Halloween





Är det Halloween så är det! Fixade en liten middagsbjudning här hemma och familjen Hwasser var det som stod på gästlistan, mysigt! Ville göra det lite skoj för barnen så det dukades upp och dekorerades med pumpaballonger, servetter med pumpor och spöken och svart dekorationssten ströddes ut över bordet. Hade även köpt små söta spindlar i svart metall med dem glömde jag på jobbet, typiskt... Men det fick gå ändå.

Denna pumpa ovan lyste upp utanför dörren tillsammans med marschaller längs gången. Mys! Att ha middag/fest hemma och styra duka fixa och göra fint är mitt bästa, I looove it! Så himla skoj!
Gästerna hade med sig en fin pumpatårta som de hade bakat som det smaskades på efter middagen. Blev en lyckad mysig kväll med våra bästa helt enkelt! : )


Nu är klockan omställt till vintertid och jag är pigg alla redan. Märks att man fick en timma extra att sova. Senare framåt förmiddagen bär det av mot jobbet och till kvällen väntar filmkväll med min älskade sambo. Härlig avslutning på en fin helg!



Ha en skön söndag!



Details



Nu äntligen är väggorden på plats i köket, gissa vem som är glad?! Blev superbra! Älskar sånna små detaljer, det gör så mkt! Har ju letat och letat efter en tavla som ska passa där, men inte hittat någon, så det fick bli dessa väggord istället. Är sugen på nåt sånt här i sovrummet också, har skissat på lite förslag, men vi får se var det landar.

Nu väntar jobbet, ska bli skoj! Blir nog fullt ös idag! : ) Ikväll blir det en kuslig halloweenmiddag här på Körvelgränd med fam Hwasser, mysigt!

Ha en skön helg!

puss puss




Härligt


Började dagen med att tillbringa några timmar i stallet, härligt! Gav mig ut på en lååång ridtur och det blev lite jobb emellanåt. Skänkelvikningar i skritt och trav och en hel del galopper. Han var riktigt mjuk och fin idag, och det känns som om jag börjar hitta "knapparna" på honom, skoj! Han är en riktig charmör den där hästen!



Allan


Han var inte så fotogenisk idag, men en fick vi till i alla fall ; ) Nöjd med dagen i stallet! Nu är Alice på besök och vi bakar tillsammans, mysigt. Ska snart provsmaka, mums! Sen blir det en liten shoppingtur med min bästa svägerska Fia! : ) Får se om vi hittar något fint.

Ha en bra kväll,

puss/cb







Favoritsaker


Pappelina är helt klart värdig på denna lista! Tänk att man kan bli så glad av en plastmatta?! Köpte min första matta för några år sedan, blev supernöjd! Sen har jag bara gillat dem mer och mer och mer. Gillar deras enkla stilrena och grafiska formgivningar, och såklart kvalitén. Gillar även att dem är vändbara och "tvärtom" i färgerna på andra sidan. Det gör att man enkelt kan förnya sig lite genom att bara vända på dem OM man skulle tröttna. Här hemma är den ljusa sidan uppåt på våren och sommaren, och den mörka på höst och vinter, busenkelt!



Vera


Viggo star


Viggo


Den sista mattan har fortfarande inte fått sin plats, men den ska pryda vårt gästrum så fort det står klart! Nu fattas det bara en Viggo star som dörrmatta också, sen är samlingen komplett! : )

 


Jag vann!

Jag var med på min första tradera auktion någonsin idag och vann! Skoj! :) Om bara några dagar ska väggorden upp, spännande.. Tror det kommer bli superfint! Vad det blev och var de ska upp väntar jag lite med att avslöja.. ;) Får se bilder sen! Daniel har inte heller sett dem ännu men av det jag har berättat tycker han det låter som om det skulle passa väldigt bra. Den som lever får se. Har btw fått sålt mina Mairo "ogräs" gardiner idag, gött! Och igår sålde vi kyl och frys till grannen. Lite klirr i reskassan :) tjohoo!! Passade på att handla ikväll då vi hade en ledig kväll ihop, så skönt när det är välfyllt! Har hittat en hel del nya recept vi ska prova i veckan. Kul med ny inspiration! Kvällen har avnjutits med melon och lite tvtittande. Är sååå nöjda med tv'n Daniel överraskade med för ett par månader sen, tack sweetie! :) Nu är det dags att krypa ner, Godnatt godnatt


