1




Frukosten är framdukad, snön yr utanför fönstret och ljus nr 1 är tänt, mysigt! Känns verkligen att julen närmar sig nu, härligt. Kan ju då inte undvika att komma och tänka på julklappar. Jag tycker det är bland det roligaste som finns, och det brukar alltid i god tid ploppa upp julklappsideer till nära och kära. Men, börjar känna mig lite smått stressad nu då inte en enda julklapp är inhandlad. Inga direkt bra förslag på vad jag ska köpa har jag heller.. Hm, tål att funderas på i veckan! Till helgen som kommer bär det nämligen av till Stockholm för shopping och mys med älskling. Ska bli härligt att vandra runt i gamla stan och kika på julskyltningen och bara njuta av att vara lediga. Hoppas på lite bra shopping också ; ) 


Var uppe i ottan idag också för att köra ännu ett pass på löpbandet, skönt! Fick praktiskt taget gräva fram min nya lilla skalbagge till bil! Den kan nog lätt bli insnöad både en och flera gånger i vinter om det fortsätter såhär, gäller att vara ute i god tid då man ska iväg. Därför måste jag skynda mig nu då det snart börjar bli dags att bege sig mot jobbet. 

Ha en skön&mysig söndag!


ps, Tack Jessica för tipset, polkagrisarna är nu på plats!! ; )


 


Julstök


Två stjärnor blev sju stjärnor, ja så blev det tillslut. Kom på att jag ville ha likadana i alla fönstren i huset, enhetligt och snyggt, så jag åkte och köpte mig 5st till ; ) Hade ledig dag igår så den ägnades åt julstök här hemma. Stjärnorna sattes upp, och adventsljusstakarna fixades iordning och lite gardiner kom på plats. Dessvärre var jag för sent ute med att beställa spiras julparad så den var slut på lager, typiskt...! Men hade ett ouppackat paket med stilrena panelgardiner med tomtar på, så dem fick pryda vardagsrummet. Får vänta med julkappor till köket till nästa år istället. Om jag inte springer på några andra jag bara måste ha ; )





Hade ju redan köpt en adventljusstake från Nordik för ett tag sen, men hittade en till jag inte kunde låta bli att köpa, så nu har vi två ; ) Får ha en i köket och en i vardagsrummet. Här ska eldas ljus på söndagar, haha. Denna ska fyllas med fina polkagrisar tänkte jag, men sprang stan runt igår och hittade inga!!
Någon som vet var man kan hitta polkagrisar?! Får ge mig ut på lunchen idag och jaga!



Är för övrigt extra pigg&glad idag då jag var på gymmet redan kl 6 imorse, 40 minuters intervallträning på löpbandet blev det, skööönt! Varannan dag framöver kommer mina mornar se ut så hade jag tänkt. Man mår ju så bra av att träna! Tänkt att det ska vara så svårt att komma igång bara.....

Nu måste jag skynda mig till jobbet!

Ha en mysig fredag!

kram på er!

 


Garagerensning


Igår var det garagerensning på schemat, äntligen! Garaget har varit mest kaotiskt sedan vi flyttade in. Det har varit fyllt med flyttkartonger som ej ens blivit uppackade, byggmaskiner, möbler mm mm. Men igår körde vi på järnet och rensade som bara den, skööönt! Vi slet som djur och efter några timmar var garaget som nytt! Tror till och med vi kan få in en av bilarna nu : ) Det känns som en sten har lossnat nu när vi äntligen gjort klart detta projekt, häääärligt!! 
 


Träd // Pluto Produkter

Hittade dessutom en och annan fin pryl som vi faktiskt har glömt att vi har! Bland annat dessa träd från Pluto. Kan nog passa bra in i sovrummet som klädhängare. Har visst blivit någon form av träd-tema i huset, haha! Men vi gillar´t : )


Fondtapet med björkstammar


Fondtapet med magnoliaträd

Har en skön ledig söndag framför mig, tror jag ska sätta igång och storstäda! Sen kan det nog kankse bli lite lussekattsbak också ; )

Ha en bra dag,

//cb








Två fina fynd


Gick in en snabbis på Rusta på min lilla eftermiddagsrast och fyndade lite. Dessa två stjärnor fick följa med mig hem. Dem kostade bara 49:-/st, helt galet billigt, 2 st för under hundralappen! Dessutom var dem väldigt fina, helt i min smak. Nöjd över mina 2 små fynd! Får se vilka fönster de får pryda.



