Valborgsmässoafton

Sitter borta hos våra fina grannar och har precis avnjutit en god middag i form av grillat. Ett spontant "firande" av Valborgsmässoafton. Så fort solen och sommarkänslorna kommer blir jag så enormt sugen på kall öl, ja, eller all iskall dryck egentligen, men just idag en kall öl. Så det fick det bli, alkoholfri såklart. Åh så gott det var. Craving kanske? ;)
Nu ska vi hugga in på efterrätten, rabarberpaj it is. Mums. Hoppas ni också har en mysig Valborg, kram från mig!


Mot stan!

Nu drar jag in mot stan! Ska hem till min kompis och umgås och såklart mysa med hennes söta bebis. Men först en kort runda i butikerna, måste hitta lite nytt som magen får plats i ;) Ha en skön söndag mina vänner!


Sista turen

Stack iväg till stallet direkt efter jobbet och gjorde Allan redo för en kvällstur. Allt kändes till en början riktigt bra men ju längre från stallet jag kom, ju ondare och ondare i magen fick jag. Försökte hitta en sits som underlättade men det var omöjligt, gjorde skitont. Kändes som håll, fast tusen gånger värre. Är det detta som kallas sammandragningar?? Blev faktiskt riktigt orolig efter ett tag och ville bara tillbaka till stallet så snabbt som möjligt... Galopperade hela långa gärdesvägen hem i lätt sits, för det var faktiskt det som gjorde minst ont, och förstod att detta nog skulle bli sista turen på hästryggen på lääänge... Fick hoppa av och gå sista biten hem och då släppte det värsta iaf, skönt.
Nu har jag landat i soffan, nyduschad med en kopp te och en smörgås, och ska bara VILA resten av kvällen. Kommer självklart att sakna ridningen jättemycket, men tänker såklart lyssna på min kropp nu, för inget är värt lika mycket som vår lille skatt i magen💗

 

 


En påse...

...fylld med massa godsaker till kroppen kom jag hem med idag :) Var ute efter ett bodybutter som ska vara bra för en växande gravidmage, och det hittade jag. Cocoa butter blev valet då kakaobönan tydligen ökar elasticiteten i huden. Sen var jag även på jakt efter en handkräm med hampa i som jag testat av syrran en gång, grymt bra!! Så den fick också följa med i påsen. Väl i kassan blev jag medlem och fick erbjudandet tag 3 betala för 2. Det var inte så svårt, norpade direkt ett bodybutter till men med mango i, luktar sjuuuukt gott. Men det var inte slut där, handlade man för 450:- fick man en stor showergel på köpet också, tack för det! :) Unnar mig alldeles för sällan sånna här grejer så det kändes lite lyxigt att göra det idag. Extra bra kändes det med alla bra erbjudanden jag fick (och väldigt proffsig och bra hjälp dessutom) Ska genast testa produkterna men tror jag kommer bli riktigt nöjd med dem.

 


Ny rutin

Eftersom jag har väldigt svårt att ta mig upp på morgonen nu, och att jag tycker det blir lite sent på kvällen tänkte jag att jag skulle införa en ny lunchrutin istället. Närmare bestämt 30min promenad varje lunch med start idag. Sagt och gjort, och det var riktigt skönt att komma ut och få lite frisk luft mitt på dagen. Det värsta med att gå i stan är alla rödljus som sinkar en bara... Jaja, dagens 30 - done! Gött. Nu ska jag fortsätta jobba lite till!

 


Söndag

Den här helgen går i jobbets tecken. Har varit KAOS på jobbet de senaste dagarna då vi har väldigt förmånligt erbjudande till våra medlemmar just nu, kul såklart med sånt drag! :) Men butiken ser ut som ett mindre slagfält så ska åka dit lite tidigare idag så jag hinner städa upp lite.