Sista pusselbiten


En suddig mobilbild av vårt älskade kök


Äntligen! Idag har det skett! Den sista pusselbiten i vår köksrenovering är på plats! Det som fattades var en täcksida med ventilationsgaller ovanför kyl och frys, och nu sitter det där, köket är komplett! : ) Nästan värt att fira!
Pappsen har även hjälpt mig med att bära upp lite grejer på vinden, skönt att bli av med lite saker i huset. Har köpt en stor klädställning på hjul, eller häst som det kallas, den pryds nu uppe på vinden av kläder och jackor som inte används den här säsongen. Skönt med mer plats den stora walk in-garderoben.

Testade även ugnens självrengöringsfunktion för första gången, vilka grejer det finns. Ett knapptryck sedan sattes den igång. All smuts i ugnen förbränns till aska, som man sedan bara torkar bort hur lätt som helst, skönt!
Har alltså fått en hel del "måsten" gjorda idag, och även haft världens bästa hjälp och sällskap av mammsen, pappsen och Lukaz.

Nu fick jag precis ett samtal av min älskling som redan är på väg hem, en dag tidigare än planerat! Lyckan är total! : ) Kommer bli mys och film hela kvällen lång, I loove it!

Puss på er!



Sötisen Lukaz - mannen i mitt liv nr 2






Väggord


Har blivit stormförtjust i väggord. Finns sååå mycket fint att välja på! Har redan lagt bud på ett på tradera, och så har jag designat ett själv. Vad jag har valt får bli en hemlis tills vidare. Får se om det blir bra. Kommer ta några veckor innan jag får hem det, can´t wait! Lägger ut en bild när det sitter på plats. Hoppas det går snabbt för jag är ivrig! : )

Godnatt kära vänner!




Fläskfilégryta


Fläskfilégryta med sourcreme&onion klyftpotatis


Efter några timmar i stallet och ganska många timmars plockande och städande i huset ska det smaka bra med en god middag. Något smidigt och gott önskades idag och då fick det bli en av våra favoriträtter, fläskfilégryta *mums*
Tänkte dela med mig av denna godsak!


Fläskfilégryta

Fläskfilé
Skogsvampspanna
Kalvfond
Salt&peppar
persilja

Bryn fläskfilén i lite olja, krydda med salt och peppar. Häll på matlagningsgrädden och blanda i smakblandningen som är i locket. Koka upp och smaka av med kalvfond. Strö över lite persilja som garnering.
Serveras med ris/ pressad potatis/ eller klyftpotatis- välj själv! Och till det skivade plommontomater och kanske ett glas rött? Det ska jag unna mig i alla fall!

Smaklig måltid!



Stekgryta Le Creuset // 1565:-

Måste hylla denna runda lilla sak, enormt bra stekgryta! Emaljerad vilket gör den lätt att steka i utan att det bränns, lätt att rengöra, man kan förvara mat i den i frysen tom, man får livstids garanti, den finns i massa härliga färger för den som vågar, och dessutom är den riktigt snygg att ha på bordet!: ) Värd varenda krona! Jag valde en vit för jag tycker den framhäver färgerna i maten väldigt fint. Vad väljer du?!

Nu blir det ett glas vin!

Puss på er!


Al Menalrco Mena


Började dagen med att tillbringa några timmar i stallet, mysigt! Känns så skönt att vara tillbaka. Nu undrar jag varför riduppehållet varit så långt, men det var väl inte inte dags för än nu antar jag. Har hittat världens goaste häst som jag blivit medryttare på, Al Menalrco Mena, eller "Allan" som han kallas. En stor grå skimmel på 170cm i mkh, hur mysigt som helst, jag tror jag är kär! ; )
Snäll, härlig att rida, duktig, mysig, väldigt kelig, och jag gillar´t! Framförallt så känner jag mig väldigt trygg med honom både på marken och i sadeln, känns skönt. Nu är det bara jag som behöver finputsas, sen kan vi nog bli
ett snyggt par han och jag ; )
Det är först nu jag har förstått hur mycket träning ridningen har gett i alla dessa år, för shit vad otränad jag känner mig nu när jag rider. Dels har jag tappat oerhört mycket kondition och en hel del muskler, trotts träning på annat håll. Det känns därför exra bra att komma igång igen, det ger väldigt mycket både för kropp och själ!

