Scones

Blir sen frukost idag, men det är det värt. Nybakade scones står på köksbänken färdiga att serveras. Har proppat dem med massa godsaker och nyttigheter såsom grahamsmjöl, linfrö och solrosfrön. Mmmm!



Grahamsscones

2 1/2dl siktat dinkelmjöl
2dl grahamsmjöl
50g margarin
2tsk bakpulver
1tsk salt
2dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen. Häll i mjölken och knåda hastigt ihop till en deg. Dela degen i 2 delar, och tryck ut på en plåt till 1cm tjocka runda kakor. Nagga med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 10min på 250grader. Servera genast!

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0