Freshly cut

Nyklippt&fräscht! Skönt att ha en frisyr igen. Har velat lite mellan långt och kort hår, och sist blev det något mellanting. Men nu är det kort igen, och jag trivs! : ) Gjorde varken slingor eller färg denna gången, för det var inte alltför länge sen jag gjorde det. Tacksam för att jag oftast får en ganska naturlig övergång mellan utväxten och det färgade håret. Sen hjälpte ju solsemestern till en hel del också, tack för det! ; )



Nu ska jag fortsätta med storstädningen!

Ha en bra dag fina ni!

Kram♥

Bracelet

Kom precis hem från en lyckad tjejkväll på Actic. Många roliga utställare och en hel del träningssugna tjejer på plats. Jag blev sjukt inspirerad och när det var dags för Zumba ville jag mer än gärna kasta mig in i salen och trängas med dem andra. Många som drogs till min färgglada hörna och lite köpte dem allt.

Jag hamnde brevid Lotta Design och dem hade sååå mycket fint. Jag kunde inte motstå detta armband så det fick snällt följa med mig hem : )


Fint va?! : )

Imorgon väntar en ledig dag, det ska bli så grymt skönt. Service på bilen, huset ska städas men därefter väntar ett välbehövligt frisörbesök. Håret ska av en bra bit, ska bli skönt med lite frisyr igen : )

Godnatt!

Yes!

Fick smita iväg en stund från jobbet idag för att besitkiga den lille grå. TACK och lov gick den igenom (så när som på en lampa) Skönt! Inte för att det är något fel på den, men det känns alltid lite nervöst med gamla bilar. Den är iof inte såå himla gammal heller, men skitsamma. Jag kan tuta vidare ett tag till i den iaf, gött!

Imorgon ska jag bara jobba halva dagen i butiken, för att spendera resten av dagen och kvällen på Actic (fd Nautilus) Tjejkväll. Det är gratis träning hela kvällen, och lite "minimässa" med massa roliga uställare så som makeup artister, frisörer, nagelteknologer, smyckesbutiker, klädbutiker, och så jag såklart! : ) Har packat med mig bl. a färgglada läckra träningskläder och de nya bodytrainskorna ifrån Puma. Hoppas på att kunna sälja en del. Så ni tjejer som är sugna på gratis träning och massa annat skoj, kom dit vettja! : )




Har inte haft så jätteont i halsen idag, och har känt mig rätt så pigg (förutom på min pw imorse, då jag knappt orkade ta mig hem igen) så jag tänkte jag skulle försöka mig på ett pass i bassängen imorgon ändå. Fullspäckad dag från morgon till sen kväll med andra ord, men som ni vet, jag gillar´t : )

Hoppas ni mår bra!

Kram♥

Veckans Träning


Har drabbats av sån sjuk trötthet igen, halsen värker och jag är inte alls på topp. Har därför inte haft någon inspiration eller ork till att blogga. Men här kommer iaf summan av förra veckans träning.


Måndag: Pw 45min
Tisdag: Vila
Onsdag: Simning 60min
Torsdag: Pw 60min
Fredag: Simning 60min
Lördag: Ridning 45min
Söndag: Vila

Lite för få pw´s tycker jag men ändå helt ok vecka. Fick skjuta på joggingpasset även denna veckan då jag inte känner mig helt hundra i halsen. Men lite "motion" är bättre än inget, eller hur?!


Fruktfrossa


Vilken härlig dag det har varit! Har varit och snuffsat bebis och umgåtts med våra fina vänner och numera stolta föräldrar. Vilken söt och underbar liten tjej dem har fått, gooosh! Med oss hade vi paket såklart, och i dessa låg plaggen här nedan. Lilltjejan sa att hon tyckte om dem jättemycket, och lika så mamman&pappan gillade dem ; )





Väntar på att middagen ska bli klar, vrålhungrig som vanligt efter några timmars stallvistelse. På spisen står fläskfilégrytan och puttrar och i ugnen har vi klyftpotatis med sourcreme&onionsmak. Har ni testat dem? Om inte - gör´t!! Grymt goda! Till efterrätt har vi laddat upp med en stoooor skål med fruktsallad, hela 2liter blev det visst.
Fruktfrossa it is!


Trevlig lördagskväll på er finingar!

Kram♥

Lördag

Godmorgon! Sol och blå himmel, kan inte bli bättre. Idag är både jag och D lediga, underbart! Ska äntligen åka och hälsa på Lindha&Martin och lilltjejan idag, myys! Med oss har vi rosa cupcakes och fin fina presenter, hoppas dem passar! : ) Hon är den första bebisen som kommit till världen bland mina kompisar, och det ska bli sååå spännande att få träffa henne. Lillpluttan, knappt 3 veckor gammal.