Adventsstjärnor Rusta // 49:-/st

Igår kom äntligen mina efterlängtade väggord från tradera! Trodde först jag blivit lurad då det tog sån tiiiiid. Gissa om jag blev glad när jag hämtade posten igår! Har inte fått upp dem ännu, ska nog vänta tills vi köpt den nya byrån som ska stå vid samma vägg. Men jag tror det kommer bli bra. Klippte om dem lite och tog bort lite text, kändes bättre så.

Nu är det thaimat från favotitstället Nangs Kitchen som hägrar, idol och ett glas vin eller 2. Snart kommer älskling hem, fredagskvällen är fulländad! : )

Ha en myyyyysig fredagskväll!





Upptäcksfärd


Idag har Allan och jag varit ute på upptäcksfärd efter nya ridvägar! Dessvärre drog vi mest nitlotter.... Hittade bara vägar som ledde till återvändsplatser, men bättre lycka nästa gång. Blev mest grusvägar och lite skogsvägar men stenfruset i marken så det fanns tyvärr inget utrymme för trav eller galopp. Resultatet blev en rask skrittrunda på strax över timmen. Lite kallt var det, men skönt ändå! Allan var pigg&glad idag!



Här mumsas det på lunchhö i hagen

Vråålhungrig efter timmarna i stallet, så nu ska här lagas lunch.
Till kvällen väntar hockey i Cloetta med Tessan, skoj!! LHC-Brynäs ska göra upp. Älskar lediga dagar!!! : )

Ha en bra dag allihopa!

 




1 års jubileum


Tänk vad tiden går....!! För exakt ett år sedan styrde vi från västervik mot linköping med en proppfull lastbil och en fullastad saab. Äntligen skulle vi få flytta in i huset! Framåt kvällen nådde vi Mantorp och kartong efter kartong lastades in, skoj och spännande! Såklart första middagen fick bli flyttpizza, mums! Vi monterade upp sängen och sov första natten i det blivande sovrummet, sov som stockar efter en lååång dag. Redan morgonen efter tömdes allt igen och det stora renoveringprojektet var i full gång! Enligt planeringen hade vi ett 2-3 månders projekt framför oss, men som visade sig bli mer än ett halvårs lååångt, tufft, slitsamt men roligt projekt... ; )

Alla golv i hela huset revs upp, i hallen skulle det läggas klinker och golvvärme, i resten av huset (100kvm) skulle det läggas platonmatta (fuktspärrsmatta) och sedan ekparkett på det. Samtliga fönsterkarmar skulle målas vita, rivas tapeter på alla väggar, spacklas och tapetseras på nytt. Taken skulle målas, lilla toaletten skulle målas, kaklas och fixas. Köket skulle rivas ut helt och hållet, gipsväggarna skulle plockas ned, nya reglar monteras, gipsväggar upp igen. Luckor, lådor, skåp mm, skulle monteras ihop, upp, och på plats. Vitvaror skulle köpas, monteras och byggas in. Ytterdörr skulle bytas (en kall vinterdag i februari, mössor vantar, tofflor, inomhus!! ) Elektriker skulle bokas, ett antal vändor med släp till tippen skulle köras, ett antal vändor till stans alla byggvaruhus skulle köras, och såklart långa långa inköpslistor skulle inhandlas. I samma veva skulle vi jobba heltid... Ja, jag har säkert glömt nämna tusen saker?! Medan projekten var igång sov vi med slipdamm, vi åt slipdamm (ofrivilligt) vi levde på mikromat, vi levde bland verktyg och maskiner, vi diskade i badkaret, vi slet som djur, ahhhh, jag blir nästan trött av att bara höra det igen, haha..


Köket mitt under rivningsprocessen...

Mitt i allt stannade man upp både en, två och flera gånger och frågade sig själv vad man hade gett sig in på?! Det kändes verkligen som att man tagit sig vatten över huvudet.. Men, nu med facit i hand och alla projekt iland är det jäkligt skönt att allt är klart! Lite lister hit och dit, men så är det väl alltid?
Vi är i alla fall gryyymt nöjda med allt och vi älskar vårt underbara totalrenoverade hus!
Vill passa på att hylla ALLA snälla gulliga underbara nära och kära som har ställt upp och hjälp till, stöttat oss, stått ut med oss under denna hektiska period!! Ni är guld värda!! Utan er hade det inte varit möjligt... Hur ska vi någonsin kunna tacka er?! Puss till er alla!!