Magen växer och frodas och jag känner mig verkligen gravid i hela kroppen nu. Måste korta ner mina promenader för mina långa rundor funkar inte längre, ryggen säger ifrån! Men allt är bättre än inget så ska försöka med minst 30min några dagar i veckan iaf. Har förresten kommit in på Frejas gravidvattengympa som drar igång i maj, ser jag jättemycket fram emot!! :)
Har fått önskemål om en liten bild på magen i profil, så här kommer den. Ha en skön söndag mina vänner!


Halvvägs


Livlig

Ligger i sängen och försöker sova, men det är någon som är väldigt livlig ikväll. Har känt massor små buffar och mini sparkar, såååå himla mysigt. Jag har inte varit så bortskämd med att känna av så mkt från Liten tidigare, så jag bara njuter när jag väl gör det. Tänk att jag har en inneboende som växer och frodas i min mage. Helt sjukt hur det kan funka egentligen. En ny liten människa som är en del av mig och en del av Daniel. Kärlek :)


När ska det vända?!

Lite väääl mycket motgångar just nu :/ (Ja, förutom bebis och graviditet då såklart.. ) När fasen ska det vända???!! Orkar inte en enda motgång till nu. Punkt.


Stinky

Ny pyjamas till Liten inhandlad idag. Kunde ju inte låta bli som ni förstår ;) Huuur sött kan det vara lixom???!!! :)

 

 

 


Promenix

Dagens motion består av en rask pw på nästan en timme. Såhär i efterhand känns det sjukt bra! Skönt att få komma ut i det härliga vädret och att få göra lite nytta med kroppen. Nu är jag vrålhungrig, pasta&köttfärssås står på menyn. Trevlig söndagskväll på er!

 


Kompisdejt

Nu ska jag åka in till stan och möta upp fina Jessica för en myslunch såhär på söndagen. Set ni min lilla mage som börjar puta lite nu? Gick in i v20 i fredags, så halvvägs nu! :)


Lördag

Har precis vinkat av Cissi & Sigrid. Har haft en jättemysig eftermiddag med dem. Fin fina rosor pryder nu vårt kök. Tack Cissi :)

Huset är nystädat sen imorse och tvätten är tvättad. Så himla skönt. Inga måsten just nu. Tror jag ska dra fram lite pyssel ikväll. Fortsätta att scrapa färdigt mina fotoalbum, eller namntavlor kanske?! Var ett bra tag sen sist så lite sug finns allt. En lugn och skön lördagkväll blir det i alla fall. Kram från mig.

 


90min

I torsdags var vi ute på en riktig långis igen Allan & jag. En jättefin ridväg som bjuder på långa fina trav och galoppsträckor. Får passa på att rida där nu för när korna går ut är det kört att komma igenom där sen. Det var riktigt skönt i solen så jag kunde rida utan jacka, vårkänslorna kom tillbaka för en stund!
Allan fortsätter att imponera med formen. Han känns otroligt stark och stabil. Alla dessa månader med skrittjobb under skadan måste ha gjort susen. Är så sugen på att åka bort med honom till Esping för ett ordentligt dressyrpass men jag är inte säker på att jag klarar det med min kropp nu.. Får nog vänta tills Liten i magen är ute. Har ändå klarat av min hästvecka förvånansvärt bra. Ryggen känns starkare igen så nu kommer jag nog fortsätta rida ett tag till :)


*******
Idag är det lördag och min lediga helg. Så skönt det ska bli. Har inget direkt planerat förutom några mysiga dejter med kompisar. Senare idag kommer Cissi & lilla Sigrid från Västervik hit, ska bli sååå skoj! Ska ta och baka något smarrigt att bjuda på. Ha en fin dag!

En bild från torsdagens ridtur


Färska kryddor

Att ha färska kryddor i köket livar upp vilket kök som helst. Tycker det är såå fint och dessutom doftar det gott! Hittade jättefina kryddkrukor på Ikea idag, så dem köpte vi med oss. I zink såklart ;)


Bästa torsdag

Vilken härlig dag det har varit! Började morgonen med ett besök på sjukhuset och UL nr 2. Så häftigt det är. En upplevelse utöver det vanliga. Först och främst är man glad och lättad över att allt är som det ska... Sen är det ju underbart att få se det lilla livet där inne, det blir så verkligt på nåt sätt. Nu vet vi även lite mer om vem du är där inne också, och det känns fantastiskt bra på alla sätt. Om möjligt, ännu mer på riktigt :) Vi längtar efter dig massor💗


Denna trötthet...

