GOTT NYTT ÅR

Hej mina vänner! Nu var det länge sen ni hörde något från mig igen.. Hoppas ni mår bra, det gör jag :) Tänkte visa er lite vad jag har pysslat med här på morgonkvisten.



Fullkomligt älskar vita hyacinter! Synd att dem snart är slut för iår.. Men nu kommer ju tulpanerna med som också är en favorit hos mig. Vita ska det vara såklart ;) Så det får det bli ett gäng här hemma sen.



Mitt stora ostronfat från Mateus fick agera kruka. Passade ju himla bra! Det har hänt lite här hemma med förresten. I bakgrunden skymtar ni vår nya fina spegel vi fick i julklapp, och i sovrummet har vi nu en stoor fin hemnesbyrå som också gjorde sig himla bra. Ska visa er någon dag. Vårt hem börjar sakta men säkert byta skepnad, och jag älskar´t :)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

God Jul

Vill bara önska er mina fina vänner och läsare

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Julstök

Det är alltid svårt att hitta på något till dem som redan har allt och som envisas om att de inte vill ha någon julklapp... Men efter några timmar i köket har jag snickrat ihop dessa. Lite hembakt är väl aldrig fel? :)



Hemmagjorda saffransskorpor med mandel



Macarons med smak av viol och lakrits

Kräftsoppa

Jag bjöds på en supergod kräftsoppa hos min fina vän Hanna för ett tag sen, och nu är jag helt fast. Har aldrig ätit någon godare soppa. Så den fick det bli ikväll. Mums.



Här kommer receptet för den som vill testa. Är nog inte helt enligt originalreceptet, men såhär brukar jag göra.

KRÄFTSOPPA
Smör
2st rivna morötter
5dl Grädde
5dl vatten
250g Kräftost
Kräftstjärtar
2 tärningar fiskbuljong
Färsk dill
Salt&peppar
Cayennpeppar


Riv morötterna och bryn i smöret. Tillsätt grädde och vatten. Lägg i fiskbuljongen och låt koka upp. Jag brukar krydda med lite havssalt, peppar och cayenpeppar. Tillsätt sedan kräftsmöret och låt småkoka en liten stund till. Till sist häller du i kräftstjärtarna så dem blir varma. Strö över dill och servera genast.

Lycka Till!

Trasig telefon..

Hej alla fina. Ni som försökt nå mig på min mobil senaste dagarna, jag har inte gått och blivit otrevlig, jag har "bara" en trasig iphone, buhuuu. Har varken kunnat bli nådd eller nå någon annan. Har fått en lånetelefon nu, så ni kan nå mig på mitt vanliga nr från och med idag. Men jag har inga nummer eller nåt kvar, gaaaah. Bara att gilla läget.... Ha en fin dag. Kram på er!

Saffranskladdkaka

Lite juligare kladdkaka med smak av saffran. Dekorerad med lite snö och små söta marsipantomtar. Ljuvligt god.





3 ägg
4 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 1/2 dl smält smör
1 påse saffran

Rör ihop alla ingredienserna (vispa inte) Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i ugnen på 200grader i ca 30-35min. (Jag fick grädda min på lägre temperatur, tog 175grader i 30 min, då blev den riktigt kladdig.)

LYCKA TILL!


3:e advent

Godmorgon vänner! Sitter och pustar ut här hemma efter min morgontur i joggingskorna, 5km blev det idag. Frisk & skön start på dagen. Har precis tänt 3:e ljuset och inser att det är nära nu, lite för nära, jag har ju inte köpt en enda julklapp! Får nog ge mig ut och trängas bland dem andra nästa helg. Men det är lite mysigt ändå, skapar lite stämning i alla fall att vara ute i den allra värsta julruschen. Nej nu väntar dusch och sen jobb. Ha en fin dag!


A little to late

När jag ändå skulle klicka hem en beställning, och med tanke på mina 40% kunde jag inte låta bli att ta med dessa fina krukor i samma sväng. Blev stormförtjust i dem! Lite försent kan tyckas, men julen är ju inte slut ännu och dessutom kan jag ju ha dem även nästa år. Brickan ni ser i bakgrunden fick följa med den också. Dessa saker har jag tänkt ha på vår byrå som ska vi köpa in till sovrummet. Åh vad fint det kommer bli.


På plats

Nu är dem nya gardinerna på plats, och vi blev såå nöjda. Helt annan känsla i vardagsrummet och en extra dos med mysfaktor. Tänk vad lite tyg kan göra. Vi blev tom så nöjda att ett gäng till är på väg hem till oss ;) Dessa ska få pryda köksfönstren. Dem kommer från Ellos, och just nu får du 40% rabatt på ett helt köp. Dagens tips från mig.


Favoriter

Mina macarons som jag har bakat med oändligt mycket kärlek (och en hel del svordomar.. ) gick hem hos alla på kalaset i lördags. Dessa är inte bara ögongodis med sina härliga pastellfärger utan också en upplevelse för smaklökarna. Har fått massa nya idéer om hur jag ska smaksätta och färgsätta dem nästa gång med bland annat citron, pistage och blåbär. Kan bli en fin liten julklapp till dem som redan har allt och inte önskar sig något.


Godmorgon onsdag

Klev upp i ottan för att utföra pass nr 40/60. Detta pass utfördes i simhallen med sällskap av Jessica. Kändes att det var ett tag sen jag simmade, framför allt i armar och axlar. Efteråt lyxade vi till det med bastu och hårinpackning. Härlig start på onsdagen! :) Ha en fin dag mina vänner!


Äntligen

60min pw i s n ö (!!!) denna morgon, äntligen! :) Pass nr 39/60.


Hiss med knytisar



Dessa underbara vita tygstycken är på väg hem till oss♥

Kalastajm


Tomten jag önskar mig..


... ett nytt sovrum :)

RSS 2.0