Daniel var ute på galej med grabbarna igår så han får sova ett tag till. Passade på att smyga upp och fixa till lite nytt i vardagsrumsfönstret. Orkidéerna jag haft där är dem enda vi har som typ aldrig blommar, så nu åkte de fula pinnarna bort.
Dessa pryder nu istället fönstret. Fint!


Krukorna hittade jag faktiskt på Citygross, bra pris var det också. Dem kunde jag såklart inte låta bli att köpa ; )


Daniel avslöjade igår att han hade en överraskning till mig idag. En lite för tidig födelsedagspresent. Väntar med spänning!!!! : )

Hoppas ni får en härlig lördag!

Vi hörs!

KRAM♥

Cupcakes

Vilken bakardag det blev! Testade att göra blåbärsmuffins med frosting på, mums så gott! Men framför allt var det riktigt kul att baka. Min kreativa sida fick jobba lite. Har nu frysen full med massa muffins, så kära vänner, kom hit på fika vettja! ; )



Scones

Blir sen frukost idag, men det är det värt. Nybakade scones står på köksbänken färdiga att serveras. Har proppat dem med massa godsaker och nyttigheter såsom grahamsmjöl, linfrö och solrosfrön. Mmmm!



Grahamsscones

2 1/2dl siktat dinkelmjöl
2dl grahamsmjöl
50g margarin
2tsk bakpulver
1tsk salt
2dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen. Häll i mjölken och knåda hastigt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar, och tryck ut på en plåt till 1cm tjocka runda kakor. Nagga med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10min på 250grader. Servera genast!

Smaklig måltid!

Godmorgon!

Har varit ute på en 60min lång pw och fått lite sol på näsan, lovely! Bra start på min lediga dag. Det blåste inte så farligt heller vilket var skönt. Bytte även ut vinterjackan mot min skaljacka denna morgon, det är vår det! :)
Höll utkik efter ett säkert vårtecken, Tussilagon, men förgäves. Ännu hade inga ploppat upp längs vägen där jag går iaf.


Vid den här skylten vänder jag, 8km pw 3-5ggr/vecka känns lagom

Nu ska jag sticka till macken och köpa mjölk. Tänkte baka scones dagen till ära. D har jobbat natt och vill inte väcka honom än på ett tag. Han lär väl vakna av sig själv när han känner doften av nybakat! Muums!

Vi hörs sen!

Puss

Give me!

Den här soffgruppen i konstrotting ser jag gärna på vårt nybyggda soldäck i sommar! Men först måste våren komma ordentligt så vi förhoppningsvis kan sätta igång och börja bygga. Längtar efter att sitta i soffgruppen i kvällssolen och njuta av en drink eller två och känna doften av nygrillat. Åhhh!



Gasolgrill från Weber står också högt upp på önskelistan inför den kommande sommaren.


Storm


Shit, det blåser verkligen halv storm ute! Kände att orken inte fanns till att laga mat när jag kom hem ikväll, så jag stannade på Max för att köpa en GI burgare. Först höll jag på att köra över en stor skylt som vippade precis i Drive In- körfältet. Sedan när jag väl stod där i luckan och väntade på maten så small det till och då föll flaggstängerna som käglor bakom mig. TUR att ingen stod just där, det hade inte slutat speciellt lyckat kan jag lova. Bäst att hålla sig inne resten av kvällen. Hoppas på att det blåser mindre imorgon, för då är jag LEDIG! Underbart!!

Nu ska jag njuta av kvällen!

Puss&kram på er!

Ingen återvändo


Anmäld&klar! Tjejmilen 2011. Hur skoooj?! : ) Kommer bli en jäkla utmaning också för den delen, men nu finns ingen återvändo. Det är bara att köra igång med träningen! Jag har alltid haft svårt för löpning, har inte riktigt förstått tjusningen med det. Just därför ska jag anta denna utmaning, jag ska ge mig fasen på att jag ska tycka det är kul. Och för att komma dit, kommer det krävas en hel del träning. Spännande! Mysigt också för den delen. En weekend i stockholm med en tjejkompis, det är inte helt fel. (Tack Frida för att vi får komma och våldgästa dig!! ; )) Antar att vi kommer fira rejält när vi kommit i mål också. Fy fasen vad man kommer känna sig nöjd då! Längtar redan! : )
Har även anmält oss till 2 lite mindre lopp innan dess. Först ut är Vårruset i Norrköping den 16maj, därefter kommer Blodomloppet i slutet på maj. Tjohooo!