Detta har varit en lång, tuff, slitsam men mycket lärorik resa! Klarar man detta klarar man allt känns det som ; ) Nu ska vi bara blicka framåt och njuta av varenda minut i huset! Känslan av att ha landat ordentligt är enorm och det är en sån härlig frihetskänsla att ha ett hus och en trädgård att vistas i. Så alla som går i husköpartankar och/eller renoveringstankar - go for it! Det kommer vara tufft och det kommer uppstå problem, men dem är ju till för att lösas. Och jag lovar, när man kommit till slutet är man sååå nöjd och sååå glad och tusen erfarenheter rikare och framför allt, känslan är TOTAL!

Ska leta fram lite mer bilder före, under och efter renovering vilka jag kommer dela med mig av här sen!

Nu är det sovtajm!
Natti natti

/cb






Vinterdag


Vet inte vad som hänt men helt plötsligt har jag gått från att ha varit sommartjej och näst intill hatat vintern, till att tycka det är såå skönt och såå mysigt med vinter och snö! Om det är ordentlig vinter såklart, blasket kan man ju skippa.. ; ) Klädde på mig ordentligt och begav mig ut på en mysig härlig ridtur i vintersolen, finns det något bättre? Riktigt skönt. Allan var pigg som tusan och lite uppblåst och småfjantig, typsikt vallackbeteende. Men vi njöt av turen både han och jag!


Ett mobilfoto på Allan taget från hästryggen

Fick precis besked om att jag vunnit ytterligare en budgivning på tradera, tjohooo! : ) Mer väggord blir det! Hoppas de blir lika fint här hemma som på bilden. 
Nu ska jag forsätta njuta av min lediga dag, det lilla som är kvar. Tänk att det går så fort..! Blir nog en film och lite tända ljus med min älskling.

Ha en mysig kväll!

kram/cb


En dag inomhus


Lite ledsen att jag måste spendera denna dagen inomhus.. Inte ute i det soliga vintervädret, och inte heller på jobbet utan inomhus, helst i sängen eller soffan. Är genomförkyld, ont i halsen och hostar och hela huvudet bankar.. Usch för att vara sjuk..!! Har vitaminboostat med en stor smoothie. Får nog bli några till under dagen, vill bara bli frisk! Känner inte den minsta smak på något jag stoppar i mig, och då blir man inte heller hungrig, men vet ju att denna smoothie egentligen smakar sååå gott!



Smoothie gjord på vaniljyoghurt, banan, hallon och blåbär


Har datorn i högsta hugg och försöker fördriva tiden med att leta inredningsinspiration. Det är inte så svårt, timmarna bara flyger iväg framför datorn. Just nu kikar jag runt lite på styleroom.se men försöker även hitta en och annan inredningsblogg att gotta mig i idag. Lovar att dela med mig om jag hittar nåt bra! Det är väl inte direkt något som ska göras om här hemma, förutom gästrummet, men det är alltid kul med lite nya idéer eller nya detaljer! Man hittar lite här och lite där sen bidrar man med egna ideer och vips har man nåt nytt på gång.

Nu ska jag sjunka mig djupare in i inredningsvärlden,

Ha en skön solig vinterdag!

kram från en genomförkyld tjejja








Trassel


Såhär ett par månader knappt kvar till jul börjar det bli dags att beställa tyg till nya kappor till köket. Vilket tyg det blir är bestämt sedan länge, och det kommer från Spira. Tycker mönstret är lite barnsligt, mysigt och stilrent på en och samma gång, kan nog passa väldigt bra i vårt moderna kök!



Julparad multi
(bilden är hämtad från spirainredning.se)


Att välja tyg var inte så svårt. Men sen kommer man oundvikligen till själva sömnaden!! Jag har ju tyvärr inte fötts med dem kunskaperna. Varje gång, och då menar jag verkligen varje gång, jag sätter mig vid en symaskin blir det trassel. Trassel trassel trassel!! Som att det vilar nån jäkla förbannelse över mig och symaskiner, haha. Min svägerska är ett levande bevis till att jag och symaskiner inte går ihop... ; )

Något konstigt mirakel skedde när jag lyckades knåpa ihop nya marimekkokappor för några månader sen. Rätt stolt! Men då kunde jag ju enkelt vända tyget på andra hållet och sy, och då undvika skarvar. Smidigt! Vilket jag inser inte kommer kunna bli fallet med julparaden.... Sitter och räknar mönsterrapporter, skarvar hit och dit och försöker komma fram till hur mycket tyg som ska beställas, men jag lyckas inte?! Jag tror jag får ringa en vän! Blir lite enklare så.... ; ) En sak är säker, det blir aldrig någon sömmerska av mig i alla fall!