Var ute och red i över en timma idag. Med oss hade vi Johanna och "Murre" som visade oss lite ridvägar. Blev många mysiga galopper ute på mjuka grusvägar och stora fält. Jag njöt och Allan njöt! På hemvägen blev det lite lätt arbete och jag fick honom i ganska bra form emellanåt, jag känner mig nöjd!
Ridkläderna jag inhandlade i veckan fick mycket väl godkänt! Sköna,snygga och praktiska, precis som det ska vara. Nu får dem vila några dagar tills det är dags för stallet igen. Ska ta med mig kameran nästa gång, och sen får ni se den söta Allan-Brallan!
 
Håller alla tummar och tår för älskling idag som är iväg och tävlar. Hoppas på bra väder och lite tur, skickligheten finns där det vet jag redan ; )
Nu är det storstädning för hela slanten som gäller, skönt när det är klart för då ska jag bara forstätta njuta av min lediga lördag!


Ta hand om er!


Favoritsaker




Överkast Lexington // 2995:-







En suddig mobilbild på vårt sovrum...


Detta underbara överkast från Lexington tillhör en av mina absoluta favoriter i huset! Snyggt och stilrent men ändå mysigt på nåt sätt. Jag älskar´t : ) Dessutom är det vändbart, så man kan säga att man får 2 till priset av 1. Tycker mycket om Lexington och den marina new England -stilen, men det inte den silen vi valt att inreda huset i. Men detta tycker jag ändå passar in umärkt i det lite stilrena hemmet. Jag är sååå glad att vi köpte det tillslut, det kommer följa med oss hela livet.
Inköpt på Bohaget i Västervik, min fd arbetsplats! En underbar butik för inredningsälskare!
Ni kan förstå att mycket i vårt hem kommer därifrån.... ; )




News

img_0343 (MMS)

Ny outfit till stallet Har precis kommit hem från en tripp till Ullared. Efter bara 3 timmars sömn i natt och en heldag där är man rätt så mör i kroppen och knoppen. Men mycket fint inhandlades! Trot eller ej, men inte en enda inredningspryl, kors i taket! Kände inte att det var något speciellt vi behövde, och jag sprang inte på något som gav mig wow känsla, så det blev inget till hemmet. Förutom en ny trådlös telefon, men det kan knappt kallas inredning?! Det som förvånade mig var att de hade Kitchen Aid i Ullared, för 3995:- dessutom, men den passade inte in i min budget den här gången, dessvärre... Men den som väntar på något gott.. ;) Hittade däremot det jag framför allt hade på önskelistan, en ny outfit till stallet! Nya helskodda rutiga ridbyxor i grått/marinblått. Ny mörkgrå ridacka, ridvantar, strumpor, reflexväst, 2st snygga hoodtröjor - en svart och en lila, mm, mm. Provade hela kittet nyss, supernöjd!(ursäkta mitt dåliga mobilfoto ovan) Hittade dessvärre inga nya graningestövlar, men får bli en tipp till sharpman i helgen. Sen är jag komplett! En hel del förbrukningsvaror fick jag också med mig hem, skönt att ha på lager och slippa handla det på ett tag. Nöjd med dagen helt enkelt! Tack söta Becca för idag, alltid lika mysigt! : ) Nu blir det att krypa ned i soffan, tomt redan utan älskling..... ;( Love you och lycka till i helgen! Puss på er


Ullared


Åh imorgon bär det äntligen av, till Ullared med världens bästa Becka! Ska bli grymt skoj, är som ett litet barn på julafton och kommer ha svårt att somna ikväll, haha.. Har inget direkt av inredning på önskelistan, men brukar utan tvivel kunna fylla en vagn ändå ; ) Lite nya lampor kanske? Ny snygg färg på handdukarna till gästtoaletten? Jag är inte så orolig för att komma hem tomhänt ; )  Nya ridkläder ska i alla fall shoppas, skoj! Kände mig lite smått omodern i  söndags i min gamla ridutstyrsel. Hoppas på mycket fint!!

Det är inte bara själva shoppingen som är så roligt, det är ju hela grejen! Det är ju Beckas och min tradition det här, en heldag till Ullared ca 2ggr om året. Nu var det ett tag sen sist, så det kliar i fingrarna, och i plånboken ; ) Finns risk för kramp i skrattmusklerna imorgon kväll, min fräcka Becka är galet rolig! : )

Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt, men först blir tacomys med min kära. Han ska åka och tävla över helgen och vi får inte kramas förns på tisdag igen.... Saknaden kommer vara total!