Idag har jag haft en skitkul dag på jobbet. Fullt ös hela kvällen lång. Imorgon har vi stor tabloid som går ut, så hoppas på ännu mera spring.

Hoppas ni mina fina vänner och läsare också haft en bra dag!

Puss&kram



Zombie

Idag har jag gått runt som en levande zombie, förstår inte hur man kan vara så trött! Trotts promenad imorse piggnade jag inte till nånstanns.. Höll på att somna både i bilen till jobbet och nu hem.. Har gått och frusit också. Jag ska banne mig inte bli sjuk!

Väntar på att min soppa ska bli klar. Sen ska jag och filten krypa upp i soffan och bara slöa framför tv´n resten av kvällen. Joggingpremiären får vänta.


Köttfärssoppa med lök&morötter får bli kvällens måltid.

Kram

Köttfärspaj med paprika&chili




Väntar på att mitt ♥ ska komma hem så vi kan hugga in på den där goda pajen som står och väntar. Har aldrig testat att ha just den paprika&chili creme fraichen i köttfärspaj tidigare, så det ska bli spännande. Det luktar grymt gott iaf och jag är sjukt hungrig.
Sen middag som alltid här på husnr7.... Men bättre sent än aldrig!
Här kommer receptet för den som blir sugen!

Pajdeg:
3dl vetemjöl
100g margarin
2msk vatten
1tsk salt

Fyllning:
400g Nörfärs
1 gul lök
1 burk paprika&chili creme fraiche
2dl riven ost

Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda skalet i ca 10 min (200grader). Passa på att göra fyllningen under tiden. Häll fyllningen i det gräddade skalet och strö över riven ost. Grädda i ca 225 grader i 10-15min. Servera med en stor sallad. Smaklig måltid!

Trevlig kväll på er!

Puss&kram


Veckans Träning


Måndag:
Pw 60min (60-70% av maxpulsen)
Tisdag: Pw 60min (60-70% av maxpulsen)
Onsdag: Simning 60min (65-75% av maxpulsen)
Torsdag: Pw 70min (60-70% av maxpulsen) + Ridning 45min
(60-90% av maxpulsen) + Pw 60min
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Simning 45min (65-75% av maxpulsen)

Nöjd med veckan som gått!! Nu kommer en ny vecka och nya tag. Kanske är dags att lägga på lite löpning nu också, vi får se. Nu ska jag kika på sista perioden på hockeyn, kom igen cluben!

Kram sålänge!


Lycka


Vilken kväll det blev igår med mina fina flickor! Med dem kan man aldrig ha tråkigt, skrattade så jag nästan har träningsvärk i magen idag, haha. Ni är för goa!! Love you girls♥ Även om vi ses alldeles för sällan, känns det som igår när vi väl gör det. Den här kvällen kommer jag leva på länge nu. Även om jag helst hade velat ha dem nära mig såklart så vi kunde se varje dag ; ) Känner mig extra glad idag och är fylld av energi, och det är tack vare dem. Vänner för livet! : ) Vad klyshigt det lät, men fasen, det är verkligen så.

Trotts bara några få timmars sömn inatt pallrade jag mig upp imorse för att möta upp Jessica för ett pass i simhallen. Kände mig lite seg, men såhär i efterhand är jag såå nöjd att jag åkte in. Resten av dagen kommer spenderas på jobbet, hoppas på mycket folk! Kom och köp! ; )

Ha en bra dag fina ni!

Kram





Yeeees!


Spenderade fredagskvällen i Cloetta Center och det var en grymt spännande match vi fick se. LHC tog tillslut hem segern med 4-2, jihuu! Vore så kul om dem vann imorgon i Skellefteå och gick vidare. Håller tummarna!

Längtar som bara den till kvällen för äntligen ska vi ha lite reunion med gamla tjejgänget. Mina absolut bästa barndomsvänner. Vi har hållit ihop i vått och torrt enda sedan lekis. Men nu på senare år har alla varit utspridda och vi har tyvärr inte setts så mycket. Det var säkert flera år sedan vi sågs allihopa, men ikväll ska vi äntligen få göra det och det ska bli underbart. Saknar mina bästa flickor♥ Kommer bli god mat, mys och massa tjejsnack! : )

Hoppas ni också får en härlig lördag!

Kram på er

Tröttis


Åkte till stallet lite senare idag då jag ville att Allan skulle få vara ute så länge som möjligt i det fina vädret. Han är generellt lugnare när man kommer på eftermiddagen, men idag var han inte alls på hugget. En riktig tröttis. Gav oss ut på en ny ridväg vilket ledde till inte så lång tur men grymt bra underlag. Alla gångarter kördes igenom, men ville ta det lite lugnt idag med honom då han inte kändes helt hundra. Tempen var inget fel på och inte aptiten heller, så förmodligen hade han bara en tröttisdag, så som vi ibland.