Kan du sy?

Nu ska jag drömma om mönsterrapporter,
go natt på er!

Btw så har jag lagt bud på ännu ett väggord på tradera! Dessa ska få pryda sovrummet isf, håller tummarna! : )

En lördagsmorgon i stallet


Gick upp tidigt på min lediga lördag för att bege mig av mot stallet. Härlig morgon med soool, underbart! : ) Fick sällskap av en liten hästtokig Alice, skoj! Hon har ju väntat så länge på detta och igår blev det äntligen av. Började jobba Allan lite på banan först innan det var dags för Alice att ge sig upp i sadeln. Det gick jättebra och blev både lite skritt och trav. Modig tjejja som ger sig upp på en så stor häst. Mamman hade det bäst på lite avstånd och med kameran i högsta hugg ; ) 

Efter att Alice var nöjd slängde jag mig upp igen och fortsatte köra lite markarbete. Fia filmade lite så nu har jag suttit hemma och studerad min ridning. Det är verkligen bra för så ser man direkt vad som är bra och vad man kan förbättra. Är redan sugen på nästa ridtur! Btw när jag stod i sadelkammaren och fixade igår skymtade jag något vid foten, och det visade sig vara en stor jäkla råtta! gaaaah! Gissa vem som skrek till?! haha! Det är väl bara att börja vänja sig... Kan man vänja sig vid råttor?! Usch!
Här kommer lite bilder från lördagen : )



En glad och förväntansfull tjejja


Alice&Allan


Allan&jag




Är lite trött efter gårdagens tjejfest hos Sandra, så nu ska jag bara slappa och njuta av denna sköna lediga söndag!

Kram kram på er!

Ledig dag


Så himla skönt det är med lediga dagar! Något man borde ha oftare. Man borde i alla fall ta vara på dem oftare. Men när man jobbar så mycket så brukar det oftast vara massa nödvändigt ont som står högst i prioritet, typ städa, handla, tvätta mm, mm. Men idag tog jag dagen tilll vara och åkte till Lindha i Brokind, och spenderade några timmar där, mysigt!
Började med en riktig långpromenad bland skogar, hagar och söta kossor! Mysigt och skönt att få komma ut i höstsolen. Sedan bjöds det på lunch och vi pratade ihjäl några timmar utan problem ; )
Både Daniel och jag är stormförtjusta i deras fina hus med sjöutsikt och allt, härligt! Hade hänt en hel del sen vi var där sist, det blir så himla fint! Helt i min smak! : )

Älskling är också ledig idag så kvällen ska spenderas i Cloetta Center. LHC-HV71 ska göra upp, alltid lika skoj att gå på hockey! Känner mig lite hängig och har ont i halsen, men hoppas innerligt att jag inte blir sjuk... Har ju så mycket skoj som väntar i helgen!

Ha en bra kväll!

Puss&kram/cb

ps: de här snygga skorna ligger på posten och väntar på mig ; ) hoppas dem passar!! ds


 






Lunchshopping


Passade på att gå in i favoritaffären Nordik på lunchen, och nu är första julsaken inhandlad! Livsfarligt att ha så nära dit, blir en hel del shopping, haha. Men det är ju skoj så varför inte?! ; ) Dagens köp blev i alla fall en adventsljusstake, en vit såklart, superfin! Kunde inte låta bli. Kostade dessutom bara 149:- så det var ett bra pris!




Har inte varit så mycket för julsaker tidigare, men sen vi skaffade huset så har jag ändrat min uppfattning. Tycker det är lite roligare nu, plus att jag har en sambo som tycker det är mysigt med lite julfint. Förra året bodde vi i ett renoveringskaos bland verktyg och slipdamm så det blev inte så mycket julmys då.. Sen spenderade vi nästan hela januari i Thailand, så kändes också därför onödigt att julstöka för bara några dagar. Men i år kör vi all in! Ska bara försöka övertala Daniel om att vi ska ha en riktig gran också ; )

Jaja, nog om jul, än är vi inte där.. Ingen träning för oss idag, så nu blir det filmkväll för hela slanten! Beck - Levande begravd, någon som sett den?!

Puss på er!


RSS 2.0