina vänner! Nu var det väldigt länge sen jag skrev ngt här.. Vi spenderar helgen i Stockholm och har det jättebra! Så skönt att få komma iväg ibland och bara vara och slippa alla måsten hemma. Igår gjorde vi stan på dagen, och till kvällen åt vi gott och var på Cirkus och Robert Gustavssons 25 års jubileums show, riktigt kul! :)

Idag ska vi nog bara strosa runt lite och ta det lugnt. Ska ta en dusch och testa alla produkter från Face Stockholm som de har på hotellrummet här, lite lyxigt. Sen väntar en lååång och god hotellfrukost, mums. Ha en fin dag!


Söndag

Stora gröna oliver har blivit en favorit här hemma, skulle kunna leva på de! Mums!! Jag som typ hatade oliver för några år sen, konstigt hur det kan vända sådär.

Helgen har i vanlig ordning gått sjukt fort. Har jobbat för fullt och igår körde vi en Afterwork. Bowling på Strandgatan 2 och sen käk på Horse&Hound. Kul att få komma ut lite, även om de blev en ganska lugn tillställning ;)

Nu väntar en kortvecka igen och till helgen ska jag & D iväg på en liten weekend bara vi två, mys💗

 


Vårbukett

Igår kom bästa svägerskan förbi med en fin fin bukett med vita tulpaner och videung, så himla fint! Tack gulliga du! :)
Bakom skymtar ni även mina nya ljushus som vi inviger idag. Ångrar att jag inte köpte det stora också, ska nog be syrran ta vägen förbi butiken igen ngn dag ;)

 

 


Galopp

Min lediga dag igår började jättebra med en 1 1/2 timmas lång härlig ridtur tillsammans med Linda & Murre. Testade lite galopp för första gången på månader, underbart!! 8 grader varmt och perfekt mjuka grusvägar och dagar som dessa är man extra glad att man har häst :)
<br/>
<br/>
Idag är en lite sämre dag, ligger hemma och är sjuk.. Tråkigt på en sån fin och solig fredag... Hoppas på att bli frisk till imorgon för då blir det skojsigheter efter jobbet!

RSS 2.0