Testade att rida med pulsklockan idag och jag blev sjukt förvånad. Positivt alltså! Redan i skritt kom jag upp i över 60% av maxpulsen, och i galoppen var jag uppe i 90% som mest. Hade aldrig kunnat gissa det gav såå mycket. Kul! Ingen slöridning här inte! ; )




Ska alldeles strax bege mig ut på promenad nr 2 idag. Gäller att passa på när man ändå känner att både lusten och orken finns där. Men nu tar jag med mig min bästa svägerska och tillika granne. Nytta med nöje! : )

Sen ska det stekas pannkakor så det ryker om det!
Ha en bra kväll,

KRAM♥


Kalipermätning

Igår var jag och Jessica iväg på en lite spännande grej, kalipermätning. Det är alltså ett verktyg som mäter andelen fettprocent på kroppen. Tänkte att det kunde vara bra att se hur man verkligen ligger till. Som alla mätningar så är ju inte heller denna helt exakt.. (Det är svårt att separera vätska från fett osv. ) Men hur eller hur finns ett resultat och det är det jag har att jobba utifrån.

En PT utförde dels kalipermätningen, men även vägning samt mätning med måttband också på ett flertal ställen på kroppen. Resultatet var väl ungefär vad jag hade väntat mig, något högre kanske. Men nu har jag något att jobba för och om 4 veckor ska jag vi dit igen för att göra om samma mätning och sen jämföra resultaten. Anledningen att man går så tätt mellan mätningarna är för ens egen del för att se så att man verkligen är på rätt spår. Är ju lite jobbigt om man kör stenhårt i några månader och sen går tillbaka och att resultatet visar noll förändring. Då har man förmodligen valt fel träningsform eller fel kost osv. Jag ska fortsätta med min träning som vanligt hade jag tänkt, möjligtvis lägga in fler hårdare pass. Jag är lätt mer sporrad nu än innan! : ) Det är mycket träning här på bloggen nu som ni märker, men jag gillar´t ; )



Kalipermätare



Idag är jag ledig, lovely! Skulle egentligen åkt till finaste Lindha och hälsat på och bebisgosat med deras lilla tjej som nu kommit till världen. Grattis till er gumman! : ) Men tyvärr var mamman i fråga sjuk, så det får vänta till en annan dag. Längtar!
Istället kommer jag ägna dagen åt stallet och lite annat smått och gott. Eventuellt åker scrapbookinggrejerna fram så småningom oxå! : )

Ha en fin dag!

Kram

Brrrrr

Snacka om temperaturskillnader! -8 grader imorse, till värsta vårvädret hela dagen (jag gick tom utan jacka när jag köpte lunch) till -8,4 grader igen, brrrr. Jag fryser! Våran luftvärmepump verkar inte gilla när det växlar sådär. Ullfilten på!!

Imorgon blir det en lång med rolig dag. Ska börja med att möta upp Jessica för lite simning, var länge sen nu så det är verkligen på tiden. Ska testa att simma med pulsklockan och se vad det egentligen ger, skoj! Sedan blir det jobb såklart, men efter det väntar en lite spännande och säkert en lite jobbig sak.. Jag är nervös! Vi får väl se vad jag får för "dom" Mer om detta imorgon kväll ; )



En härlig bild från min promenix imorse

Frukost

Godmorgon! Härligt med sol! Mindre härligt med -8grader... Men klädde på mig ordentligt och gick ut på en pw tidigt imorse. Faktiskt, redan då värmde solen jätteskönt, lovely! Skönt att ha kommit igång med morgonpromenaderna igen. Efter månader av grym trötthet är min morgonpigga sida redan tillbaka : )
Nu är det frukostdax innan jag måste sticka till jobbet.




Ha en bra dag!

Kram


Veckans träning


Måndag: 60min powerwalk (60-70% av maxpulsen)
Tisdag: 60min powerwalk + 60min ridning
Torsdag: 60min powerwalk (60-70% av maxpulsen)
Söndag: 75min ridning

Helt om vecka! Blev dock ingen simning som jag hade räknat med. Nya tag med den nästa vecka! Nu när det härliga vårvädret börjat komma och alla ridvägar börjar bli mjuka&fina kan man motionera hästarna ordentligt. Båda ridturerna denna veckan har bjudit på mkt trav&galopp, underbart! Är så himla glad för att jag börjat rida igen, det är verkligen heeelt underbart att få ge sig ut med den Store Grå! : ) Samtidigt som det är härligt är det sjukt bra träning. Längtar redan till nästa tur!