Som jag nämnt tidigare har jag senaste tiden varit så sjukt trött på morgonen.. Galet trött, så det näst intill varit omöjligt att ta sig upp. Inte likt mig då jag alltid varit väldigt morgonpigg tidigare. Tror att det är att jag drömmer som mest på morgonen och då egentligen sover uruselt. Så har bestämt mig för att testa att inte somna om när jag vaknar runt 6-7 tiden. Testade det idag och det kändes mkt bättre. Idag känner jag mig faktiskt nästan utvilad. Skönt, för det var evigheter sen..

Idag blir det jobb igen, sedan stallet sent ikväll. Har Allan nästan varje kväll denna veckan, men ska bli kul. Framförallt skönt att få röra lite på sig. Saknar att kunna träna ordentligt!!!


Stjärnor

När jag var i Västervik passade jag på att gå in på Lager 157. Hittade en söt liten body från Lundmyr of Sweden som jag inte kunde låta bli att köpa med mig hem. Älskar bebiskläder, så himla sött allting. Tänk att jag faktiskt får köpa det till vår alldeles egna lilla bebis nu. En alldeles speciell och underbar liten känsla💗

 

 


Jobbhelg

Känns som en extra lång jobbhelg med alla röda dagar och det är knappt så jag vet vilken dag det är. Men har fått många måsten gjorda på jobbet och det känns såå bra! Nya fräscha väggar på flera håll i butiken, alltid lika kul :) Trivs så jäkla bra med mitt jobb, helt sjukt bra, och är så nöjd och stolt över vårt team! :)

(Slänger in en bild på mig med mina sneda solglasögon, haha. Nya kanske vore på sin plats!!)


Hjärta på tråd

Idag har jag haft min familj här på lite myskväll. Fick en sån fin blomma, hjärta på tråd. Helt i min smak. Precis nåt sånt som jag hade tänkt jag skulle ha på min pilasterhylla. Tack snälla ni :)


Glad Påsk

I år tänkte jag att vi skulle vara lite mer förberedda på alla påskkärringar som kommer och plingar på dörren. Och istället för att ställa fram en stor skål med godis att gräva i gjorde jag iordning små godispåsar i cellofan. Hoppas verkligen det kommer några nu annars satt jag uppe till sena natten i onödan, haha! Glad påsk på er!



Pannbiff med potatispuré & gräddsås

Åh, måste dela med mig av ett recept jag slängde ihop nu ikväll. Godaste jag gjort tror jag! Pannbiff med potatispuré och gräddsås till det. Husmanskost när den är som bäst. Såser har aldrig varit min starka sida, så det är ett under att jag fick till den. Tack syster-yster för lite sås-tips ;)

Till pannbiffarna använde jag följande:
Ströbröd
Vatten
Ägg
En skvätt grädde
Kalvfond
Soja
Lök, riven + stekt
salt&peppar
En skvätt ketchup
Lite potatismjöl
Nötförs

Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig massa. Salta & peppra. Forma till runda biffar och stek i lite smör i en stekpanna, ca 5-6min/sida.

Gräddsås
Ta upp dem färdiga biffarna och häll i grädde i stekskyn. Tillsätt lite kalvfond, svartvinbärsgelé och soja. Låt koka upp. Smaka av med salt & peppar. Jag lät även några kvistar färsk timjan få koka med på slutet. Servera med potatispuré och kokta grönsaker.

Smaklig måltid!