Återkommer under morgondagen med mina inköp!

Puss&kram på er!


Tända ljus


Vad ska man med lampor till när man kan tända ljus?! Är ju såå mysigt! Jag tror vi helt enkelt ska skita i att leta efter lampa till gästtoaletten, blir lite mysigare så ; )






Gjorde en väldigt enkel och prisvärd renovering av lilla gästtoaletten. Ett fult gammalt brun/orange golv blev modernt och stilrent med svart blank golvfärg. De mörkgrön/turkosa väggarna med blå/vit bård med fiskar på blev snabbt fräscha efter att ha gått lös några timmar med roller och vit färg. För att piffa upp det hela sattes svart/vit/grå mosaik upp över handfatet. Liten färgklick adderades med turkosa handdukar och en vit mysig lurvig matta från Himla. En tavellist med turkosa ljuslyktor från Dixie gjorde susen. Så, såhär års kan jag bara säga att lampor, det är överskattat. Mer tända ljus åt folket! haha

Kram på er i höstmörkret!

 


Woods


Sitter här några timmar senare glad över att hela gästrummet nästan är tomt! Det krävdes lite jäklar annamma och några vändor till återvinningen, tippen får det bli imorgon. Känslan efter att man tagit tag i ett tråkigt måste är enorm skön, man känner sig nöjd! Älskling kommer bli såå glad och överraskad när han kommer hem ikväll. Nu kanske vi kan ägna kvällen åt att beställa tapeter, skoj! Vad stort huset kommer kännas när vi snart får ett rum till att röra oss på : )

På tal om tapeter, har kommit fram till att det nog är trädtapeten som är favoriten i huset, sååå glad att vi valde den!! Den gör hela mysfaktorn i huset, framförallt så här på hösten. Alla som någon gång funderat på Woods, köp!! Ni kommer älska den!! Vi hade först bara tänkt ha den som fondvägg, men när vi väl började tapetsera började vi med den redan i hallen på ena väggen, sen fortsätter den runt hörnet till denna vägg på bilden nedan. Den är husets mittpunkt. Fattas bara en snygg, stilren kamin på den väggen, sen kan man njuta av brasan från alla rum i hela huset.
Tror det kommer bli kanon!


Cole&Son Woods // 795:-/rulle 


Nu blir det att krypa upp i soffan under filten och tända ljus och njuta av kvällen. PartyLites sunkissed cotton är en favorit i ljuslyktorna, doftar nytvättat och fräscht! Lite mysigt är det allt att hösten är här ; )



Att tänka efter - före?!



Oj oj oj, vad har jag tagit mig till?! Var denna idé verkligen så bra.. ?! Jag kan allt få lite för bråttom ibland..Halva huset är just nu belamrat med gamla verktyg, torkade gamla färgburkar, hinkar med tapetklister, en helt uppsjö av rollerset- använda såklart, skruvar, muttrar, en och annan list, tapetrester, målarpenslar, en flyttkartong med mitt Mateusporslin (!!!) en oanvänd pappelinamatta, en gammal dammsugare, en kartong med viktiga papper, en påse med kläder- med målarfärg på, lamskärmar och lampfötter till förbannelse och prover på kakel från stans varenda liten kakelbutik!!! Oh, herregud listan kan göras lång.. Mitt där bland allt kaos står jag, funderandes på om detta verkligen var en bra idé att ta tag i just idag. Var jag tvungen att tömma gästrummet just idag...?!

Renovering skapar kaos! Men ett renoverat och trivsamt hem skapar harmoni, när det är klart..... *gaaaah*

Det är väl så jag fungerar, från idé till handling på en sekund, tänka efter kan man göra sen, det är bara att köra på.. Och ibland ångar jag mig.. haha... Men det måste ju göras, så varför vänta.. Jag borde kanske i alla fall ha väntat på en dag då vi BÅDA är hemma, och kan hjälpas åt... Men det är inte lätt att vara efterklok, bara att bita ihop le och se glad ut och avsluta det jag påbörjat. Källsorteringsstationen nästa!

Tjingeling!