Nu ska jag laga lite kvällsmat. Pastasås med rökt skinka, gräslök&tomat, serveras med färsk tagliatelle. Mums!

Ha en mysig söndagskväll!

Kram på er!

Fudgekakor


Idag skulle mamma&pappa komma hit på lite fika. Passade på att testa en ny smarrig kaka, Fudgekaka. Mäktig sak, men farligt god : ) Som en kladdkaka med krämig chokladkola ovanpå. Fick mycket väl godkänt av oss alla. Skickade med D ett gäng till jobbet, dessa är svåra att låta bli om de finns i frysen.. Tur att man bara kan ta en liten bit åt gången.. ; ) Här kommer receptet:



Fudgekakor

Botten:
300g smör
4 1/2dl socker
3 ägg
1 1/2dl kakao
6tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver

Glasyr:
3dl grädde
3dl socker
3msk ljus sirap
150g mörk choklad
150s smör

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Blanda ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och häll på det smälta smöret. Rör tills du får en jämn smet. Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i ugnen på 200-250grader i ca 15-20min (beroende på hur kladdig du vill ha den)

Nu till glasyren. Häll i grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar, ca 15min. Bryt chokladen i bitar och häll i. Ta kastrullen från plattan och klicka i smöret och blanda till det smälter. Häll glasyren över den gräddade kakan. Ställ kakan kallt så glasyren stelnar.

Klar att servera!
Jag serverade med vispad grädde, vilket var jättegott. Kommer nog nästa gång att ha några syrliga bär eller liknande till för att bryta lite mot det söta.
En supergod kaka som jag tror går hem hos dem flesta!



Jag använde Marabou mörk choklad, kommer nog testa 70% choklad nästa gång för att få lite mer sting i glasyren.


Inspiration




Såhär nånting kan jag tänka mig att vårt gästrum skulle kunna se ut när det är klart. Alla dessa grejer vill gärna flytta in hos oss. Dem som känner mig ser ju att detta är så mycket jag det bara går ; )
Tapet ifrån Sandbergs, byrå från ikea, lampa från By Rydéns, och mattan från pappelina ligger ju redan här hemma och väntar.

Nehe, om man skulle storstäda nu då!

KRAM♥

Mission completed

Jihuuu! Den här dagen har jag väntat på lääänge. Dels att få energi till att ta tag i rum nr 4, och dels till att få det överstökat&klart. Och nu är jag här! Nästan värt att fira! : ) Har sprungit som en dåre mellan rummet och garaget, åkt skyttetrafik mellan återvinningen och huset. Nu är jag helt slut, men det var det fasen värt!
Medan jag slet med detta projekt målade D taket i köket, och fixade med en lampa vi har köpt, så nu är det också klart. Skööönt. Effektiv lördag, och jag gillar´t : )



Rummet klart för spackling, takmålning och tapetsering. Golvet redan fixat som tur är!

Jag tog medvetet ingen bild på kaoset innan, det hade jag ändå inte "vågat" visa här, hehe. Nu ska jag sätta mig och kika runt lite efter tapeter och lite annan inspiration, innan det är dags för storstädning i resten av huset. Orka???!! Gaaah! Sen blir det soffslapp med gott samvete!

Kram på er!

I röjjartagen


Fick helt plötsligt en stor lust att ta tag i rum nr 4 en gång för alla. Igen. Har fyllts på lite sen sist om man säger så... Men då var det ju inte heller helt tömt. Ska ta ett krafttag här nu och försöka tömma hela rummet. Lätt några timmars projekt!! Får se om jag lyckas rå i hamn det. Är så himla sugen på att göra fint där inne nu. Känns lite synd att låta ett helt rum bara vara "skräprum". Det har det varit alldeles för länge nu, mer precist 1 1/2 år. Kanske återkommer med bildbevis senare! ; )

Nu kööööör vi!

Helkväll

Godmorgon! Unnade mig lite sovmorgon idag då det blev en lååång och skojsig kväll igår. Började med lite käk på The Champ för att sedan gå vidare till Strandgatan 2 för lite bowling. Gryymt skoj! 4 eller 5 strike fick jag till igår, vilket bara måste ha varit  ren tur, haha. Delade första platsen i mitt lag med Simon, grattis till oss : )
Ska det vara, kan det lika gärna vara ordentligt, så vi alla hamnade på dansgolvet på Harrys tillslut. Skoj att få dansa loss lite : ) Synd bara att det var så dålig musik nästan hela kvällen.. Men vi hade skoj ändå.

