Hemlagat


Har stått med middagen i flera timmar nu, ikväll ska det bjudas på hembakade piroger med köttfärs, bacon&lök-fyllning, mums! Under tiden har jag unnat mig ett glas vitt och lyssnat på världens bästa låt just nu enligt mina öron, Journey - Don´t stop believe´n. Stämningen är på topp!




Piroger med köttfärs, bacon&lök-fyllning
ca 8st

Deg:
160g margarin
3dl mjölk
1pkt jäst
4 äggvitor
salt
10-12dl dinkelmjöl (siktat)

Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en skål, tillsätt degspadet. Salta, häll i äggvitorna och tillsätt mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Nötfärs
1pkt bacon
gul lök
oregano
1 burk creme fraiche
1 ägg
oregano
1krm salt

Man kan i stort sätt göra vilken fyllning som helst, men jag valde en med köttfärs, bacon&lök.
Hacka löken och skär baconet i småbitar. Fräs i en kastrull. Tillsätt nötfärsen. Krydda med salt, peppad och oregano. När fyllningen är färdig, tillsätt ett ägg och en burk creme fraiche. Låt småputtra nån mintut.

Dela degen i 8 delar. Kavla ut till runda plattor. Lägg i fyllningen och vik ihop. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Låt jäsa 15 min på plåten. Pensla med ägg&mjölk och grädda i ugnen på 225grader i ca 12-15min.
Servera med en god sallad.

SMAKLIG MÅLTID!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0