Mairo


Äntligen, sisådär 11 mån efter inflytt kom våra gardiner upp på kontoret. Mairo "Blomma" är fortfarande en av favoriterna, passar i alla lägen ; ) Tänk vilken skillnad det kan bli av "bara lite tyg".... Vi gillar ju när det är enkelt och stilrent och gärna vitt vitt vitt ; ),  men det är lätt att det blir för kallt och sterilt. Känner ändå att vi är nöjda och att vi faktiskt har lyckats med att få lite mysfaktor i huset, trotts mycket svart/vitt.

Kontoret går i vitt, svart och limegrönt som accentfärg. Som fondvägg pryder en randig midbectapet som vi valde att tapetsera på längden istället, looove it! Passar perfekt att ha på kontoret! Har även sett den i en del barnrum där den också gör sig väldigt bra. Kan rekommendera Styleroom.se för den som söker inspiration.            Grymt bra sida!



"Blomma" Mairo // 335:-/m



Matta Ikea // 399:-



Tapet Midbec


Den gröna mattan blir en riktig färgklick till det annars svart/vita kontoret, även ekparketten ger värme och gör det inte alltför sterilt. Vi är SÅÅ nöjda med att vi la ekparkett i hela huset, det gör mkt för känslan. Att det är flytande i hela huset och helt utan trösklar och skarvar är A och O för helhetskänslan.

Nu är det bara lite hyllor som ska upp ovanför skrivbordet, förvaring är alltid bra! En silverfärgad jordglob från Menu är pricken över i´t, får se när den smyger sig in i vårt hus ;) Men sen är kontoret klart!

Vad blir nästa projekt? ; )



Fixardag


Trodde jag skulle ägna dagen åt att vara sliten efter gårdagens inflyttningsfest hos Emma&Daniel, men icke, pigg och glad redan nu, så idag ska det hända grejer på Körvelgränd! : ) Får bli en riktig fixardag!
Tänkte börja med att putsa fönster, hela 10 stycken, det är faktiskt färre än vad vi hade i lägenheten, borde gå på ett litet kick ; ) Sedan kommer mamma&pappa hit för att hjälpa till med div saker. Foder ska upp runt nya ytterdörren, lister ska sättas dit, gardinstänger upp och en och annan fotoram ska på plats! Skoj!
M&P har betytt oerhört mycket för vår husrenovering!!! Vad hade vi gjort utan dem?! TACK mamma&pappa, ni är bäst!



Kakfat Babell, Koziol


Älskar att köpa presenter, så himla skoj! Detta fina kakfat hade vi med oss på inflyttningsfesten igår, det gjorde succé i deras svart/vit/rosa kök! : )

Nu är det dags för fönsterputsning, ha en skön söndag allihopa!




Inspiration



Medans köttfärspajen är i ugnen sitter jag och letar insiration till vårt gästrum som snart ska tas i tu med. Detta rum har mest bara använts som förvaring av div saker, en salig röra där inne av verktyg och annat smått och gått som är nödvändigt för renovering. Säkert en och annan ouppackad flyttkartong gömmer sig under allt bråte, undra vad för kul man kan hitta i dem? Eventuellt mitt Mateusporslin som jag inte sett skymten av sen vi flyttade, haha.. Golvet är lagt, och fönsterkarmarna är vitmålade. "Bara" att röjja ut och förbereda för tapetsering!  Det lutar åt en vit/vit randig tapet från Sandbergs, kan nog bli fint! Den måste ju passa in till vår färgglada pappelinamatta som varit i vår ägo i säkert ett helt år, men som bara väntar på att få bli använd! ; )


Detta är den sista etappen i vår husrenovering, skööönt! Sen ska vi bara njuta! Fram till vårkanten i alla fall, sen är det dags för att ta tag i trädgården! Man kanske skulle önska sig ett par gröna fingrar i julklapp ; )

Nu är pajen klar, och för er som behöver lite tips på mat till helgen, kan jag varmt rekommendera denna!

Köttfärspaj med bacon och oliver

Pajdeg:
50g margarin
4 1/2dl mjöl (2dl vetemjöl, 2 1/2dl grahamsmjöl)
2krm salt
2dl mjölk
2tsk bakpulver


Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1/2 pkt bacon, 140 g
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 dl lätt crème fraiche
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och tryck ut i en pajform. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en stor god fräsch sallad!

Trevlig helg på er!