Egentligen var ju kvällen igår en avskedsfest för Pilly på jobbet, men försökte att inte tänka på det för då hade det blivit gråtkalas big time... Pilly ska lämna oss för storstaden då hon har fått ett bättre jobb. (Konfektionsansvarig på TS) Hon är SÅÅÅÅ värd det och jag unnar verkligen henne det här! Så länge jag har den tjänsten i vår butik kan ju hon tyvärr inte få den.. Pilly har varit min högra hand och vi jobbar sååå bra ihop. Kommer sakna henne så det gör ont i hjärtat. Nu får jag tampas med killarna by my self ; ) (vilket inte kommer bli några som helst problem då jag har världens bästa arbetskamrater) Men, det kommer alltid finnas en plats i hjärtat för dig Pilly♥



Pilly♥ i sitt esse från årets julfest med jobbet.
Bilderna från igår är tyvärr bara svarta suddiga mobilbilder, så har inget att bjuda på där.

Idag är det lördag och en ledig sådan och jag njuter. I eftermiddag blir det 30 års kalas och till kvällen blir det såklart Melodifestivalen. Jag har bara sett en delfinal hittills, men finalen vill jag se! Verkar som det kan bli en tuff final.

Ha en toppenlördag kära ni!

Kram kram


Thai

Ikväll unnade vi oss lite hämtmat ifrån favvostället Nangs Kitchen, gryyymt gott! Har ni inte käkat där, gör det. Bästa thaimaten i stan!



Wokade grönsaker&kyckling i ostronsås

Imorn är det fredag igen och jag har en ledig helg framför mig, hur skönt?!
Tänker kickstarta den med festligheter med jobbet. Bowling&käk står på schemat, och ett och annat glas vin lär väl slinka ner också för den delen : ) Kommer bli en grymt rolig kväll och jag längtar redan!!

KRAM♥

3 timmar


Kickade igång denna lediga dag med en timmas lång Pw i lite lätt storm. Våren försvann lika fort som den nästan kom.. Känns i alla fall riktigt skönt att ha kommit igång lite lätt nu igen. Sen i måndags har jag redan lyckats skrapa ihop totalt 3h powerwalk, och 60 min ridning på det. Och mer ska det bli innan denna vecka är slut. Jag känner mig redan piggare! Har skaffat mig en liten träningshjälp i form av en pulsklocka. Har aldrig pulstränat tidigare, men det känns bra. Man får mer koll på att man ligger i rätt zon för rätt typ av träning osv. Kommer vara ett viktigt hjälpmedel när jag sätter igång med löpträningen så småningom. Dessutom är det extra kul när man har nåt nytt.
Man blir extra sporrad!







Nu ska vi plocka och greja lite här hemma. Svärfar kommer på lunch så småningom. Idag bjuder vi på vår favoritmat vad det gäller fisk. Fiskgratäng med schalottenlök, vitt vin&senap. Till det blir det kokta grönsaker och hemmagjort potatismos, mums!

Ha en bra dag!

KRAM♥



Mysfaktor

Den dagen vi installerar en sån här i huset kommer vi få mysfaktor på hög nivå. Vi har redan en plats öronmärkt för den, och därifrån ser man den från alla rum och ytor i hela huset. Väggen den ska sitta intill är tapetserad med tapeten jag nu har som bakgrund på bloggen. Där kommer den passa perfekt. Vi har aldrig haft någon braskamin där vi bott tidigare, men det känns verkligen mysigt. Tänk att krypa upp framför brasan en mörk kall vinterdag. Jag vill ha!




Just den här hittade jag på Eldabutiken.

Nu ringde min älskling och han är på väg hem nu, jippie! Då kanske det kan bli en filmkväll ikväll. Vi är nämligen lediga båda två imorgon så inga tidiga klockor som ringer! : )

KRAM

Nytt utseende

Märks det att jag har tråkigt idag eller? Har gjort om i princip hela min blogg.
Vad tycker ni?!

Mår lite bättre nu, men måste vara snäll mot magen så bara lite yoghurt har kommit ner än så länge..  D stack till stockholm imorse för att åka på båtmässan, där trivs han kan jag lova! : ) Så nu är det bara jag hemma, hela dagen lång. Och dammråttorna förstås. Men dem är nog inte många...

Man kanske skulle hyra sig en film eller nåt?!

Kram på er!



Ändrade planer...


Gick upp tidigt imorse, redan för en timma sedan, packade väskan och styrde kosan mot simhallen. Har inte sovit en blund i natt pga min jäkla magkatarr som spökar.. Trodde det skulle gå över, men icke. Fick ta första avfarten på motorvägen och vända hemmåt igen. Usch så trist. Jag och Jessica som skulle simmat ju.

Nu blir det att bädda ner mig igen och försöka sova mig igenom dagen. Fasen. Det svänger snabbt. En toppendag igår och en riktigt skitdag idag. Blää.