Konditionsträning

Idag fick både Allan och jag oss ett riktigt tufft konditionspass, vi var helt slut båda två när vi kom hem.. Vi har en jättefin gräsväg längs en bäck som följer längs flera stora gärden, så där fick det bli trav & galoppjobb hela vägen bort och tillbaka. Allan hade en riktig formtopp idag så jag bara njöt av varje minut. Så underbart när allt stämmer sådär! :) Vi avslutade med en lång skrittrunda i skogen. Härlig tur med andra ord.
Han var så mysig idag, känns jobbigt att snart behöva lägga hjälmen på hyllan för ett tag.. Men jag tänker fortsätta rida så länge som det bara går och som kroppen tillåter det.

 

 

 


Footbalance

Har varit inne en sväng på jobbet nu på morgonen för en utbildning av Footbalance, vår nya maskin där vi kan gjuta sulor efter kundens fot på mindre än 10min. Riktigt bra! Vi fick testa att göra på varandra så nu har jag nya fräscha sulor till mina skor, och snacka att det blev bra! (som vi för övrigt blev bjudna på idag, värt 600:-, TACK för det!) Man känner verkligen att man får uppbyggnaden precis där man vill ha den. Nu förebygger jag att inte drabbas av större fötter (nedsjunka valv) under/efter graviditeten, otäcka knölar (hallux valgus) och andra problem så som rygg-, höft-, nackproblem, löparknän osv som man kan få utav felbelastningar på fötterna vid träning men även i vardagen. Alla fötter mår bra av sulor, så detta kan jag verkligen rekommendera!! Nog om det.

Nu ska jag faktiskt fortsätta min LEDIGA onsdag med bl.a. en lång ridtur i det härliga vädret. -8 grader imorse, men nu var det faktiskt riktigt varmt och skönt i solen, så det gäller att passa på att vara ute så länge solen är framme. Det svänger fort, typiskt aprilväder...
Ha en fin dag!

 

 


Mini converse

Först vill jag bara säga TACK för alla gratulationer, gulliga ni är!! :) Jag kanske inte hade tänkt att skriva så mycket om just graviditeten och allt där till, men just nu är det ju mycket sånt mitt liv och min vardag handlar om... Så jag kan liksom inte låta bli ;) Men vi får se hur mycket jag kommer dela med mig av framöver ang just detta. Jag har lovat både mig själv och min sambo att inte bli för privat här vilket känns rätt för oss. Men lite inlägg då och då kommer säkert dyka upp ;)
Måste ju såklart visa dem söta små mini conversen som min bror och hans tjej Lotta kom hem med från USA. Vita i skinn, stl 17. Så söta så man smälter.. :)



Konstiga drömmar

Inte konstigt att man är så jäkla trött på morgonen numera, jag är ute på alla möjliga äventyr på nätterna. Det känns som om jag drömmer från att jag lägger mig på kudden tills att klockan ringer, inte direkt så man känner sig utvilad... Detta gör att mina morgonpromenader blir lidande, det är helt omöjligt att ta sig upp. Måste försöka vända på detta, jag vet ju hur skönt det egentligen är att ge sig ut... Jaja, gick inte idag heller.. Men nu MÅSTE jag gå upp, jobbet väntar!!

Ha en fin dag mina vänner!


Brio Happy 2012

I helgen var vi och kikade på barnvagn och efter att ha valt mellan Emmaljunga City Cross och Brio Happy föll valet på den sistnämnda. Den är för oss helt perfekt! Liten, smidig&lätt men stabil. Tror vi kommer bli helnöjda med den! Känns lite mer verkligt nu när den står här hemma och nu längtar man ännu mer på att Liten ska komma.. :)


Zink

Älskar allt som är i zink! Tycker det är såå fint att blanda upp med det lite mer moderna för att få en mjukare känsla. Dem här fina burkarna fyndade jag på Mio i torsdags.
Måste även rekommendera er 2 ställen att besöka om ni är i Västervik. Hos Magnus & Eva, underbar liten inredningsbutik utöver det vanliga, I loooove. Sedan även Tant Grön som är ett mysigt litet fik, med världens finaste inredning, precis i min smak. Där dem även säljer det mesta dem har inrett med. Åååh, ville ha allt!



RSS 2.0