Vit kladdchokladkaka




Vit kladdchokladkaka, 16 bitar

250g vit choklad
200g smör
3 ägg
2 1/2dll strösocker
2msk konjak (kan uteslutas)
2dl vetemjöl

glasyr
150g vit choklad
1/2dl vispgrädde

Sätt på ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smällt smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chocklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och ställ in i kylen.
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt ev. glasyren halvstelna ca 5 min i kylen. Bred på glasyren över kakan och låt stelna i kylen. Sikta över florsocker. Servera med färsk annanas och physalis.


Lycka till!



Paket från Village






Fick ett fint paket igår ifrån favoritaffären Village. I det låg detta fina smyckesskrin, gissa vem som blev glad?! : ) Sååå fint, helt i min smak, tack Maria!




Smyckesskrin // Village

Äntligen har jag en plats för klockor, ringar, örhängen och annat smått och gått som inte längre får plats på mitt andra smyckesträd. Fick även ett supersnyggt halsband, en läcker krans till ytterdörren i fina höstfärger och en fin rosa box med lite smått och gott i. Man blir visst väldigt bortskämd med fina saker när man anordnar middag, TACK TJEJER!! Vilken kväll det blev! : )









Vill ha


Kitchen aid

Håller på att förbereda inför morgondagens tjejmiddag, bakning och matlagning står på schemat! Det blir bl.a paj och egna baguetter med havssalt. Vill ju sååå gärna ha en kitchen aid hemma på köksbänken!! Och ännu mer vill jag ha den nu när jag är mitt uppe i all matlagning. Vill ju ha en vit såklart, men dem är ju riktigt läckra i färg också, varför inte en ljusrosa?!
Jaja, idag får jag nöja mig mig att plocka fram min ljusrosa 4l margrethe skål och knåda degen själv, men det går ju faktiskt lika bra det också, men en vacker dag ska denna ljuvliga maskin pryda vårat kök! ; )

Tänkte bjuda med mig av en av rätterna till morgondagens buffé!

Recept Västerbottenpaj

Pajdeg:
3dl vetemjöl
150g margarin
2-3 msk vatten
1tsk salt

Fyllning:
3 medelstora lökar
1/2 dl vitvinsvinäger
3dl grädde
2-3dl västerbottenost
2 ägg

Gör först pajdegen och låt den stå i kylen i ca 1 timme. Förgrädda i ugnen i 10 min.
Stek den skivade löken i smör, salta och krydda med vitpeppar och cayennpeppar. Häll på vitvinsvinägern och låt koka bort. Tillsätt grädden och koka 3-4 min. Tag av stekpannan från plattan och rör i ägg och västerbottenost. Tillsätt lite hackad färsk persilja. Grädda i ugnen i ca 15 min.

Smaklig måltid!



Favoritsaker


Nyckelskåp Village // 249:-

Dagens favoritsak är absolut detta underbara nyckelskåp från Village, I love it! Det är ganska djupt, så det rymmer många nyckelknippor och dessutom tycker jag att det är väldigt fint. Finns även i svart, men det vita fick pryda vår hall! : )

 


iPAL


iPAL, Tivoli audio // 2190:-

Vill även passa på att hylla denna lilla underbara apparat! Helt otroligt bra ljud, uppladdningsbar, snygg och smidig, och man kan koppla i den till både ipod och mp3 spelare. Passar lika bra i köksfönstret så som i trädgården, på badstranden, på festen så som i badrummet (då den är fuktskyddad) Att rekommendera! Finns dessutom i massa läckra färger för den som vill och vågar! Att jag vann denna i en säljtävling är dessutom ett plus i kanten ; )

Höstfint


Marimekko Unikko 335:- /m

Trotts att jag inte är skapt för att sitta bakom symaskinen lyckades jag knåpa ihop nya kappor till köket. Blev en klassisk marimekkoblomma. Hela köket fick ett helt nytt intryck och jag är supernöjd!! Ny säsong - nya gardiner ; ) Har redan hittat ett tyg som jag ska sy kappor av till jul, Julparad från Spira. Men än är vi inte där, och nu ska jag bara njuta av dessa ett tag!
Passade även på att byta ut de vita bordstabletterna till dessa svarta från ikea, mysigt med lite mörkare nu på hösten. Nästa "projekt" i köket blir att försöka hitta en snygg och stilren tavla, som gärna går i svart och vitt men kanske en liten färgklick, någon som har några bra tips?






Fredagsfint!

img_0290 (MMS)

Vas Ballone LOB Design // 499:-


RSS 2.0