Hoppas ni mår bra iaf!

Kram





Nytt smycke


Ja inte till mig då, utan till ytterdörren. Har velat ha en sånt här ♥ alledels för länge nu, och plötsligt händer det! ; ) Skulle köpa tulpaner idag och i butiken sprang jag på ett helt bord med massa fina hjärtan. Att dem hade utförsäljning på allt gjorde ju inte saken så svår, det fick utan tvekan följa med mig hem! Fint blev det, och jag är nöjd! : )






Vilken dag jag har haft idag! Spenderade några timmar hos Linda och hennes tvillingtjejer, hur mysigt som helst! Såå söta! Och vilket hus dem har, my goosh! Jättefint!!
Därefter åkte jag vidare mot stallet och min stora grå. Alla grusvägarna var mjuka och fina, och på det en stor stålande sol och blå himmel. En hel timma var vi ute och det blev massor långa härliga galopper. Allan har helt slut på hemvägen, men oj så skönt det var. Det var nog den härligaste ridturen på lääänge. Där kan vi snacka vårkänslor!! Mer sånna, tack! : )

Nu ska det lagas lasagne! Bättre sent än aldrig..

Kram på er




Tisdag


Tisdag idag och inte vilken tisdag som helst, utan en ledig sådan! : ) Har som vanligt fullspäckat schema, men jag unnade mig först en liten sovmorgon vilket var välbehövligt. Är så sjukt trött, fattar inte varför. Är det vårtröttheten tro??? Träningsverken gör sig påmind sedan magövningarna från igår, but I like it! : ) Även en stor blåsa på hälen sen promenaden, jäkla skit.. Tacka vettja compeed!

Ska strax ge mig iväg för att träffa en kompis som jag inte har träffat på sååå länge. Det har hunnit hända mycket sen sist. Dels har dem flyttat till hus, och så har dem fått 2 tvillingtjejer också, myys! Ska bli hur skoj som helst att träffa dem alla 3 idag! : )


Dem här jeansklänningarna ska tjejerna få av mig idag, huuur söta?! : ) (Hoppas inte mamman i fråga läser min blogg nu så allt är avslöjat, haha) Ska såklart även bli riktigt skoj att se deras hus! Älskar att se hur folk bor och hur de har inrett. Kommer säkert komma hem med massa ny ispiration och nya idéer sen ;)

Eftermiddagen kommer att spenderas i stallet. Ska bli kul att komma upp på hästryggen igen. Var alldeles för länge sen, och jag saknar min stora gråa charmör

Ha en mysig (fet)tisdag allihopa, och ät en semla eller två åt mig! ;)

Kram










Morning



Godmorgon! Idag är jag pigg&glad då jag tog mig i kragen och gav mig ut på en powerwalk tidigt imorse. Smygstartade med 45min och sedan 100 situps på det, sköönt! Förstår inte varför det är så svårt att ta tag i det ibland..
Men nu är det nya tag som gäller!

Har laddat upp med en stoor skål med grapefrukt, gryymt gott!!

Har en riktig lyxvecka framför mig, men jobb endast 3dgr och ledig resten : ) Unnade mig lite kompledigt imorgon, skönt. Så nu finns extra mycket utrymme för träning, och kan inte skylla på tiden som inte finns. Har tänk att varva pw´s, ridning, simning och så måste jag börja lite smått med löpning också. Har ju 3 utmanande lopp framför mig denna vår/sommar. Har lite att jobba med kan jag lova, haha.

Nu ska jag hugga in på frukten innan det där dags att sticka till jobbet.
Ha en bra dag!

Kram







Favorit i repris


Det blev som jag trodde, samma maträtt ikväll oxå! Snabbt, smidigt och jäääättegott! : ) En varsin matlåda blev det också, så nu ser man redan fram emot lunchen imorgon. Sen har jag stillat mitt sug efter denna rätt för ett tag, haha.
TACK syster
för att du delade med dig av denna godsak! : )








Nu blir det att inta soffläge. Filmkväll med mitt ♥ ikväll, myyys!

Kram på er!



Mums


Vi var alla så ivriga på maten igår så jag glömde helt bort att fota den. Men mums vad gott det var! Den här rätten måste ni testa! Vi åt upp precis allt, så ingen matlåda blev det. Nästan så jag funderar på att göra den ikväll också, jag fick inte nog! : )



(Bilden lånade jag ifrån google)


Pasta med kantareller&parmesan

Färsk pasta
kantareller
schalottenlök
Grädde
Kantarellfond
Parmesan
Persilja


Smörstek kantarellerna och schalottenlöken, krydda med lite flingsalt, vitpeppar och cayenpeppar. Tillsätt grädden och koka upp. Jag änvände riktigt grädde  för att få extra god smak ; ) Tillsätt kantarellfond efter behag. Häll i riven parmesan och strö över klippt färsk persilja. Servera med färsk pasta, ruccola och rostade pinjenötter.
Till detta serverade vi även ugnstekt kycklingfié och
smörstekta färska sparris med flingsalt. Mmmmm!!

Smaklig måltid!


När vi var på Gran Canaria drack vi ett så jäkla gott vin, ett vitt spansk medelsött vin. Vi köpte med oss några flaskor hem. Dem bjöd vi på igår, och våra vänner gillade det jättemcyket också. Såg att det även fanns att få tag på här på systemet, jihuuu! Kommer helt klart bli vår nya favorit. San Valentin heter det. Att rekommendera!



Nu måste jag gasa till jobbet!!!

Ha en härlig dag!

Kram





Godmorgon


Vilken härlig lördag! Sol och vårkänslor, inte helt fel. Synd att man ska spendera hela dagen inomhus på jobbet.. Men ikväll ska vi ha lite mysmiddag med vänner, ska bli trevligt. Ska testa ett nytt recept som jag blev bjuden på hemma hos syrran&Marcus. En pastarätt med bland annat kantareller, parmesan och smörfräst sparris, hur gott?! : ) Älskar att testa nya recept! Det riktigt vattnas i munnen när jag tänker på det, återstår att se om jag lyckas. Kanske återkommer med ett matinlägg senare under kvällen.

Nu ska jag sälja så det ryker om det!

Ha en härlig lördag!

Kram









Nya ting


Var inne i stan en sväng förut och fick såklart med mig lite nya ting hem ; ) Ramarna och tavellisten visste jag att jag skulle ha, men passade även på att köpa med mig en ny badrumslampa till gästtoaletten. Har inte haft en lampa där inne sen renoveringen, alltså i över 1 års tid (!) Så tyckte det verkligen var dags att slå till.
Så nu är det slut på mörkerleken kära gäster ; )




Kunde inte hålla mig många minuter så listerna och ramarna åkte upp direkt. Blev ju inte alls så som det var tänkt från början, och inte ens i närheten av så många foton heller. Men vi är nöjda, och såhär blev resultatet till slut.

Ivrig som jag är gav jag mig på ett försök med att montera upp nya lampan också, det kunde väl inte vara så svårt? Haha, trodde jag. Nu har jag ett stort jäkla hål i väggen, men ingen lampa uppe. Hm, tror jag lämnar över resten till mitt ♥ när han kommer hem... Ska istället ägna mig åt att laga mat, tänkte testa en fisk&skaldjurssoppa, hoppas på bättre lycka där! ; )

Kram på er!







Gran Canaria


Imorse när jag vaknade blev jag rädd för min egen spegelbild. Hade glömt bort att mitt hår var alldeles solblekt och att jag var solbränd. Jag blev helt paff och kände först inte igen mig själv, haha så konstigt det kan bli.. ; )
Är lite smått irreterad nu för att det alltid är problem när man ska ladda upp bilder på blogg.se, grrrr.. Nu skiter jag i det här för en stund. Här kommer i alla fall en liten sneakpeak ifrån veckan.






Nu ska jag fixa till mig och sticka in till stan en sväng och shoppa lite ; ) Ska även passa på att storhandla, det ekar tomt i kylskåpet!!

Ha en härlig dag!

Kram





Hemma!


Nej, bloggen har inte lagts ned, jag har bara varit på en härlig semester på Gran Canaria. Sol, sol och ännu mera sol, klarblå himmel och 25-30 grader varmt hela veckan lång, huuur skönt?! : ) Vi har solat och badat, ätit gott och njutit så som man bör när man är på semester. Sååå himla underbart!

Trodde vi skulle mötas av rejäl vinter och kyla när vi steg av planet, men snarare bara några få minusgrader och sol. Kändes nästan som lite vår i luften. Hoppas hoppas! Den är mer än välkommen nu : )

Så märkligt det är egentligen, för bara några timmar sedan gick man barbent i värmen många många mil bort, och på bara några få timmar är man tillbaks till verkligheten igen. Man lever i en liten bubbla när man är iväg så där. Men faktiskt, borta bra men jag kan inte låta bli att tycka att det ändå är ganska mysigt och skönt att få komma hem igen.

Imorgon är jag ledig, känns extra lyxigt. Ska fixa lite med bilderna från veckan. Får nog bli en liten tripp till ikea också, ramar står på inköpslistan.

Hoppas ni mår bra!

Kram på er allihopa!






RSS 2.0